G4Media.ro

România, țara UE în care se consumă cele mai puține fructe și…

Foto: Pexels.com

România, țara UE în care se consumă cele mai puține fructe și legume / Irlanda, Olanda și Danemarca, în fruntea clasamentului

Datele publicate de Eurostat prezintă ”campionii” și „codașii” în ceea ce privește consumul de fructe și legume în Europa.

Conform datelor Serviciului European de Statistică, în 2019, unu din trei europeni (33%) a declarat că nu a consumat zilnic niciun fel de fructe sau legume și doar 12% din populația UE a consumat zilnic cele 5 sau mai multe porții recomandate. În medie, mai mult de jumătate din populația europeană (55%) a declarat că mănâncă una până la patru porții de fructe și legume pe zi.

Locul fruntaș, cu cel mai mare consum zilnic de 5 sau mai multe porții de fructe și legume, este ocupat de Irlanda (33% din populație), fiind urmată de Olanda (30%), Danemarca (23%) și Franța (20%).

La polul opus, cele mai scăzute rate de consum zilnic s-au înregistrat în România, unde doar 2% din populație consumă cel puțin 5 porții de fructe și legume, urmată de Bulgaria și Slovenia (ambele cu 5%) și Austria cu 6%.

În cazul Greciei, procentul populației care a consumat zilnic 5 sau mai multe porții de fructe și legume a fost de 12%, procent care corespunde mediei europene.
Potrivit datelor Eurostat, femeile consumă mai multe fructe și legume decât bărbații. În medie, 58% dintre femei au declarat că mănâncă 1 până la 4 porții zilnic, comparativ cu 51% dintre bărbați. În același timp, mai mulți bărbați decât femei au raportat că neglijează complet consumul de fructe și legume (39% față de 27%).

Sursa: Naftemporiki / Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. micu si ceafa tot legume sunt

    • Romanii mananca paine. In zilele cu sot pun margarina pe ea; in cele fara sot – mamaliga. Asa e in democratie!

  2. In Romania e fiscalizat mult mai puțin decât în alte țări,mai ales la fructe și legume
    Cred că statistica aceasta nu poate cuprinde piețele și consumul din grădini personale sau ale membrilor de familie

  3. 5 porții de fructe și legume zilnic înseamnă cam 1 kg, cantitate total nerecomandata pentru că produce diabet.
    În România nu se mănâncă 5 mese pe zi, asta e toată diferenta.
    În general la noi lumea mănâncă 2-3 mese pe zi, de unde să apară cele 5 porții ?
    Probabil că nu le convine că nu cumpărăm fructele lor cu pesticide și de proasta calitate.

  4. In Romania majoritatea oamenilor isi iau legumele nu de la supermarket ci din piete/ de la tara. Si foarte multi nu consuma legumele „proaspete” iarna pentru ca sunt si scumpe si proaste si toxice, preponderent se consuma ce si-au pus pe iarna, muraturi si alte bacanii. Sondaj relevant spre zero pentru Romania. Asta nu spun din burta ci ce mi-au spus nenumarati pacienti carora le-am facut anamneza de-a lungul carierei.

  5. Ma enerveaza maxim comparatiile astea unde scrie ca trebuie sa consumam ca Olanda Franta sau alte tari.
    Comparam si salariile cumva?
    Marul romanesc e de mii de ori mai gustos decat porcariile cu ceara din magazine.

  6. Daca nu am mai importa toate legumele fara gust si pline de chimicale de la tomberoanele europei, poate am manca mai multe. shit happens

  7. Aiurea …. păi nu era vorba că cea mai bună legumă-i porcu’? Ca să nu mai vorbim de faptul că, în mod sigur, nu s-a luat în calcul și consumul de fructe în stare lichidă (cel mai mult prune).

  8. Vă recomandă UE să mâncați fructe și legume și voi vă speriați. Vai de capul vostru de societate crescută că în evul mediu doar cu porc și găini. Nu mai votați PSD și PNL că ajungeți în sicriu la 50 de ani. Analfabeților ce sunteți. Lăsați Europa deschisă că altfel ajungem ca in Africa.