G4Media.ro

România va construi apeducte pe sub Prut pentru a asigura cu apă…

România va construi apeducte pe sub Prut pentru a asigura cu apă potabilă mai multe raioane din Republica Moldova

România și Republica Moldova au semnat, joi, un acord la nivel guvernamental care vor permite construirea de către România a unor apeducte ce au rolul de a putea aproviziona cu apă potabilă mai multe raioane din vestul și centrul Republicii Moldova.

„Acordul are un caracter de noutate, oferind cadrul juridic necesar pentru ca o companie din România să construiască apeducte cu subtraversarea râului Prut pentru alimentarea cu apă potabilă din județul Iași din România în raioanele Nisporeni, Ungheni, Glodeni și Fălești din Republica Moldova, între localitățile: Măcărești (România) – Măcărești (Republica Moldova), Sculeni (România) – Sculeni (Republica Moldova), Ungheni (România) – Ungheni (Republica Moldova) și în sectorul localității Tabăra (România)”, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Chișinău.

Compania din România care va efectua aceste lucrări este compania Apavital S.A. din Iași, a comunicat pentru G4Media Ambasada României la Chișinău

Documentul a fost semnat de din partea Guvermului României de către ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, iar din partea Guvernului Republicii Moldova de către Ghenadie Iurco, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

România demonstrează, și prin acest proiect, seriozitate și consecvență în susținerea tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, se mai arată în comunicat.

Republica Moldova face parte din categoria țărilor cu insuficiență de apă și cu risc sporit la impactul schimbărilor climatice.

Circa 80% din apa potabilă a Republicii Moldova provine din Nistru, fluviu afectat foarte puternic din punct de vedere ecologic. Mai mult, Ucraina intenționează să își sporească capacitățile energetice în zona barajului de la Naslavcea din nordul Republicii Moldova la granița cu Ucraina, fapt ce va înrăutăți și mai tare situația Nistrului și, evident, resursele de apă potabilă ale Republicii Moldova.

Foto: Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță și Ghenadie Iurco, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din R. Moldova în momentul semnării acordului. Sursa/MAE Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. In Ilfov e mai greu cu apa potabila, cu fonduri UE…
    In moldova e apa… garla

  2. Cine plateste apa??????

  3. Ceeeeeee?!

  4. S-au activat postacii ruși ….. Comic.

  5. Toate ajutoarele romanesti sa ajunga in toate zonele Maldavei, la toti cetatenii, fara discriminare etnica!

  6. Se leaga la cap, vor fi dependenti de resursele de apa romanesti. Sa vedem cu ce vor plusa rusii.

  7. pe rusi ii doare in basca Ei sint tartori in moldova de aceea nu vor licita nimic Asa cum se pricep ei mai bine vor convinge oamenii ca-i marfa ruseasca Cine sa-i contrazica ?

  8. mai bune faceau statii si scriau mare ROMANIA ca sa vada si sa creada tot mujicul

  9. Uau! Apeducte pe sub Prut! Când și-o vedea mutu ceafa, adică niciodată. De unde apă potabilă, că nici România nu are în jumătate din țară. Cine să le facă? “Specialiștii” de la Apele Române?😀