G4Media.ro

România va evolua în grupa C, alături de Olanda, Ucraina şi Austria,…

sursa foto: UEFA

România va evolua în grupa C, alături de Olanda, Ucraina şi Austria, dacă se califică la Euro-2020

Naţionala României va evolua în Grupa C, alături de Olanda, Ucraina şi Austria, dacă va reuşi să se califice la EURO 2020 la fotbal, potrivit tragerii la sorţi efectuate sâmbătă la Complexul Expoziţional Romexpo din Bucureşti.

Dacă tricolorii nu vor reuşi să obţină calificarea prin play-off-ul Ligii Naţiunilor, care presupune un meci cu Islanda, pe 26 martie, şi o finală cu Ungaria sau Bulgaria, pe 31 martie, ambele în deplasare, în grupa de la Bucureşti va evolua câştigătoarea play-off-ului D (Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus),

Cea mai puternică grupă de la EURO 2020 se anunţă a fi Grupa F, din care fac parte Portugalia, campioana europeană en titre, Franţa, campioana mondială, Germania, precum şi câştigătoarea play-off-ului A (Islanda, Bulgaria, Ungaria, România), dacă România nu se va califica, sau câştigătoarea play-off-ului D (Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus).

Meciul de deschidere va avea loc pe 12 iunie, la Roma, între Italia şi Turcia.

Unsprezece ambasadori speciali l-au ajutat pe directorul de competiţii al UEFA, Giorgio Marchetti, la tragerea la sorţi a grupelor EURO 2020, echipa ideală alcătuită de UEFA prezentându-se astfel: Iker Casillas (Spania) – John Sivebaek (Danemarca), Ricardo Carvalho (Portugalia), Marcel Desailly (Franţa), Phillip Lahm (Germania) – Theodoros Zagorakis (Grecia), Joao Mario (Portugalia), Karel Poborsky (Cehia), Ruud Gullit (Olanda) – Andrei Arşavin (Rusia), Francesco Totti (Italia).

La tragerea la sorţi au fost prezenţi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, foştii selecţioneri Anghel Iordănescu, Cosmin Contra, dar şi noul selecţioner, Mirel Rădoi, foştii internaţionali Lucian Sânmărtean, Ion Vlădoiu, Aurel Ţicleanu, doi dintre ambasadorii EURO 2020 la Bucureşti, Miograd Belodedici şi Gabriela Szabo, etc.

Nu au lipsit selecţionerii echipelor calificate la EURO 2020, Didier Deschamps (Franţa), Joachim Loew (Germania), Fernando Santos (Portugalia), Andrei Şevcenko (Ucraina), Ryan Giggs (Ţara Galilor), precum şi preşedintele federaţiei croate, Davor Suker, fostul mare fotbalist portughez Luis Figo şi alţii.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Arena Naţională din Bucureşti va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Martin Kallen, CEO al UEFA Events, a afirmat că totalul costurilor de organizare a Campionatului European din 2020 se ridică la 680 de milioane de euro, în timp ce veniturile se vor ridica la peste 2 miliarde de euro.

Componenţa grupelor turneului final (12 iunie – 12 iulie):

Grupa A (Roma, Baku): Turcia, Italia, Ţara Galilor, Elveţia;
Grupa B (Sankt Petersburg, Copenhaga): Danemarca, Finlanda, Belgia, Rusia;
Grupa C (Amsterdam, Bucureşti): Olanda, Ucraina, Austria, câştigătoarea play-off-ului D (Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus);
Grupa D (Londra, Glasgow): Anglia, Croaţia, câştigătoarea play-off-ului C (Scoţia, Norvegia, Serbia, Israel), Cehia;
Grupa E (Bilbao, Dublin): Spania, Suedia, Polonia, câştigătoarea play-off-ului B (Bosnia-Herţegovina, Slovacia, Irlanda, Irlanda de Nord);
Grupa F (Munchen, Budapesta): câştigătoarea play-off-ului A (Islanda, Bulgaria, Ungaria, România), Portugalia, Franţa, Germania.

Sursa Foto: UEFA

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. În principiu, o grupă pe care o putem câştiga dacă jucăm la adevărata noastră valoare.

    • Sigur ca da…care valoare? As fi zis ca Romania (echipa) va fi prezenta pe stadion chiar daca nu se califica. Dar inteleg ca nici stadioanele nu sunt gata.

    • @Cip:
      Nici stadioanele – niciunul dintre ele, nici CF pana la Otopeni, iar de metrou (M6) nici nu mai vorbim. Metroul in acest moment nici nu ar merita facut. Sa faca tot M5, sa faca M4 pana la gara Progresul si M7 (Rahova – Voluntari), toate ar fi mult mai utile.
      @Camelian:
      Si zero e o valoare. Ai idee cam cand a fost ultima data inainte de 2016 cand Albania a invins Romania? 1946! Decat sa ne enervam in fata televizorului din cauza unor neispraviti, mai bine incingem noi un meci pe maidanul din cartier!

  2. Daca a participat si jan vladoiu m am linistit!
    ( jan isi pusese la nr de inmatriculare- va dati seama cati neuroni are!)

  3. Ahahahahahaha! România „va evolua”. Ahahahahahahahahaha

  4. Dacă, dacă, dacă, dacă… nu; România nu va evolua la niciun euro 2020, mai potoliți-vă cu visurile astea.

  5. Fotbalul a ajuns in Top10 spalari de bani si retarzii sustin Mafia.

    • Așa este, dar nu ai altceva momentan

    • Eu prefer sahul dar nici aici nu ne prea mandrim, ELO undeva la 2500. Maestrii ar trebui antrenati cu Alpha Zero dar nu-i open-source si oricum rupe paradigma.

    • Mai bine prefera porno. You get more action…

  6. Zic ca e bine, de peste Prut se tin sesiuni de scoala jurnalismului independent? De parca propaganda este libertate, nu?

    Dan Tăpălagă, co-fondatorul portalului G4Media din România
    Foto: Arhivă personală

    Dan Tăpălagă, cunoscut jurnalist din România, co-fondatorul site-ului independent G4Media, una din cele mai credibile surse de informare de peste Prut, va participa în calitate de expert la Forumul mass-media 2018 care va avea loc la Chișinău la sfârșitul lunii noiembrie. În prima zi a Forumului, Dan Tăpălagă va ține un master-class cu tema „Pot face jurnalism independent jurnaliștii care lucrează la patroni?”.

    Cam crezi ca m_a cautat?