Românii au obținut primul loc la cel mai mare concurs de preparat porcul din Ungaria. O echipă din Hunedoara a impresionat juriul cu mici și virșli
Un concurs care aduce mii de oameni din toată Europa, desfășurat în localitatea Győrvár, din Ungaria, a fost câștigat de bucătari români, relatează Hunedoaramea.ro.
În total, au participat 33 de echipe din opt țări (Serbia, Slovacia, Slovenia, Croația, Ucraina, Austria, România și Ungaria), iar echipa din Hunedoara a ieșit învingătoare.
Hunedorenii au dus în Ungaria mici de Bulbucan, celebrii mici imenși care se vând în județul Hunedoara, virșli, care își au originile tot în județul Hunedoara, făcuți de ei din carne de oaie, capră și porc, au tăiat un porc și au făcut cârnați afumați, slăninuțe hițuite (afumate cu fum fierbinte), maioș (pateul din ficat de porc, carne mai grăsuță, ceapă călită în untură, o idee de ienibahar și un vârf de zahăr) și alte bunătăți care au amețit toate simțurile publicului și au convins definitiv juriul, scrie ziarul din Hunedoara.
Întrebați ce sunt micii, hunedorenii au răspuns sincer: “ni s-au terminat mațele și am făcut niște cârnați desculți
Concursul nu este unul cu premii în bani.
“Noi mergem cu drag. Se schimbă impresii, se schimbă gusturi. Noi mergem cu gusturile noastre, din Ardeal, care seamănă cu gusturile austro-ungare, dar am mai luat și de la turci, și de la sârbi și de la olteni și de la moldoveni”, a declarat liderul echipei, Bende Barna.
Sursa foto: Arhiva personală Bende Barna
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
15 comentarii