G4Media.ro

Românii au obținut primul loc la cel mai mare concurs de preparat…

Sursa foto: Arhiva personală Bende Barna

Românii au obținut primul loc la cel mai mare concurs de preparat porcul din Ungaria. O echipă din Hunedoara a impresionat juriul cu mici și virșli

Un concurs care aduce mii de oameni din toată Europa, desfășurat în localitatea Győrvár, din Ungaria, a fost câștigat de bucătari români, relatează Hunedoaramea.ro.

În total, au participat 33 de echipe din opt țări (Serbia, Slovacia, Slovenia, Croația, Ucraina, Austria, România și Ungaria), iar echipa din Hunedoara a ieșit învingătoare.

Hunedorenii au dus în Ungaria mici de Bulbucan, celebrii mici imenși care se vând în județul Hunedoara, virșli, care își au originile tot în județul Hunedoara, făcuți de ei din carne de oaie, capră și porc, au tăiat un porc și au făcut cârnați afumați, slăninuțe hițuite (afumate cu fum fierbinte), maioș (pateul din ficat de porc, carne mai grăsuță, ceapă călită în untură, o idee de ienibahar și un vârf de zahăr) și alte bunătăți care au amețit toate simțurile publicului și au convins definitiv juriul, scrie ziarul din Hunedoara.

Întrebați ce sunt micii, hunedorenii au răspuns sincer: “ni s-au terminat mațele și am făcut niște cârnați desculți

Concursul nu este unul cu premii în bani.

“Noi mergem cu drag. Se schimbă impresii, se schimbă gusturi. Noi mergem cu gusturile noastre, din Ardeal, care seamănă cu gusturile austro-ungare, dar am mai luat și de la turci, și de la sârbi și de la olteni și de la moldoveni”, a declarat liderul echipei, Bende Barna.

Sursa foto: Arhiva personală Bende Barna

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Felicitări !
    Totuși nu cred că în Ungaria se va organiza vreodată un concurs în care lumea să nu fie in verde :)))))

    • Piros, feher, zöld! ez a magyar föld! :)))))

    • Uite’așa sună frumos! Relații bune cu vecinii !
      Nu toată ziua, cu otrăvuri (că nu iei nimic cu tine în pământ la o adică.. sau numai vrăjmașie toată ziua.. sub masca patriotismului .. ești patriot? fă tu, ceva pentru țară!)
      Bravo, frumos!

    • Felicitări !
      Vă dați seama ce performanță pe românii noștri verzi. Am ajuns, nu doar să depășim, ci să dăm lecții hungurilor în materie de șoric și caltabosi.

  2. Cum sunt romani si pe ei scrie in ungureste? Ce este aia Vaida Hunyad? Nu exista Vaida Hunyad in Romania. Baliverne.

    • @Timisorean – No, acum, daca scria in romaneste, ce public citea inscriptiile de pe sorturi? Romani sau unguri? Eu zic ca asa e frumos, sa onorezi tara in care te afli. Cam cum e cu drapelul arborat de vapoare.

    • @timisoreanul

      Amice esti…..”introduceti un citat din Caragiale”.

      Cu ce te incurca pe tine faptul ca pt tricourile lor scrie in ungureste? Pe toate hainele tale scrie in engleza dar asta nu este o problema, nu? Invata sa fii mai flexibil in gandire, mai deschis. Du-te in lumea mai des ca tot ai granita aproapte, poate ti se mai deschid ochii

      Cu drag, un bucurestean 🙂

      Felicitari celor care au participat la concurs.

    • Nu sunt romani. Sunt unguri din România. Dacă le spui romani se simt jigniți. Întradevăr produsele lor sunt foarte gustoase. Felicitări! În Ungaria a fost concurs unguresc cu participanți din toate tarile în care exista minorități maghiare.

  3. sigur, la ce puteam noi sa luam premiul 1, daca nu la taiatul porcului. la practici pagane si sadism suntem olimpici.

    • In Franta, tara unde inca se mananca carne de cal, mai intai ii decaloteaza si apoi ii omoara. Ce parere ai despre asta? Am inteles ca se plateste bine, poate vrei in job nou.

    • @Alex: in caz ca nu ti-ai dat seama, am aceeasi parere ca si despre orice alt primitiv.

      Ehm… da, judecand dupa comentariul tau, e clar ca nu ti-ai dat seama. Poate acum?

      Nu caut job. Am. Tu?

  4. Virșli, aka. virsli in lb. maghiara inseamna cremvursti.
    E pt prima data cand citesc ca (,) cremvurstii nemtesti se fac din carne de capra, de capra etc. O fi vreo varianta locala transhumanta.
    „Maioș” , aka. májas in lb. maghiara (máj=ficat) este produsul traditional unguresc, care, impreuna cu carnatii, sangeretele si toba, se prepara la pomana porcului.
    Felicitari hunedorenilor pentru rezultatul obtinut.

  5. Pe ei, pe mama lor/ Bun e micul de Obor! Acum serios, am mancat si eu carnatii lor, sunt de-a dreptul geniali, felicitari.

  6. ” a declarat căpitanul echipei ,Bende Barna” suna asta a nume de roman? Au participat la concurs tot unguri din fostul imperiu austro-ungar asa ca nu ma încălzește pe mine cu nimic( idei gastronomice furate de prin toate zonele românești pe care si noi la rândul nostru le-am furat de pe la imperiul otoman)

  7. O știre pentru frustrații din fostul imperiu austro-ungar care inca mai cred ca parti din Romania, Serbia, Ucraina, Slovenia, Slovacia sunt încă ale lor( daca stam sa gândim.logic inseamna ca Europa
    și nu numai trebuie sa fie a imperiului roman si otoman)Bai maghiarilor , a-ți cucerit teritorii care nu erau ale voastre și la fel de bine si usor a-ți pierdut, impacati-va cu ideea!!