Romprest anunță că nu va mai ridica gunoiul menajer în Sectorul 1, dacă Primăria continuă să amâne o serie de plăți
Compania de salubritate Romprest amenință Primăria Sectorului 1 că va stopa activitatea de ridicare a gunoiului menajer, dacă acesta mai amândă o serie de plăți – reletează RadioRomâniaBucureștiFm
Conform notificării care le-a parvenit consilierilor locali ai Sectorului 1, compania de salubritate anunță că va sista pe termen nedeterminat prestația.
Acest lucru ar înseamna nu doar oprirea salubrizarii stradale, ci și a ridicării gunoiului de la asociațiile de proprietari.
În adresa trimisă de Romprest se acuză tergiversarea adoptării unei hotărâri de consiliu local prin care să se implementeze soluţiile negociate de către Comisia mixtă de mediere şi operatorul delegat privind eşalonarea debitelor restante şi diminuarea temporară, pe o perioadă de şase luni, a unor operaţiuni din cadrul activităţilor serviciului.
In practică această decizie înseamnă că dacă până pe 11 februarie Consiliul Local al Sectorului 1 nu adoptă hotărârea cerută, cel mai bogat sector al Capitalei riscă să intre într-o criză mai gravă decât cea din decembrie anul trecut, când, în urma neridicarii de către Romprest a deșeurilor din depozitele spontane stradale, „munți” de gunoaie zăceau pe străzile Sectorului 1.
Prin adresa trimisă consilierilor locali, Romprest o acuză pe primarul Clotilde Armand de abuz, prin încheierea unui contract, în luna decembrie, cu o altă firmă de salubritate, pentru ridicarea gunoaielor de pe străzi. Acest contract s-ar fi făcut prin încălcarea legii şi a prevederilor contractului dintre Consiliul Local al Sectorului 1 şi Romprest.
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a declarat, în fața consilierilor reuniți într-o ședință de îndată, pe a cărei ordine de zi nu se afla acest subiect, că pretențiile Romprest nu ar putea fi sustinute de bugetul local. Operatorul de salubritate ar cere 50 de milioane de lei, pe care Primăria Sectorului 1 nu i-ar avea, a susținut edilul din Banu Manta.
Operatorul de salubritate a propus, în comisia de mediere, eșelaloarea datoriilor Primăriei pe 8 luni, față de 6 luni cât ceruse aceasta. Cele 50 de milioane de lei cerute de către Romprest pe lunile ianuarie, februarie și martie, în plus față de facturile curente, fac parte din această eșalonare a datoriei, mai arată RadioRomâniaBucureștiFm.
Sursa Foto sus: G4Media.ro/gunoi neridicat Sector1
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
11 comentarii