Romsilva a montat 177 de camere de monitorizare pentru a preveni tăierile ilegale de pădure/ Mai sunt necesare 1600 astfel de sisteme/ Unele dispozitive verifică automat numerele de înmatriculare ale mașinilor
Romsilva anunţă că a montat 177 de camere de monitorizare pentru prevenirea tăierilor ilegale în fondul forestier administrat, necesarul estimat fiind de peste 1.600. Unele dispozitive verifică automat numerele de înmatriculare ale maşinilor care circulă pe drumurile forestiere din pădurile de stat.
”Pentru a preveni tăierile ilegale în fondul forestier de stat şi transporturile ilegale de masă lemnoasă, direcţiile silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva au instalat, până în prezent, 177 de camere video de monitorizare, pe drumurile forestiere administrate”, a transmis, joi, Romsilva, într-un comunicat de presă.
O parte din aceste camere video sunt de tipul Licence Plate Recognition (LPR), care identifică şi verifică automat numerele de înmatriculare ale autovehiculelor care circulă pe drumurile forestiere din pădurile de stat, permiţând verificarea transporturilor de masă lemnoasă, precum şi trasabilitatea lemnului exploatat din pădurile proprietatea publică a statului.
Acces la aceste sisteme video au şi organele de poliţie, în unele cazuri, în baza unor protocoale de colaborare.
Cele mai multe sisteme video au fost instalate la direcţiile silvice Caraş – Severin, Botoşani, Mureş, Bacău, Braşov, Hunedoara, Sibiu, Maramureş, Suceava şi Vâlcea.
”Procesul de implementare a acestor sisteme video este în desfăşurare, la nivelul tuturor direcţiilor silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva fiind identificat un necesar de 1.603 sisteme de monitorizare video în fondul forestier de stat şi pe drumurile forestiere. Amplasarea lor se va face în zonele cu risc la sustragerea de material lemnos, identificate de specialiştii Romsilva”, a mai transmis Romsilva.
Se intenţionează ca, pe viitor, aceste sisteme video să fie conectate la sistemul informatic SUMAL 2.0, printr-o investiţie prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, acestea putând astfel să monitorizeze în timp real transporturile de lemn recoltat din pădurile de stat şi să emită alerte dacă aceste transporturi de masă lemnoasă nu deţin avizele legale.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.
sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii