G4Media.ro

Romsilva oferă spre vânzare, în acest sezon, circa 34.000 de pomi de…

Sursa foto: Pixabay

Romsilva oferă spre vânzare, în acest sezon, circa 34.000 de pomi de Crăciun / Preţurile pornesc de la 15 lei / 70% din pomi provin din culturile specializate din pepinierele silvice

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva oferă spre vânzare, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, 33.996 pomi de Crăciun, cea mai mare parte fiind recoltaţi din culturi specializate din pepinierele silvice proprii, conform unui comunicat al RNP remis, miercuri, Agerpres.

Din totalul pomilor de Crăciun oferiţi la vânzare în acest an, 22.551 sunt din specia brad şi 11.445 din specia molid sau alte specii de răşinoase. 70% din pomi de Crăciun, respectiv 23.926 bucăţi, provin din culturile specializate din pepinierele silvice ale Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, în timp ce 10.070 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Şi în acest an, preţurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun specia molid de până la 1,3 metri şi ajung la 35 lei pentru cei din specia brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri.

Solicitările pentru exemplare de peste 3 metri înălţime sunt considerate comenzi speciale, subliniază Romsilva.

Pomii de Crăciun sunt vânduţi de ocoalele silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, iar persoanele fizice au prioritate la achiziţionarea acestora. Dacă pomii de Crăciun sunt vânduţi de unităţile din subordinea Romsilva în pieţe sau alte locuri amenajate, la aceste preţuri se adaugă şi costurile de transport, manipulare şi depozitare.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Sursa foto: Pixabay

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Special ați omis zeroul de la coadă din preț, sau din neglijență?!

  2. Mi-am cumparat brad artificial.
    De ce sa sacrific un brad pentru un moft de 3 saptamani?

  3. Mu!e Romsilva, daca vad undeva ca e de la voi nu cumpar. Niste nen0rociti.

  4. Cel artificial e mult mai rentabil si mai eco friendly. Doar ca sa iti miroasa tie a pin esti dispus sa omori un copac.

    • Ce anume e eco la bradul artificial, plasticul? Cum a fost produs si cum se recicleaza plasticul ala? Brazii naturali nu sunt taiati din padure, ei sunt crescuti special pt asta in pepiniere si sunt biodegradabili! Observ ca aptitudinile intelectuale al comentatorilor de aici se degradeaza de la o zi la alta.

    • Acești brazi sunt din pepiniere unde sunt replantati toți brazii tăiați. Este mult mai eco decât a lua un brad făcut din plastic. Iar din cate știu, nu exista plastic care sa nu dăuneze mediului.

  5. ce le-a cazut din masini de la defrisari ?

  6. Am brad artificial! Mult mai ecologic!