G4Media.ro

Roxana Miheț a câștigat concursul pentru tineri economiști al Băncii Centrale Europene

Roxana Miheț a câștigat concursul pentru tineri economiști al Băncii Centrale Europene

Roxana Miheț, o economistă româncă ce predă finanțe în Elveția, a câștigat concursul ”Tineri economiști” organizat de Banca Centrală Europeană, recompensat cu un premiu de 10.000 de euro, potrivit unui anunț al instituției pe Linkedin.

Roxana Mihet a participat la această competiție cu o cercetare despre marii beneficiari ai inovației digitale în domeniul financiar, potrivit comunicatului BCE.

Roxana Miheț este profesor asistent de Finanțe la HEC Lausanne, o instituție de învățământ superior elvețiană. Ea predă cursuri de Microstructura piețelor, instituții financiare, matematică aplicată și finanțe.

Cercetările sale se concentrează pe rolul informației în macroeconomie și finanțe – modul în care indivizii, investitorii și companiile obțin informații și cum afectează aceste informații deciziile luate, potrivit profilului său. Ea a obținut un doctorat în economie la Stern School of Business (New York University) și a studiat la Universitatea din Oxford, Universitatea din Chicago și Universitatea Paris – Dauphine. Este originară din București.

Foto: Roxana Miheț / Arhiva personală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Un numar, avand poza asta pe whatsapp, a incercat ieri sa ma fraudeze incercand sa cumpere un produs de la mine postat pe OLX la vanzare. Am avut un soc vazand poa dela articol, dar e cu atat mai evident ca e o marlanie.
    Apropos, atentie la olx, s-au inmultir fraudele care invoca “Livrare cu olx” si incearca sa va afle datele de card.

  2. Felicitări! Din pācate astefel de oameni alungăm din țară!

  3. De ce e in Elvetia? Ca sa scape de ticalosia si coruptia romanilor.

  4. Pai cum acolo nu merge cu detasari ca la noi, PNL imediat timitea un valet de partid

  5. Felicitari si succes!!!
    Fug mintile luminate de Romania… fug pentru ca aici nu e si nici nu va fi altfel nici in 50 de ANI, nepotelul nostru de 3 ani nu va trai altfel….sper ca el sa plece din tara asta unde-o vedea cu ochii…sa fie sanatos si sa plece!
    Crede careva ca dupa alegerile astea se va SCHIMBA ceva in Romania?!
    Nici vorba, am vazut 1 AN de guvernare PNLista, fix ca la PSD iar Orban si ai lui s-au intrecut in ultimul timp in minciuni si ipocrizie, sa ne convinga ca PNL =PSD=aceeasi mizerie!!!

  6. Economia nu e o stiinta.

    Femeia care e acum seful Bancii Mondiale, fosta profesoara la Harvard, a devenit celebra prin cartea „De data asta e altfel”, in care ironiza guvernele care faceau datorii. Ideea ei puerila e ca tarile sunt ca familiile, au un buget fix de incasari si prin urmare trebuie sa restranga cheltuielile.

    In realitate, majoritatea tarilor tiparesc bani; cea mai importanta limita e cat CREDEM ca va vor putea plati si cate CREDEM ca vor avea crestere economica. De exemplu, Japonia datoreaza PIBul pe trei ani, si tot se imprumuta cu dobanda zero, pentru ca stim ca va plati. Romania abia a ajuns la o treime din PIBul anual, si deja dobanda e aproape 4% pe euro.

    Ca sa para ca e stiinta, femeia facuse si un tabel in Excel. Un student a gasit ca datele erau alese pe spranceana, ca sa sustina ideea ca la datorii 90% din PIB, cade cerul. Daca punea in grafic toate datele din tabel, ar fi fost evident ca minte. Bineinteles, marii profesori de economie, colegii ei, nu au simtit nevoia sa verifice calculele. Economia e o un grup de meme, nu o stiinta, si femeia postase o mema conforma cu moda de atunci.

    Consecinta a fost ca multe guverne au strans cureaua pe motiv ca se termina banii. Oamenii care au murit cu zile cand Boculete a taiat citostaticele, iar Vlad Voiculeascu a pretins ca le aduce, nu ar fi interesati in aiurelile acestei Reinhart.

    Acum e sefa la Banca Mondiala. Nu doar ca mortii de acum un deceniu nu o apasa; in cercul ei, greseala din Excel nu s-a intamplat niciodata. Va taia, pe baza teoriilor ei, din circuitul economic mondial, tarile care nu isi refuza imprumuturi – chiar daca creditorii vor si pot sa le dea bani!

    De Jeffrey Sacks, cel cu pantofii rupti in 2011, mare profesor de economie, va mai amintiti? Stiati ca la inceputul anilor 1990 omul a consiliat pe Ieltin cu privire la ce fabrici trebuie inchise, transformand Rusia intr-o tara miniera pentru un deceniu? Stiati ca in 2005, el a desfintat saracia in Africa? Planul sau genial, Millenium Villages, a dus la incetinirea progresului in satele africane unde a pus aceasta satana mana. Stiati ca acum baiatul lucreaza la eliminarea combustibilor fosili?

    Despre Scholes si Merton, care au luat Nobelul pentru economie, dupa ce un fond de investitii creat dupa ideile lor a pierdut 5 miliarde, ati auzit? In realitatea paralela, ei sunt oameni de stiinta.

    Cum va place Alexandra Bocse, consiliera cotrocenista adusa de la London School of Economics? Dupa lista de mai sus, deja incep sa ma bucur ca nu auzim de ea.