G4Media.ro

Roxana Mînzatu, comisarul european desemnat pe educație, întrebată despre interzicerea telefoanelor în…

Roxana Mînzatu / Foto: Denis Lomme – European Union 2024 / Source: EP

Roxana Mînzatu, comisarul european desemnat pe educație, întrebată despre interzicerea telefoanelor în școli: Vreți să nu ne mai voteze copiii din Europa? Niciunul dintre noi nu va vedea vreodată lumina zilei. Suntem cu toții dependenți de tehnologie

Roxana Mînzatu, comisarul european desemnat pentru a conduce portofoliul ce conține și domeniul educație, a declarat marți la audierile din Parlamentul European că „suntem obligați să implementăm tehnologii și în educație, pentru a face educația mai atractivă și cariera de profesor mai ușoară”. Întrebată de eurodeputatul Nikos Papandreou cu privire la interzicerea intrării elevilor cu smartphone-uri în școli, Mînzatu a răspuns: „Vreți să nu ne mai voteze copiii din Europa? Niciunul dintre noi nu va vedea vreodată lumina zilei. Suntem cu toții dependenți de tehnologie”.

  • Roxana Mînzatu, propusă comisar european de guvernul Ciolacu și desemnată de Ursula von der Leyen vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene cu portofoliul „Oameni, competenţe şi pregătire”, a fost audiată marți, 12 noiembrie 2024, în Parlamentul European de europarlamentarii din cele două comisii care au legătură cu portofoliul său.

La intervenția eurodeputatului Nikos Papandreou (S&D), care a declarat că „profesorii, pe lângă faptul că trebuie să concureze cu infrastructura proastă din școli, pe lângă energia copiilor mici, trebuie să concureze cu iPhone-urile, cu smartphone-urile. Unele țări le interzic în școli. Cred că este ceva ce trebuie să luăm în considerare – aceste idei despre cum să facem față lumii noi”, comisarul desemnat Roxana Mînzatu a răspuns următoarele, în timpul audierii din Parlamentul European:

  • „Vreți să nu ne mai voteze copiii din Europa? Niciunul dintre noi nu va vedea vreodată lumina zilei. Suntem cu toții dependenți de tehnologie – adulți și generații tinere deopotrivă. Trebuie să recunoaștem acest lucru.
  • Dar da, cred că trebuie să schimbăm modul în care privim AI [inteligența artificială] în educație. Pe de o parte, așa cum am menționat, este vorba despre faptul că poate crea dependență în rândul generațiilor tinere și că acestea nu sunt atente la orele de curs, dar o putem folosi pentru a face orele de curs, pentru a face programele de studiu mai atractive. Aceasta este provocarea noastră.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. O gramada de oameni, multi factori de decizie, vorbesc despre o gramada de lucruri pe care nu le inteleg nici ei.

  2. „Vreți să nu ne mai voteze copiii din Europa?” e un raspuns slab, chiar daca orice politician sa gandeste intii la voturi.

    In plus, s-ar putea ca, adulti fiind, copii de azi sa realizeze ca a fost decizia buna si responsabila, si sa va voteze…

  3. Credeam ca exista o limita de vârstă justificată pentru accesul la vot. Credeam ca școala imbogateste cultura individului, nu a AI-ului. O sa udați culturile cu 7up. Vai de noi cu asemenea miniștri.