Roxana Rusin, profesoară de istorie: România educată își anunță falimentul și sindicatele amenință că vor bloca anul școlar. Nu puteți bloca ceva despre care nu știți ce va fi, cum va fi sau dacă va fi
Lansat aproape ca un proiect de țară, România educată își anunță falimentul în plină pandemie, iar când spun faliment mă refer și la decizia de a amâna creșterea salarială pentru profesori care era prognozată pentru 1 septembrie 2020. Fiecare familie electorală a alocat educației procente rizibile din buget, făcând-o să semene cu ruda săracă de la țară care trebuie să se mulțumească cu mărul mic sau nimic. Educația eficientă, la fel ca democrația, costă. La fiecare discurs electoral, se bat în piept cu cărămida patriotismului și cum ar trebui el inoculat tinerelor generații, dar ei nu ar da la schimb rachetele Patriot nici măcar pentru niște table cu marker, scrie Roxana Rusin, profesoară de istorie, pe EduPedu.ro.
La ce bun avem un președinte profesor care a pus în discuție un subiect foarte delicat, România educată, dacă guvernul pe care îl creditează mereu cu bune intenții compară creșterile salariale din învățământ cu nechibzuința unei familii care când nu are bani de mâncare își cumpără bautură? De ce ne așteptăm de la astfel de maidan electoral să priceapă nevoile elevilor și ale profesorilor? Și nu știu cât mai trebuie să batem monedă pe tarele istorice ale comunismului, pentru că avem în funcții cheie oameni tineri care nu au fost viciați de corupția endemică de dinainte de 1989.
Și de ce îmi era teamă s-a întâmplat: reacția sindicatelor care au amenințat că vor bloca anul școlar. În primul rând, nu puteți bloca ceva despre care nu știți ce va fi, cum va fi sau dacă va fi. Ce o să facem? Nu mai mergem să semnăm condica și nu mai facem zoom? În al doilea rând, din războiul ăsta nu pierd decât copiii care oricum numai școală nu au făcut în ultimele luni, iar oricât de mult le place vacanța, unora le-ar fi plăcut și școala. Asta este tot ce poate să facă sindicatul? Să amenințe cu blocarea anului școlar? Câți ați refuzat vreun curs de formare despre care știați că e inutil și că vă insulta inteligența?
Citește articolul complet pe EduPedu.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
17 comentarii