G4Media.ro

Rusia a amendat Booking.com cu 175 de milioane de dolari pentru monopol,…

sursa foto: Pixabay

Rusia a amendat Booking.com cu 175 de milioane de dolari pentru monopol, după ce platforma ar fi interzis hotelurilor și pensiunilor să ofere servicii la prețuri mai scăzute pe alte platforme

Autorităţile ruse au amendat joi platforma de rezervări de spaţii de cazare online Booking.com, pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţă, transmite DPA.

Compania cu sediul în Olanda trebuie să plătească o amendă de 13 miliarde de ruble (175 milioane de dolari), a anunţat Autoritatea antimonopol de la Moscova. Instituţia acuză Booking.com că a interzis hotelurilor şi pensiunilor din Rusia să-şi ofere serviciile la preţuri mai scăzute pe alte platforme. Astfel de măsuri restricţionează concurenţa şi afectează interesele hotelierilor, susţin autorităţile ruse.

În 2020, Curtea Federală de Justiţie din Germania a stabilit că platformele de rezervări, cum ar fi Booking.com, nu pot interzice hotelurilor partenere să ofere preţuri mai scăzute pe propriile lor site-uri.

În Italia, Poliţia financiară a anunţat că investighează platforma de rezervări de spaţii de cazare online Booking.com, suspectată de evaziune fiscală. Booking.com este suspectată că nu a plătit TVA de peste 150 milioane de euro (182 milioane de dolari) în perioada 2013 – 2019.

Booking.com a confirmat că a primit raportul autorităţilor italiene şi intenţionează să coopereze cu investigatorii.

Acuzaţiile cu care se confruntă acum Booking.com sunt cele mai recente în cadrul investigaţiilor demarate de autorităţile din Italia în ultimii ani, inclusiv cele împotriva Google, Apple, Facebook, Amazon şi principalul rival al Booking, Airbnb.

Tot joi, un tribunal din Rusia a amendat Twitter, Facebook şi WhatsApp pentru că nu au stocat datele utilizatorilor ruşi pe serverele locale, în conformitate cu legislaţia rusă.

Twitter a primit o amendă de 17 milioane de ruble (229.730 dolari), Facebook – 15 milioane de ruble – iar WhatsApp, patru milioane de ruble, a anunţat joi Roskomnadzor (Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor din Rusia).

Adoptată în 2014, controversata legislaţie impune ca datele personale ale utilizatorilor din Rusia să fie stocate pe serverele locale.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Cunoaștem, agenturili …

  2. =)) =)) … bai cum e posibil, regimul totalitar invoca faptul ca unii au monopol! =)) =))

  3. G4, ce înseamnă „servicii mai scăzute” în titlu?!? Aveți în cap preturi și de fapt scrieți servicii? Sunteți senili ca Biden? Sau de fapt sunteți plea.va jurnalismului, toată adunata la G4.

    Ăștia care comentați… câte apartamente aveți voi băgate pe Booking de vorbiți ?!? In câte tari?!? E cam grea viata sa ai ceva, e mai ușor sa fi fundamentalist democratic.

    Booking vrea sa apară cu cel mai mic preț însă e logic ca pe site-ul hotelului să-mi pun un preț mai mic decât la ei, ca să facă la mine direct și sa nu mai dau comision.

    Orice om care își găsește vacanta prin Booking, sa caute ulterior hotelul pe Google și sa sune direct. Sa spună prețul de pe Booking și sa ceara 10 – 15% și nu o sa fie refuzat. Orice patron prefera sa dea la om decât la asupritor.

    • „Asupritor”. Ba? Esti prost? Da, esti. Este un abuz, de acord, dar nu te obliga nimeni sa mergi prin ei coae, patron sau client. Tre sa vezi si partea buna. Uneori altfel poate nu ar sti nimeni de proprietatea ta. Ar trebui sa te numesti doar nihil.

    • Fata în fata la fel crezi ca ai vorbi cu mine ? Tot nu mi-ai răspuns, de ce ești sărac?

      Bineînțeles că am exagerat și ca BOOKING a schimbat fata industriei hoteliere și a pus pâine pe masă la mulți. (nu atât la apartamente ca astea merg prin Airbnb). Problema e ca în ultimii ani chiar s-au schimbat mult și doar în rău atât condițiile cât și standardele. Practic, acum oricine, cu orice cotet poate ajunge pe BOOKING.

      Si vezi ca probabil au dreptate rusii în cazul asta.