Rusia a creat o barieră subacvatică de nave scufundate pentru a preveni atacurile cu drone navale asupra podului din Crimeea
Ministerul britanic al Apărării (MoD) afirmă vineri, în raportul pe care îl publică zilnic, că Rusia a creat o barieră subacvatică de nave scufundate pentru a descuraja atacurile asupra Podului Crimeii, extrem de important din punct de vedere logistic, scrie The Guardian.
Strâmtoarea Kerci reprezintă o rută esențială pentru sprijinul logistic militar acordat forțelor rusești în zonele ocupate din regiunile Herson și Zaporijia. „Rusia se bazează foarte mult pe Podul Crimeii și pe feriboturi pentru a traversa strâmtoarea”, a scris ministerul britanic, pe contul său de Twitter.
Rusia utilizează o serie de mijloace de apărare pasivă, cum ar fi generatoare de fum și bariere subacvatice, alături de măsuri de apărare activă, cum ar fi sistemele de apărare aeriană, pentru a consolida capacitatea de traversare a apei și pentru a minimiza daunele provocate de potențiale viitoare atacuri, arată sursa citată.
Importanța podului, atât pentru logistică, cât și pentru simbolistica ocupației rusești, impune aceste măsuri de protecție extinse.
Începând cu 29 august 2023, imaginile confirmă faptul că Rusia a creat o barieră subacvatică formată din nave scufundate și baraje de reținere pentru a descuraja atacurile vehiculelor de suprafață fără echipaj (USV) împotriva podului Crimeii.
În partea sudică a podului, aceasta include mai multe nave aflate la o distanță de 160 de metri între ele. Acestea se află în același loc în care au avut loc atacurile USV ucrainene „Sea Baby” din 17 iulie 2023.
Podul Crimeii a fost construit de Rusia după ce a invadat și anexat de facto peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014.
Podul de 12 mile, care include o șosea separată și o cale ferată, traversează strâmtoarea Kerci și leagă Crimeea de Rusia continentală.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu