G4Media.ro

Rusia a început exerciții militare cu 3000 de soldați, în apropierea Ucrainei,…

Sursa foto: Russian Defense Ministry

Rusia a început exerciții militare cu 3000 de soldați, în apropierea Ucrainei, a doua zi după negocierile cu SUA

Rusia a început exerciții militare cu 3000 de soldați, în apropierea Ucrainei, a doua zi după negocierile cu SUA, transmite Reuters.

Exercițiile militare se desfășoară cu muniție reală, tancuri și alte vehicule de război.

Antrenamentele rușilor se vor desfășura în regiunea Smolensk, lângă granița cu Belarus, și în regiunile Voronezh, Belgorod și Bryansk, în apropiere de Ucraina.

Trei întâlniri diplomatice între Rusia și statele occidentale au fost programate în această săptămână cu scopul de a detensiona situația de la granița Ucrainei, unde Kremlinul a masat peste 100.000 de soldați.

Vladimir Putin a prezentat o listă de cereri care ar însemna, practic, evacuarea SUA din Europa de Est și abandonarea regiunii în zona de influență a Rusiei. Washingtonul a respins cererile și amenință cu sancțiuni dacă Rusia invadează Crimeea. În paralel, liderii UE sunt frustrați că nu fac parte din negocieri.

Negocierile de luni dintre SUA și Rusia privind stabilitatea strategică de la Geneva s-au încheiat după aproximativ șapte ore și jumătate. Întâlnirea a avut loc cu ușile închise, iar discuțiile au fost întrerupte pentru câteva pauze, inclusiv pentru masa de prânz.

Calendarul întâlnirilor diplomatice:

  • Luni, 10 ianuarie, a avut loc la Geneva, Elveţia întâlnirea bilaterală SUA – Rusia. La această întâlnire vor participa adjunctul secretarului de stat al SUA, Wendy Sherman, şi omologul său rus, Serghei Ryabkov.
  • Luni, 10 ianuarie, a avut loc reuniunea Comisiei NATO-Ucraina. La întâlnirea de la Bruxelles, sub preşedinţia secretarului general NATO, Jens Stoltenberg, va participa şi ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba.
  • Miercuri, 12 ianuarie, va avea loc Consiliul NATO-Rusia. Reuniunea de la Bruxelles va fi prezidată de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, iar reprezentanţii permanenţi ai aliaţilor NATO se vor întâlni cu Serghei Ryabkov. Reuniunile Consiliului NATO-Rusia au fost întrerupte în urma anexării ilegale a Crimeii de către Rusia, în anul 2014, în 2016 au fost reluate, dar după două reuniuni în 2019 au fost întrerupte.
  • Miercuri, 12 ianuarie, la Bruxelles, la comandamentul NATO, va avea loc reuniunea Şefilor de Stat Major ai statelor membre NATO. La această reuniune şefii de Stat Major din Ucraina şi Georgia vor participa ca invitaţi.
  • Joi, 13 ianuarie va avea loc şi reuniunea OSCE, iar printre participanţi se vor afla şi reprezentanţi ai Rusiei, Ucrainei, SUA şi ai tărilor europene. (Cronologie Agerpres/Rador)

Citește și Negocierile dintre SUA și Rusia privind stabilitatea strategică s-au încheiat după aproximativ șapte ore și jumătate

 

Sursa foto: Russian Defense Ministry

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Abureala, sa i mai dezghete!!!

  2. „Washingtonul a respins cererile și amenință cu sancțiuni dacă Rusia invadează Crimeea.”
    Dacă Rusia invadează Crimeea???
    Aveți umor!

  3. Capra raioasa cu coada ridicată.

  4. Iar o sa-mi pice net-ul pentru ca vin astia la NATO maine. De cate ori e vreun summit in vagauna asta de oras, de atatea ori pica internetul. Baaai, sa terminati cu negocierile repede, ca tot degeaba negociati!

    • Dvs sunteti sigur ca stati intr-un oras? Cand ati iesit ultima oara din casa?

    • Râzi aiurea. In timpul summiturilor, pe lângă faptul ca apar in plus zeci de retele wifi de la „jurnaliștii straini”, toate comunicațiile sunt filtrate si interceptate ceea ce reduce viteza rețelelor. Dacă știi unde este sediul NATO, vei sti si in ce oras stau.

  5. Bucovina e regiune majoritar românească, poate adera prima la NATO.

  6. Bucovina era regiune cu o majoritate covarșitoare moldovenească ( românească ) în 1785 când Imperiul Otoman a cedat-o Austriei, deși lua tribut dela Moldova ca să-i apere integritatea teritorială . Una din primele griji ale unui imperiu este să schimbe structura etnică, ceea ce și habsburgii au făcut , prin colonizări și deznaționalizarea localnicilor, în special a aristocrației . Baronul Mustață l-a întrebat la balul organizat de primăria Cernăuți pe principele Carol I, care l-a abordat în română dacă știe germană

    • Bai „Ghinion”, daca habsburgii ar fi schimbat structura etnica din provincii atunci cum iti explici ca populatia de etnie romana a ramas majoritara in permanenta in Transilvania ? Hai mergi si ridica-ti diurna de la cei care te pun sa scrii asemenea tampenii. Ceea ce spui tu au facut rusii nu habsburgii, dar pe rusi nu ai voie sa-i vorbesti de rau, nu-i asa ?

  7. Bai „Ghinion”, daca habsburgii ar fi schimbat structura etnica din provincii atunci cum iti explici ca populatia de etnie romana a ramas majoritara in permanenta in Transilvania ? Hai mergi si ridica-ti diurna de la cei care te pun sa scrii asemenea tampenii. Ceea ce spui tu au facut rusii nu habsburgii, dar pe rusi nu ai voie sa-i vorbesti de rau, nu-i asa ?