Rusia a schimbat tactica și a început să bombardeze bazele aeriene ucrainene, înainte de venirea avioanelor de vânătoare F-16
Serviciile de informații militare britanice afirmă, în cel mai recent raport privind situația de pe frontul din Ucraina, că armata rusă a început s bombardeze bazele aeriene ucrainene, înainte de așteptată sosire a avioanelor americane de vânătoare F-16, relatează BBC.
Potrivit sursei citate, în cursul lunii iunie armata rusă a atacat infrastructura ucraineană și obiective militare situate mai departe de front, dar între 12 și 18 iunie tactica lor s-a schimbat.
„Accentul loviturilor cu rachete de croazieră efectuate de avioane rusești cu rază lungă de acțiune s-a mutat către bazele aeriene ucrainene”, afirmă serviciile secrete britanice.
Acest lucru „aproape sigur provine din nemulțumirea față de succesele continue ale loviturilor aeriene ucrainene și vorbește despre îngrijorările legate de viitoarea utilizare a F-16 de către [forțele armate ucrainene]”.
Pe de altă parte, serviciile britanice de informații afirmă că Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ucrainene au reușit să efectueze mai multe atacuri coordonate asupra infrastructurii militare ruse din Crimeea, în urma cărora au fost avariate „elemente critice” ale lansatoarelor de rachete S-300 și S-400 (SA-20 și SA-21, conform clasificării NATO).
„Aceste acțiuni reușite arată că Rusia nu își poate apăra instalațiile din Crimeea, în ciuda faptului că se mândrește cu forțele sale de apărare aeriană și le dedică resurse economice semnificative”, se arată în rezumat.
Serviciile de informații militare britanice afirmă că armata rusă va putea probabil să înlocuiască rapid sistemele avariate, dar acestea vor trebui să fie mutate din alte zone – sau să accepte slăbirea apărării Crimeei în fața atacurilor aeriene.
Forțele armate ucrainene au reușit, de asemenea, să efectueze o serie de atacuri de succes asupra unor aerodromuri militare rusești, inclusiv Morozovsk, Mozdok și Ahtubinsk.
Acest lucru a forțat armata rusă să își mute avioanele mai departe de linia frontului, iar un astfel de pas provoacă o oboseală mai mare pentru echipaje. „Este posibil ca pierderea accidentală a unui avion de vânătoare-bombardament Su-34 în Osetia de Nord pe 12 iunie să aibă legătură cu acest lucru”, a mai scris armata britanică.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii