G4Media.ro

Rusia analizează tipul de ventilator pe care l-a trimis în SUA, după…

sursa foto: Pixabay

Rusia analizează tipul de ventilator pe care l-a trimis în SUA, după ce șase persoane au murit în incendii izbucnite în spitalele rusești, unde funcționau astfel de aparate

Moscova a început să ancheteze siguranţa unui tip de ventilator medical de fabricaţie rusească, dintre care unele au fost trimise în SUA, după ce şase persoane au decedat în incendii declanşate de două de astfel de dispozitive în spitale ruseşti, informează Reuters, citată de Agerpres.ro.

Marţi, cinci persoane au decedat la spitalul Sf. Gheorghi din Sankt-Petersburg, dintre care patru într-o unitate de terapie intensivă împotriva coronavirusului, potrivit unui avocat din regiune. O sursă a declarat agenţiei de presă TASS că incendiul a izbucnit după ce un ventilator – utilizat pentru a-i ajuta să respire pe pacienţi grav afectaţi de COVID-19 – a luat foc în timpul funcţionării.

Un incendiu similar, provocat de acelaşi model de ventilator, conform unei surse poliţieneşti, a ucis sâmbătă o persoană într-un spital din Moscova.

Serviciul federal de supraveghere în domeniul sănătăţii în Rusia(Roszdravnadzor) a declarat că verifică calitatea şi siguranţa ventilatoarelor de respiraţie mecanică în cele două spitale, iar spitalul din Sankt-Petersburg a declarat că încetează să mai utilizeze modelul respectiv pentru moment. Cel puţin două regiuni din Federaţia Rusă au declarat agenţiilor de presă ruse că ele vor suspenda de asemenea utilizarea acestui tip de ventilator de respiraţie artificială.

Fabricantul a cerut media să nu se grăbească cu concluziile.

Modelul respectiv, Aventa-M, face parte din cele trimise în SUA de Rusia la începutul lunii aprilie pentru a le ajuta să facă faţă pandemiei de coronavirus şi este fabricat de o întreprindere aflată sub incidenţa sancţiunilor americane.

Uzina de inginerie a instrumentelor din Ural (UPZ) din Celiabinsk, la aproximativ 1.500 km este de Moscova, a confirmat că Aventa-M este unul din produsele sale, care fusese furnizat spitalului din Santk-Petersburg.

„Nu avem date oficiale despre aparatele instalate în zona incendiului din Sankt-Petersburg”, a spus o purtătoare de cuvânt.

Rusia este relativ bine aprovizionată cu ventilatoare şi şi-a sporit producţia naţională de la începutul epidemiei de coronavirus.

Experţi în date şi unii medici afirmă că numeroase dispozitive utilizate în afara marilor oraşe ruseşti sunt învechite, dar TASS a declarat că ventilatorul de la Sankt-Petersburg era nou şi fusese instalat în această lună.

Concernul Radio-Eletronic Technologies (KRET), care controlează UPZ, a declarat că ventilatoarele sale au trecut toate testele necesare şi sunt utilizate de instituţiile medicale în Rusia din 2012 fără nicio problemă de securitate.

„Examinăm diferite scenarii: starea reţelei electrice, infrastructura ingineriei instituţiilor medicale, echipamentul medical şi respectarea regulilor de securitate împotriva incendiilor”, a declarat el într-un comunicat.

„Invităm presa şi celelalte părţi interesate să nu se grăbească cu concluziile şi să aştepte rezultatele controalelor oficiale”, conform concernului.

Întreprinderile şi cetăţeni americani au primit interdicţie să facă afaceri cu KRET din iulie 2014.

Rusia a raportat 232.243 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 2.116 decese.

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Nu se poate așa ceva în măreața Rusie! Unde totul este cum nu se poate mai bine! :-))