G4Media.ro

Rusia ar trebui să reducă producția de petrol cu 30% pentru a…

Sursa Foto: Facebook/ Lukoil

Rusia ar trebui să reducă producția de petrol cu 30% pentru a obține un preț mai bun (vicepreședinte Lukoil)

Rusia ar trebui să reducă producția de petrol cu 20%-30%, până la șapte-opt milioane de barili pe zi, pentru a obține un preț mai bun și a evita vânzarea cu discount, potrivit lui Leonid Fedun, vicepreședintele companiei ruse Lukoil, relatează Sky News.

Sancțiunile occidentale impuse după invazia Rusiei în Ucraina în februarie au izolat sectorul financiar rusesc de sistemul global și au pus presiune asupra producției și vânzărilor de petrol, deoarece cumpărătorii au refuzat barilul rusesc sau au căutat să obțină reduceri de preț.

„De ce ar trebui ca Rusia să mențină o producție de petrol de 10 milioane de barili pe zi dacă putem (mai) eficient să consumăm și să exportăm șapte până la opt milioane de barili pe zi fără pierderi la bugetul de stat?”. a scris Fedun, care a cofondat Lukoil împreună cu Vagit Alekperov în 1991, într-un articol publicat de ziarul rusesc RBC.

„Ce este mai bine – să vinzi 10 barili de țiței pentru 50 de dolari sau șapte, dar pentru 80 de dolari?”, a scris el.

De asemenea, Fedun a cerut mai multe investiții în flota de petroliere a Rusiei, spunând că sancțiunile au crescut costurile de transport naval.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Corect. Si au pierderi enorme mai ales ca daca vor vrea sa le mai redeschida vreodata costa un miliard doar pentru un putz. Ca sa nu mai vorbim ca toata tehnologia de extragere era vestica. Multa m u e la mujici si postacii lor

  2. Ca sa obțină un preț excelent, nu doar bun le propun reducerea cu 80% a producției!!!😏 Ah, stai, că in Rusia nu se poate, 75% din PIB este reprezentat de hidrocarburi fosile! Restul economiei NU EXISTA! 😏 Practic, economia Rusiei este cât a Olandei pentru că vinde in draci hidrocarburi fosile, dacă nu ar vinde economia întreaga rusească fără sectorul energetic este cam cât economia României! 😏 Deci fără petrol 150 milioane de rusi produc cat 20 de milioane de români! 😄😄😄

  3. ceausescu si poporu`, patria si tricoloru` .. ah, pardon, astea erau alte aplauze 😀
    Cum naiba se face ca oricarui tiran ii plac aplauzele?

  4. Si asa productia globala e insuficienta pentru a acoperi cererea. Daca mai dispar niste milioane de barili din piata, pretul se va dubla pur si simplu in 3 saptamani!

    • Siiiigur, ca altii nu produc petrol si nu pot compensa scaderea productiei. Ce incearca Rusia e o manip u l are a pietei, iar OPEC uraste tulburarea apelor. Cel mai bun (si sigur profit) e cel constant, pe termen lung. Si asa petrolul e amenintat de cresterea exponentiala a ponderii electricelor pe piata. Sa maresti artificial pretul petrolului inseamna sa fortezi singur o accelerare masiva spre masinile electrice sau pe hidrogen. Noi tehnologii pentru baterii sunt in dezvoltare, e doar o chastiune de timp pana masinile electrice vor costa cat cele clasice. Cine va mai fi dispus atunci pe termen lung sa plateasca dublu pe benzina si motorina?
      Ce folos ar avea sa obtina acum 120 euro pe baril iar peste 10 ani sa vanda petrolul pe 30 de euro? Daca petrolul ar fi fost pe terminate, sa zicem. Dar cel putin cateva zeci de ani ar putea sa curga, binenteles daca cineva nu forteaza ruperea de aceasta dependenta de combustibil fosil.

    • Don’t worry,
      Be happy!
      N-ai citit afirmatia ca sprijinul acordat Ucrainei „ne va costa foarte mult, dar daca nu facem asa ne va costa imens”.

  5. Hehe, ce vrajeala! rusia oricum a redus deja productia, cu vreo 30%. „Anuntul” asta e de uz intern si doar confirma o stare de fapt. 😀

  6. Lasa ca ii ajuta UE pe rusi cu creșterea prețului pe baril, zilele astea UE le va reduce producția substantial.

    • Cu sau fara razboi, petrolul trebuie sa se scumpeasca, pentru ca sursele alernative de energie sa devina rentabile si pentru incurajare economisirii. Paradoxal, scumpirea petrolului se va dovedi defavorabila, pentru „petrolisti”…