G4Media.ro

Rusia cheltuie 900 de milioane de dolari pe zi în războiul din…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Rusia cheltuie 900 de milioane de dolari pe zi în războiul din Ucraina (mass-media)

Invazia Rusiei este acum la a treia lună, iar susţinerea ofensivei militare necesită aproximativ 900 de milioane de dolari pe zi, a declarat Sean Spoonts, redactor-şef al SOFREP, axat pe ştiri militare, pentru Newsweek, transmite News.ro.

Mai mulţi factori sunt luaţi în considerare. Această sumă include plata soldaţilor ruşi care luptă în Ucraina; furnizarea de muniţie, gloanţe şi rachete; şi costul reparaţiei echipamentului militar pierdut sau deteriorat.

Rusia trebuie, de asemenea, să plătească pentru miile de arme şi rachete de croazieră care au fost lansate în timpul războiului şi care costă aproximativ 1,5 milioane de dolari bucata, potrivit Spoonts.

Ucraina a dat, de asemenea, o lovitură dificilă Rusiei în aprilie, cu scufundarea Moskvei, o navă de război rusă şi navă amiral a marinei, cu o pierdere estimată la 750 de milioane de dolari, potrivit Forbes Ucraina.

Publicaţia a raportat în aprilie că Ucraina a distrus peste 5.000 de piese de echipament rusesc de la începutul războiului, dar că Moskva fost de departe cea mai scumpă ţintă.

Invazia rusă în Ucraina a început la 24 februarie.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. are de unde cheltui, ca primeste 1 miliard pe zi numai de la UE.

  2. Noi nu cheltuim nimic. Suntem mult mai bazati, si de aceea ne ia cine vrea Silistra, Cetatea Alba, Insula Serpilor si chiar Chisinaul.

    E drept ca noua ne este confiscat Chisinaul de catre o izda de patrujde de kile, cu diploma de spion de la Harvard, dar iata ce economii facem lasand-o pe ea sa guveneze teritorii istorice romanesti.

    • Esti penibil Ivan Trollache.
      Fix natiunea aia bazata care inca se crede mare imperiu ne-a luat teritoriile alea dupa care au trecut la deportari si purificare etnica.
      Maia Sandu este romanca si patrioata – a fost aleasa democratic cu o mare majoritate. Formata din alti romani. Nu a ‘lasat-o’ nimeni.
      Iar Romania nu a fost niciodata mai bazata decat este astazi dpdv militar si al sigurantei nationale.
      Evident ca tu ca mare mancurt tiraspolez vezi situatia din perspectiva invadatorilor, care nu pot suporta ideea de democratie si auto determinare.

    • Care din noi?

    • Bre,tu de unde ai wparut? ….ca majoritatea prorusilor scriu cu greșeli și scriu tâmpenii,dar tu ai început exact din titlu! Cred ca ești unul din aia cu 4 clase și ai drept de vot!

  3. Primește între 1 miliard și 1,5 miliarde pe zi doar din UE pentru petrol și gaze naturale. Așa că mai pune și ceva de o parte. Greu pentru ei e că au peste 600 de miliarde blocați numai în UE și SUA bani ce nu înțeleg de ce nu sunt folosiți în sprijinul Ucrainei.

    • Chiar asa! De ce nu sunt luati banii firmelor ruse si dati armatei ucrainiene? Am si zis in 2001: „Este un moft chestia asta cu „sfânta proprietate privată””.

  4. Isi fac efectul: avem inflație de 10% in UE si preturi duble la benzina.

  5. Wc-t ,de ce nu emigrezi in Rusia? Acolo e inflație zero,benzina e doi lei și ai drepturi și libertăți inimaginabile. Cică suta aia de milioane care rămâne zilnic e împărțită între mujici.

  6. si Ucraina cat cheltuie???

  7. Ce viața buna trebuie să aibă rușii zilele astea!Ei făceau foamea când le intrau 10 miliarde zilnic,acum când le intra un miliard si ăla se evapora in Ucraina probabil că e raiul pe pământ în Rusia.

  8. Sa recapitulam: Ucraina isi pierde cam 1/3 din teritoriu iar Europa se scufunda in inflație si preturi duble la energie.
    Cine plm câștiga din toata nenorocirea asta mai @Andi, copilul cu iq negativ?

  9. Este un picuț mai complicat. Cheltuieli de 900 de milioane nu înseamnă că bugetul Rusiei trebuie să scoată efectiv 900 de milioane de dolari pe zi pentru a duce războiul (după cum încasări de 1-1,5 miliarde pe zi încasați din gaze nu înseamnă nici pe departe venituri de acest nivel, pentru că trebuie scăzute costurile de exploatare, deloc neglijabile).

    Rusia deja plătise pentru navele, aeronavele, blindatele, tunurile etc. pe care le-a pierdut în conflict. Pe moment, nu are de achitat decît soldele și ceea ce comandă de acum încolo, carburanți, muniție și alte consumabile și noua tehnică de luptă. Aceste plăți reprezintă cu siguranță doar o fracțiune din suma calculată a pierderilor.

    Ceea ce se modifică este capacitatea de luptă a forțelor ruse, mai ales pe termen mediu și lung. Chiar dacă Rusia nu plătește acum nimic pentru scufundarea navei Moskva, chiar dacă și ultimele reparații capitale și modernizări s-au amortizat contabil, Rusia va avea un crucișător mai puțin pînă cînd angajează – cu plăți de 750 de milioane de dolari – construcția unuia nou, cu tot ceea ce înseamnă acest lucru pentru capacitatea Rusiei de a-și proiecta forța militară pe mare.

    Altfel spus, capacitatea de luptă a Rusiei se reduce cu 900 de milioane de dolari pe zi MINUS ceea ce Rusia reușește să aloce pentru refacerea acestei capacități de luptă. Deci, Rusia are de ales între a scoate din buzunar acești bani (ceea ce practic nu își poate permite) și a vedea cum capacitatea ei de luptă se topește continuu. Nu îi încălzește pe ucrainieni, nu deocamdată, dar ar trebui să dea fiori reci tuturor rușilor. Fiecare zi de lupte în Ucraina le reduce pe termen lung și foarte lung capacitatea lor de a se proteja militar de amenințări interne și externe (unele reale și neprovocate).

  10. @@Andi

    Cel mai mult pierde Rusia, apoi Ukraina, iar cel mai putin UE si SUA…

    Nimeni nu mai investeste in Rusia, iar rusii isi trimit fiii sa moara pe front in Ukraina. Rusia devine Coreea de Nord, avea deja un PIB per capita mai scazut decat al Romaniei… Cu toate gazele si tot petrolul lor… Iar toate retelele de dezvoltare – economica, stiintifica, culturala – ocolesc Rusia, astfel incat aceasta stare de lucruri va produce efecte si dupa terminarea razboiului.
    Ukraina pierde oameni, are infrastructura distrusa, dar acces la suport international si perspectiva integrarii in UE (va dura insa decenii pana va fi primita).
    UE si SUA nu au pierderi umane, doar costuri crescute la utilitati (preturile au crescut inainte de razboi, dar si razboiul are acum un efect asupra inflatiei). Insa, ca tari bogate, vor trece cel mai usor peste criza… Foamete va fi in Africa, nu in Europa. Economic, reconstructia Ukrainei va genera dezvoltare in UE si SUA.