G4Media.ro

Rusia inaugurează un nou spărgător de gheaţă nuclear, care va facilita exporturile…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Tuomas Romu

Rusia inaugurează un nou spărgător de gheaţă nuclear, care va facilita exporturile sale de hidrocarburi către Asia și Arctica

Rusia a inaugurat marţi un nou spărgător de gheaţă cu propulsie nucleară care urmează să faciliteze exporturile de hidrocarburi ruse către Asia şi Arctica, într-o perioadă când Moscova îşi reorientează strategia energetică ca urmare a sancţiunilor occidentale, transmite AFP, citată de Agerpres.

”Dezvoltarea rutelor maritime din Nord va permite Rusiei să-şi utilizeze deplin potenţialul său de export şi să stabilească o rută logistică eficace, inclusiv către Asia de Sud-Est”, a afirmat preşedintele rus Vladimir Putin într-un discurs retransmis prin videoconferinţă în cadrul unei ceremonii la Sankt Petersburg.

Noul vas cu propulsie nucleară, botezat ‘Ural’, are o lungime de peste 170 de metri şi poate sparge gheaţă cu o grosime de până la trei metri. El este al treilea exemplar dintr-o serie lansată de gigantul rus Rosatom.

Desfăşurarea sa va permite asigurarea supremaţiei ruse în Arctica, strategie asumată de Vladimir Putin.

Potrivit liderului rus, ‘Ural’ va opera din decembrie în Arctica, regiune unde Rusia produce gaz natural lichefiat (GNL) destinat iniţial pentru Europa.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „exporturile de hidrocarburi catre Asia si Arctica”! Catre Asia se poate. Dar cum vine cu exporturile de hidrocarburi catre Arctica? Catre Finlanda, Norvegia, Groenlanda, Canada, Alaska? Nu cred ca Rusia exporta hidrocarburi aici. Catre Svalbard sau localitatile arctice din Rusia nu este export. Trebuie putina grija in redactare.

  2. Pai mai e gheata? Ciudat!