G4Media.ro

Rusia neagă o informaţie despre discuţii indirecte cu Ucraina, care ar fi…

Sursa foto: Unsplash / Radoslaw Prekurat

Rusia neagă o informaţie despre discuţii indirecte cu Ucraina, care ar fi fost întrerupte de atacul Kievului în regiunea Kursk

Rusia a negat duminică o informaţie conform căruia atacul Ucrainei asupra regiunii Kursk a deraiat discuţiile indirecte cu Kievul privind oprirea atacurilor asupra ţintelor energetice, declarând că nu au avut loc discuţii cu Kievul despre infrastructura civilă, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

The Washington Post a relatat sâmbătă că Ucraina şi Rusia trebuiau să trimită delegaţii în Qatar luna aceasta pentru a negocia un acord de referinţă care să stopeze atacurile asupra infrastructurii energetice de ambele părţi aflate în conflict.

Publicaţia a scris că acordul ar fi echivalat cu o încetare parţială a focului, dar că discuţiile au fost anulate din cauza atacului Ucrainei asupra teritoriului suveran al Rusiei.

”Nimeni nu a înterupt nimic pentru că nu era nimic de întrerupt”, a spus Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, despre articolul din The Washington Post.

”Nu au existat negocieri directe sau indirecte între Rusia şi regimul de la Kiev cu privire la siguranţa infrastructurii critice civile”, a spus Zaharova.

Guvernul Ucrainei nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

Publicaţia a relatat că biroul prezidenţial al Ucrainei a declarat că summitul de la Doha a fost amânat din cauza situaţiei din Orientul Mijlociu şi că va avea loc în format videoconferinţă pe 22 august.

Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc că au lovit infrastructura civilă în război. Amândouă neagă că ar face acest lucru.

Zaharova l-a citat apoi pe preşedintele Vladimir Putin, care la 12 august s-a întrebat ce discuţii ar putea exista cu Ucraina după atacul terestru al acesteia asupra Rusiei şi ceea ce a spus că sunt atacuri asupra infrastructurii civile ruse.

”Nu este nimic de discutat cu oamenii care declanşează astfel de lucruri”, a spus Zaharova.

Rusia a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina în februarie 2022, în ceea ce numeşte ”o operaţiune militară specială”, iar acum deţine aproximativ 18% din ţară.

Atacul transfrontalier al Ucrainei în regiunea Kursk din 6 august este prima incursiune militară pe teritoriul Rusiei după cel de-al Doilea Război Mondial.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. E fix invers. A inceput numaratoarea inversa pana la discutii serioase de pace.