G4Media.ro

Rusia se va concentra în 2023 pe infrastructura pentru arme nucleare, anunță…

Sursa foto: Kremlin.ru

Rusia se va concentra în 2023 pe infrastructura pentru arme nucleare, anunță Serghei Șoigu/ Ministrul rus al Apărării vorbește despre ”noi sisteme de rachete”

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia se va concentra în 2023 pe infrastructura armelor nucleare, inclusiv pe instalațiile care vor găzdui noi sisteme de rachete, transmite The Guardian. Serghei Șoigu a declarat miercuri, în cadrul unei reuniuni a consiliului de administrație al departamentului, că aceasta va fi o prioritate pentru Rusia anul viitor.

  • „Atunci când se va pregăti lista de facilități majore de construcție pentru 2023, se va acorda o atenție specială construcțiilor în interesul forțelor nucleare strategice”, a declarat Shoigu, citat de agenția de știri RIA.

Luni, Rusia a amânat discuțiile cu SUA privind armele nucleare, afirmând că acestea vor fi reprogramate, dar fără a oferi motive pentru această amânare.

După ce Rusia s-a retras din discuțiile cu SUA, Kremlinul a acuzat Washingtonul, prin vocea Mariei Zaharova, de ”comportament toxic” anti-rus. Rusia susține că a fost determinată de SUA să se retragă din discuţiile privind controlul armelor nucleare cu oficiali americani la Cairo în această săptămână, relatează Reuters.

Într-un comentariu dur, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe Maria Zaharova a acuzat de asemenea Statele Unite că au încercat să manipuleze noul tratat nuclear START în avantajul lor, deşi ea a spus că Rusia este încă angajată în acest sens, transmite Agerpres.ro.

Ca ultim pact de arme supravieţuitor de acest gen între cele mai mari două puteri nucleare din lume, New START limitează numărul de focoase atomice pe care fiecare parte le poate desfăşura şi are semnificaţie simbolică şi practică. Zaharova a scris pe Telegram că decizia Rusiei de a amâna discuţiile despre arme, care fuseseră programate să înceapă marţi, a fost luată de starea „îngrozitoare” a relaţiilor dintre cele două ţări, mai scrie Agerpres.ro.

Actualul tratat Start va expira în 2026. Șoigu a declarat că 300.000 de rezerviști, inclusiv voluntari, au fost instruiți în două luni de când a fost dat ordinul de mobilizare parțială al lui Vladimir Putin, relatează agenția rusă de presă Tass. Ministrul Apărării a spus că au fost folosite peste 100 de tabere de antrenament în Rusia și Belarus, mai scrie The Guardian.

SUA și Rusia și-au folosit până acum o singură dată linia lor militară directă în timpul războiului din Ucraina, transmite Reuters.

știre în curs de actualizare

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Rusii nu stiu altceva decat arme. La un moment se pricepeau si pe la altceve gen literatura, muzica, … Pe an ce trece devin mai salbatici

  2. Cine deține fabricile de armament la tine în Rusia?

  3. Astia sunt la nivel de coreea de nord. Altceva in afara de razboaie si inarmare nu stiu. Cu totii stim cat de bine o duce coreea de nord cu politica asta, asa putem anticipa cat de bine o s-o duca si rusia in felul asta.

  4. Ha ha haaaa ha haaaa haaaaa, you are so funny boy 🤣

  5. „Avram”, fuguta la casierie dupa copeici. Ia vezi, mai valoreaza ceva?

  6. Zaharova insasi este ingrozita de ce distrugeri sunt nevoiti sa faca rusii in ucraina pentru simplul motiv ca ucrainenii nu vor sa se predea – eventual in vederea unui holodomor mai eficient, ca ala din anii’30 pare ca a lasat prea multi supravietuitori si, uite ce se intampla…
    Da’ la ceva indrastructura din aia nedistructiva nu-i duce capu’

  7. În paralel cu investitiile în arme nucleare,se vor dedica și pt producția de trotinete cu airbag,pt donații rusi turmentați!