Rușii au atacat din nou portul ucrainean Ismail de la Dunăre, în aceeași zonă în care, pe malul românesc, au fost găsite resturi care ar putea proveni de la drone rusești
Infrastructura portuară a fost avariată în timpul unui atac cu drone rusești, timp de trei ore, în noaptea de miercuri spre joi, asupra portului dunărean Ismail, a declarat guvernatorul regional într-o postare pe Telegram, transmite The Guardian.
Oleg Kiper a declarat că atacul a fost al patrulea asupra portului, situat în sudul regiunii Odesa, în cinci zile. El a precizat că infrastructura civilă și portuară, un siloz de cereale și o clădire administrativă au fost avariate, în timp ce un șofer de camion a fost rănit ușor la picior.
UPDATE Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au anunțat că 25 din cele 33 de drone „Shahed-136/131” au fost distruse în această noapte.
„În noaptea de 7 septembrie, ocupanții ruși au atacat regiunea Sumi și regiunea Odesa cu mai multe grupuri de UAV-uri de atac de tip „Shahed-136/131” din direcțiile nord, sud-est și sud (Kursk, Primorsko-Akhtarsk – Federația Rusă, Capul Chauda – TOT, Crimeea)”, potrivit unui mesaj postat pe mesageria Telegram.
Rusia și-a intensificat atacurile asupra porturilor ucrainene din iulie, când s-a retras dintr-un acord care permitea Kievului să își exporte cerealele prin porturile sale din Marea Neagră.
Anterior, Forțele aeriene ale Ucrainei au avertizat că drone „Shahed” rusești zboară din nou spre regiunea Odesa dinspre Marea Neagră.
„Atenție! Un grup de drone de atac din Marea Neagră în direcția regiunii Ismail. Nu ignorați alertele de raid aerian!” – se arăta în mesajul Forțelor Aeriene în telegramă.
În urmă cu o noapte, o persoană a fost ucisă în urma unui atac cu drone asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, iar exploziile au fost vizibile cu ochiul liber de pe malul românesc.
Reamintim că, după o serie de bâlbe, ministrul român al Apărării a declarat că a fost verificată o zonă foarte mare și confirmă că s-au găsit bucăți care ar putea fi drintr-o dronă, însă nu reprezintă o amenințare pentru populație.
„Noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuţii în spaţiul public şi confirm că s-au găsit bucăţi care ar putea fi elementele (unei drone)”, a afirmat Tîlvăr.
„Este important să întărim și noi misiunile de vigilență. Echipamentele pe care le folosim rămân în continuare funcționale și în fază de precauție și de atenție crescută. (…) Nu s-a pus problema (evacuării), pentru că nu sunt elemente care să genereze pericolul ca astfel de bucăți să reprezinte o amenințare”, a mai declarat ministrul.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii