G4Media.ro

Ruşii, puternic divizaţi în privinţa reformei constituţionale ce i-ar permite lui Putin…

Ruşii, puternic divizaţi în privinţa reformei constituţionale ce i-ar permite lui Putin să se menţină la putere până în 2036

Rusia este puternic divizată asupra reformei constituţionale care i-ar permite preşedintelui rus, Vladimir Putin, să guverneze până în 2036, arată un sondaj de opinie realizat de Centrul Levada şi dat publicităţii vineri, informează Reuters, prelșuată de Agerpres.

Potrivit sondajului, 6% dintre cele 1.624 de persoane de vârste diferite şi de pe tot teritoriul Rusiei intervievate în perioada 19-25 martie nu au putut da un răspuns exact, însă 47% au declarat că se opun acestei reforme, în timp ce 48% o susţin.

Vladimir Putin, 67 de ani, care domină de două decenii scena politică din Rusia ca preşedinte sau premier, îşi menţine susţinerea substanţială din partea populaţiei, chiar dacă rata de încredere de care se bucură este în scădere şi a înregistrat în februarie cel mai mic nivel din ultimii şase ani.

Potrivit Centrului Levada cu sediul la Moscova, 30% dintre respondenţi sunt categoric împotriva reformei, în timp ce 17% tind să fie mai degrabă împotrivă, comparativ cu 23% care se declară ferm în favoarea ei şi 25% care înclină mai degrabă să o susţină.

Reforma propusă, ale cărei prevederi au fost deja aprobate parţial de Parlament şi de Curtea Constituţională a Rusiei, ar reseta preşedinţia lui Vladimir Putin de la zero, permiţându-i să se menţină la putere alte două mandate prezidenţiale a câte şase ani.

Panouri publicitare care îi îndeamnă pe ruşi să ia parte la acest vot naţional pot fi văzute în numeroase oraşe din Rusia, însă plebiscitul care era programat pentru 22 aprilie a fost anulat din cauza crizei cauzate de noul tip de  şi deocamdată nu a fost fixată o altă dată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Ce varsta va avea Putin in 2036? Oricum, peste 80 de ani. Tinand cont de enirmul stress ce implica exercitarea functiei de presedinte, credeti ca la 80 de ani lui Putin o sa-i mai arda de problemele cu care se va confrunta? Si inca ceva: cat de puternic trebuie sa fie organismul sau incat sa ramana sanatos in pofida diverselor provocari inerente varstei si ocupatiei?
    Cu alte cuvinte, va fi ales presedinte pe viata, fara sa aiba si el ocazia sa devina pensionar?

  2. Psihopatul ăsta o fi crezând că trăiește cât cioara????
    Văd că are si 67 de ani, deci este in categoria de risc pentru coroanavirus…..

  3. Băi, Covid-19,
    Ce-ai spune de un „deliciu” nițel cam crăcănat, dar care compensează prin practicarea luptelor corp la corp și a hockey-ului pe gheață? E drept că se „îmbălsămează” destul de des cu dezinfectant sub formă de pufoaikă, dar nu cred că exagerează, așa că n-ai cum să nu-l prinzi și treaz câteodată…

  4. Atitudinea rusilor se va mai schimba, dupa cum va evolua la ei epidemia…

  5. Primarul Moscovei a anunțat înaintea lui Putin închiderea restaurantelor, magazinelor, etc, se poate așa ceva în Rusia lui Putin?! Cum va mai ține referendumul pt. numirea sa pe viață și mega parada din 9Mai? Cum va gesti

  6. Drepturile individuale si libertatea nu pot fi abuzate la nesfarsit.
    Tensiunile se acumuleaza cu precizie matematica si in TOATE regimurile despotice, chiar daca sunt tinute sub control o perioada de timp, vine momentul cand ele ies virulent la suprafata.
    Asa s-a intamplat intotdeauna in istorie!
    Rusii rabda mult dar si cand se satura fereasca sfantul.

  7. Ca el, Putin, doreste ceva nu este nimic anormal. Toti ne dorim in viata lucruri care mai de care mai discutabule. Problema este ca si la ei poporul va decide si daca poporul rus este multumit de el il va alege. La noi, in Romania, poporul nu este multumit de PSD(urmasul indiscutabil al PCR) si la votat si inca il mai voteaza? Problema este de ce il mai voteaza: din prostie sau intelepciune?