G4Media.ro

S-a redeschis Cabana Caraiman, din Munţii Bucegi / Proprietar este violonistul Alexandru…

Sursa foto: Brașov.net

S-a redeschis Cabana Caraiman, din Munţii Bucegi / Proprietar este violonistul Alexandru Tomescu / ”Aici e casa mea. Aici vreau să trăiesc. Te uiţi pe geam şi vezi munţii, caprele, norii…”

Construită în anul 1937 la o altitudine de 2025 metri, în partea estică a platoului Bucegilor, la intrarea în Valea Jepilor, Cabana Caraiman s-a redeschis iubitorilor de munte, relatează Brașov.net.

Cabana a fost mai mulți ani în proprietatea unui cetățean britanic, care o folosea de câteva ori pe an, drept casă de vacanță, iar recent a fost cumpărata de violonistul Alexandru Tomescu, care împreuna cu familia, a renovat-o și a repus-o la dispoziția turiștilor.

„Cum să spui nu la aşa ceva. Cum să zici mai degrabă îmi trebuie un apartament în Bucureşti. Nu mi-aş fi iertat o niciodată. Nu, aici e casa mea. Aici vreau să trăiesc. Te uiţi pe geam şi vezi munţii, caprele norii…”, spunea violonistul într-un interviu acordat Știrilor ProTV, anul trecut.

Cabana va fi deschisă permanent până cel puțin pe 1 octombrie, posibil chiar 1 noiembrie, dacă vor fi vizitatori.

Pentru persoanele care vor să rămână peste noapte la cabană, este de precizat că trebuie să anunțe acest lucru, contactându-l pe cabanier.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Felicitări domnule Tomescu! România are nevoie de oameni inimoși și întreprinzători ca dumneavoastră. Din păcate sunt aproape sigur că statul român nu v-a acordat nicun sprijin în toată această poveste cu cabana. Există bani pentru terenuri de fotbal în pantă, pentru borduri, pentru vaucere de toate felurile, dar nu există bani pentru sprijinirea unor antreprenori cu idei și putere de muncă în zona aceasta a turismului montan. Din păcate puține cabane mai pot oferi servicii decente de cazare și masă, în multe dintre ele condițiile fiind de-a dreptul mizere, în timp ce unele au ajuns pur simplu niște ruine (Urlea, Leaota, Baleia). Felicitări încă o dată, aștept cu nerăbdare să vă trec pragul.