G4Media.ro

Sâmbătă a fost „cea mai caldă zi de 21 octombrie” de când…

sursa foto: Grigore Popescu/ AGERPRES FOTO

Sâmbătă a fost „cea mai caldă zi de 21 octombrie” de când se fac măsurători în România / La București s-au înregistrat 31,5 grade

A fost cea mai caldă zi de 21 octombrie de când se fac măsurători și până în prezent, anunță Radio România Actualități care citează Administrația Națională de Meteorologie.

La Turnu Măgurele, în Teleorman, s-au înregistrat 35,1 grade Celsius. A fost, de altfel, un record la nivelul întregii Europe. În România au fost însă și orașe în care s-au înregistrat temperaturi istorice pentru toată luna, nu doar pentru ziua de 21 octombrie. Este vorba de Constanța, Tulcea, Barolt sau Darabani.

”Ziua de sâmbătă a fost extrem de caldă, cu recorduri la 129 de stații din țara noastră. Aceste 129 de recorduri au fost zilnice, deci au reprezentat cea mai caldă zi de 21 octombrie de când se fac măsurători. Și Bucureștiul a avut record zilnic. La București s-au înregistrat ieri, de exemplu, la Filaret 31,5 grade, față de 29,6 grade, iar de săptămâna viitoare, încep, încet, încet, temperaturile să scadă ușor. La început, în partea de vest, de nord și de centru a țării, unde, în general, în întreaga săptămână temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 24 de grade, dar scăderea de temperatură se va resimți și în sud și în sud-est, însă în continuare temperaturi mai ridicate, adică în marea lor majoritate, între 21 și 26-27 de grade față de 15-18-19 grade cât ar trebui să se înregistreze în această perioadă din an”, spune Meda Andrei de la Administrația Națională de Meteorologie.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. peste 10 ani facem gratar la iarba verde de revelion…dar nu exista o criza climatica

  2. Există. Se numește SFÂRȘITUL EREI GLACIARE.
    Si se caracterizează prin topirea ghețarilor, gheții la Poli,schimbări climatice,dereglarea funcționarii anotimpurilor,fenomene atmosferice extreme,etc.
    S a întâmplat de sute sau mii de ori in miliardele de ani de existență a Pământului.Inclusiv cand omenirea folosea care cu boi.Doar că cu civilizația noastră am accelerat procesul cu vreo 150 de ani.

    • @BenHur – Departe de adevar ce spui acolo. Actuala era glaciara – era glaciara cuaternara – abia a inceput, cum s-ar zice. Era glaciara este impartita la randul ei intre perioade glaciare si perioade interglaciare. Suntem intr-o perioada interglaciara (perioadele de incalzire temporara in interiorul unei ere glaciare) – epoca Holocen. Si, nu, nu au fost sute de mii de ere glaciare, doar cinci, iar Pamantul are doar 4,5 miliarde ani. Abia la partea cu civilizatia ai ceva dreptate.

  3. Kafka, adevărul, ca întotdeauna si in multe sensuri,este undeva la mijloc.Pentru a putea fi „la mijloc” trebuie să schiezi de la o extremă (gen „încălzirea globala ” , ” criză climatică ” ) la cealaltă (gen „sfârșitul erei glaciare” , ” reducerea activității solare” ).
    Însă trebuie sa o faci cu multă dibăcie ,curiozitate si inteligență suficientă să te poți desprinde cu ușurință de fiecare extremă. Altfel riști să rămâi prins in extremă spre bucuria liderilor lor.Atata vreme cât nu avem martori oculari de la ultimele Ere Glaciare fiecare lider de o extremă poate obține tot felul de studii de la tot felul de universități de renume mondial fiindcă oricare șef de studii de la oricare universitate este gata să si vândă studiile oricui plătește suficient.
    Si aceste studii dacă sint in interesul lui le publică. Daca nu, le păstrează in seif .