G4Media.ro

Samsung, Emag, Altex și Flanco – amendate cu suma record de 123…

Sursa foto: Facebook / Samsung

Samsung, Emag, Altex și Flanco – amendate cu suma record de 123 de milioane de lei de Consiliul Concurenței / Reacția companiilor

Update 2: Reprezentanții Samsung Electronics România au declarat pentru G4Media că ”Samsung Electronics România  a luat la cunoștință decizia anunțată de Consiliul Concurenței și a luat toate măsurile necesare pentru respectarea acesteia. Ne asigurăm clienții și partenerii că această decizie nu va afecta activitatea Samsung Electronics România. Ne angajăm să îmbunătățim în continuare politicile și procedurile noastre interne și să consolidăm programul de conformitate. Totodată, vom continua să inovăm și să ne concentrăm pe satisfacția consumatorilor noștri, oferind produse și servicii de calitate superioară”.

Update 1: Reprezentanții eMAG au declarat pentru G4Media că „am colaborat cu Consiliul Concurenței pe tot parcursul investigației și am pus la dispoziția autorităților, în mod transparent, toate informațiile necesare pentru clarificarea situației. Concomitent cu plata amenzii, ne vom concentra pe mai departe în a oferi clienților noștri servicii cu valoare adăugată care să îi ajute să economisească timp și bani și a le oferi experiențe bune în online.”

Articol inițial: Consiliul Concurenţei a sancționat joi companiile SEROM (Samsung România), Dante International S.A., Altex România S.R.L. și Flanco Retail S.A cu 123 milioane lei pentru participarea la o înțelegere anticoncurențială pe piața comercializării televizoarelor și telefoanelor mobile, în perioada 2019-2021, potrivit unui comunicat al instituției.

Amenzile au fost aplicate astfel:

• SEROM 75.441.655 lei
• Dante Internațional 20.311.427 lei
• Altex România 21.376.113 lei
• Flanco Retail 6.223.580 lei

Consiliul Concurenței susține că înțelegerea anticoncurențială a constat în fixarea prețurilor de revânzare a unor produse de către SEROM și fiecare din partenerii săi comerciali, respectiv Altex, Dante și Flanco, ceea ce ar fi condus la limitarea capacității celor trei comercianți cu amănuntul de a-și stabili independent prețurile de revânzare.

Astfel, a fost restricționată concurența la nivelul comerțului cu amănuntul, având efect asupra consumatorilor, care au plătit prețuri mai mari pentru anumite tipuri de televizoare și telefoane mobile. Televizoarele și telefoanele mobile reprezintă unele dintre cele mai importante produse electronice și de comunicații.

Indiciile care au stat la baza declanșării investigației au inclus și informații primite pe Platforma Avertizorilor de Concurență, un instrument prin intermediul căruia se pot aduce în atenția autorității încălcările Legii concurenţei, în mod anonim.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Grija asta brusca pentru drepturile consumatorului ma face sa cred ca tot organu statului are consemn sa adune cat mai multi bani din amenzi. Pentru pensiile speciale bineinteles.

    • Sa spunem ca e asa. Pai si era mai bine atunci cand inca nu primise consemn si nu dadea amenzi, iar cei „amendati” eram noi atunci cand cumparam electronice?

    • Nu contează că Samsung se știe să face asta demult, împreună cu Apple.
      Tot ce contează e că vom cumpăra tot Samsung.

      De ce?
      – Că e cel mai bun!
      – Dar merg rău telefoanele!
      – Nu contează!

      Ok.

  2. Super!
    Bine ca nu am televizor de 15 ani, iar telefon nu mi am luat de la ei.
    Binr ca nu s au inteles la peanut butter și role de hârtie, ca astea le cumpăr de la ei.