G4Media.ro

SANITAS Iaşi, într-o petiţie transmisă premierului Ciucă: Suntem consternaţi de atitudinea discriminatorie…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

SANITAS Iaşi, într-o petiţie transmisă premierului Ciucă: Suntem consternaţi de atitudinea discriminatorie a Ministerului Sănătăţii faţă de pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare din regiunea Moldovei

Sindicatul SANITAS Iaşi a adresat o petiţie premierului Nicolae Ciucă în care atrage atenţia asupra atitudinii discriminatorii a Ministerului Sănătăţii privind obiectivele sanitare ce vor fi finanţate prin PNRR, după ce proiectul de construire a unui spital cu acest specific la Iaşi a fost respins, relatează news.ro

Construirea si dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iaşi a fost aprobată într-o primă etapă de evaluare a proiectelor care ar fi urmat să beneficieze de finanţare prin PNRR, însă ulterior, nu s-a regăsit în lista finală a celor 27 de unităţi sanitare beneficiare de fonduri.

Totodată, conducerea SANITAS cere Ministerului Sănătăţii să includă proiectul Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară (IRMC) pe lista PNRR sau într-o altă formă de finanţare, avertizând că în caz contrar ar putea organiza proteste.

SANITAS Iaşi susţine duminică, într-o petiţie adresată premierului Nicolae Ciucă, că sindicaliştii din sănătate sunt consternaţi de faptul că IRMC Iaşi nu este pe lista celor 27 de spitale incluse spre finanţare în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

”Suntem consternaţi de atitudinea discriminatorie a Ministerului Sănătăţii faţă de pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare din regiunea Moldovei şi faţă de personalul medical care se ocupă de tratamentul acestor pacienţi şi trăim senzaţia că suntem trataţi ca cetăţeni de mâna a doua”. Dorim să primim explicaţii de la Ministerului Sănătăţii privind criteriile de includere a noilor obiective din PNRR. De ce proiectul Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară de la Iaşi a primit minus 15 puncte din start pe motivul că se va construi un spital regional de urgenţă. Este inadmisibil ca cetăţenii unei părţi considerabile a ţării să fie penalizaţi prin prisma unor promisiuni ale decidenţilor politici neonorate de peste 30 de ani”, precizează conducerea SANITAS Iaşi.

Sindicaliştii ieşeni amintesc că se apropie 24 ianuarie ziua Unirii Moldovei cu Muntenia, zi în care, ”de fiecare dată în ultimii 30 de ani, auzim în discursurile conducătorilor ţării prezenţi la Iaşi despre datoria morală pe care o are Bucureştiul şi tara faţă de Iaşi şi Moldova”.

”Vă cerem să includeţi proiectul IRMC Iaşi în PNRR sau în altă formă de finanţare, în caz contrat ne rezervăm dreptul de a protesta şi de a utiliza orice cale legală pentru a contesta modul de împărţire a fondurilor prin acest program important pentru populaţia României. Vă mulţumim şi aşteptăm cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră”, se arată în petiţia adresată premierului de către sindicaliştii SANITAS Iaşi, potrivit news.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Sindicatul sanitas este comandat politic, are chiar culoare politica. Institutul Inimii ar trebui sa fie precedat spitalul de urgentă. Trebuie luat în calcul modul în care spitalele devin vaci de muls pentru „elita politica”. mulgerea spitalelor începe încă din faza de proiect – firme care nu au mai făcut niciodată un spital, care nu au dotat niciodată un spital… a se vedea cazul clasic al spitalului de urgentă care este construit acolo unde are Harabagiu și au și alții teren, doar pentru a creste valoarea de piață și a aduce utilitățile în zona. Nimic nu este neprogramat. Refuzarea finanțării acestui mastodont nejustificabil este logică în plan administrativ dar în fapt are doar logica de a nu finanța camarila liberala a lui alexa la nivel de județul Iași. Nu s-a pierdut nimic din punct de vedere sanitar. Terminați dracului măcar o dată și ca lumea acest spital de urgentă și după mai faceți si institute care sa deservească comuna Miroslava.

  2. Din păcate Sindicatul Sanitas este comandat politic și chiar are și culoare politică. Acesta este încă un exemplu penibil de cum pot fi mulse de „elita politica” aceste spitale încă din fașă. Acest mastodont nu are justificare medicală statistic vorbind dar trebuia sa furnizeze bănuți pentru clica de la nivel local a lui alexa și după ce își va termina acesta mandatul. Un exemplu în acest sens de cum se mulge un spital încă înainte de a-l planifica este amplasarea spitalului de urgentă în aproprierea locului unde se regăsește terenul lui harabagiu și al altora. Plasarea spitalului de urgentă are drept scop aducerea utilităților la teren și creșterea valorii acestuia și a altora. Nimic în plus. Nici o viziune. Refuzul finanțării unui institut comunal la Miroslava este corecta administrativ dar este doar un bobarnac lui alexe susținătorul lui Orban în partidul liberal. Dacă se dorește, aceleași operații le pot face chirurgii cardiaci și acum sus în copou, trebuie doar să vrea.
    Restul este lipsa de viziune politică.
    Aplaudacii sindicaliști au nevoie de confirmare politică. Nu le-o dați, sa lupte pentru membrii de sindicat. Nu cei care vor fi ci cei care sunt. Vor mai mulți cotizanți la sindicat? Sa fie prezenți acolo unde doare.

    • Acolo „sus în copou” – la Parhon – e dezastru, sunt niste conditii infecte, cladirea e veche, insalubra si e impartita de urologie, nefrologie, cardiologie, chirurgie cardiovasculara etc, si vin pacienti din toata regiunea Moldovei, e aglomeratie mare.
      Un nou institut de cardiologie e necesar, dar vad ca sunt unii ca tine care-si doresc sa fie tratati in conditii insalubre.

  3. Verificati cate lucruri a redirijat Ciuca spre Craiova
    Inclusiv la varful MApN e plin de olteni din Craiova

  4. În sfârșit, se spune un adevăr istoric. Încă de la Unirea Mică, Moldova, cea mai dezvoltata cultural și economic, a fost discriminata.,, Asa ne-a fost vorba? ” era expresia ce circula la împărțirea fondurilor bănești între Muntenia și Moldova, politica discriminatorie ce s-a perpetuat pe durata Regatului. De ce? Pentru ca moldovenii folosesc un grai mai,, țărănesc ”, cum ar spune unii, și merita tot disprețul fudulii Muntenii.