Săpături arheologice în centrul Sibiului. Specialiștii Muzeului Brukenthal au scos la iveală zidul celei de-a treia incinte de fortificații a orașului medieval
O echipă de experți a Muzeului Național Brukenthal, condusă de dr. Claudia Urduzia, desfășoară în această perioadă o serie de săpături arheologice în centrul Sibiului, în Parcul Astra. Cercetarea este prilejuită de intenția Primăriei Sibiu a de a moderniza și reamenaja parcul, arhitectul care se ocupă de proiect luând în considerare chiar posibilitatea de a îngloba în viitorul concept elemente concrete din istoria Sibiului. Cum ar fi vechiul zid, ridicat cu aproape 700 de ani în urmă și demolat în secolul al XIX-lea, scrie Turnul Sfatului.
Săpăturile au debutat săptămâna aceasta, iar descoperirile nu au întârziat să apară. Istoricii știu deja foarte multe lucruri despre Sibiul medieval și structurile de fortificații edificate de-a lungul secolelor. Cu toate acestea, să scoți la lumina zilei cărămizile și pietrele care compun cea de-a treia incintă de fortificații, construită în secul XIV, întotdeauna reprezintă o oportunitate de neratat pentru orice istoric.
„Nu pot să spun că este neapărat o surpriză, adevărul este că se știu multe lucruri despre fortificațiile Sibiului. Însă ceea ce am descoperit ne ajută să înțelegem mai bine situația reală din teren. Spre exemplu am descoperit ușoare variații față de ce se știa din trecut. Săpături în această zonă a Sibiului au mai fost făcute de domnul Beșliu, undeva la jumătatea anilor 1990. Ceea ce facem noi acum este să colectăm și să adăugăm informații suplimentare”, a explicat pentru Turnul Sfatului dr. Claudia Urduzia, arheolog în cadrul MN Brukenthal.
Citește integral pe Turnul Sfatului.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank