G4Media.ro

Șapte cadre medicale de la Spitalul Militar ”Carol Davila” sunt infectate/ Până…

Șapte cadre medicale de la Spitalul Militar ”Carol Davila” sunt infectate/ Până acum au fost prelucrate 128 de probe, alte 650 de teste sunt în lucru

Şapte cadre medicale de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ” Dr. Carol Davila” au fost infectate cu coronavirus, testarea făcându-se după ce acestea au prezentat simptome. Unitatea anunţă că s-a făcut anchetă epidemiologică, iar persoanele cu care au intrat în contact au fost izolate şi spaţiile au fost dezinfectate, informează News.ro.

”La acest moment, la nivelul unităţii noastre, au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 7 cadre medicale, testarea acestora a respectat metodologia naţională, fiind personal medical simptomatic. S-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-au identificat contacţii apropiaţi, aceştia fiind, la rândul lor, testaţi şi autoizolaţi, fără evidenţe, la acest moment, de transmitere secundară a infecţiei în rândul personalului medical”, a transmis, marţi seară, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

Reprezentanţii unităţii afirmă că ”nu există niciun risc de răspândire a infecţiei virale în rândul personalului medical şi între pacienţi şi personalul medical, cazurile identificate fiind unele izolate, la care nu s-a identificat link-ul epidemiologic, mai ales în contextul transmiterii comunitare a virusului, aşa cum este la acest moment”.

Unitatea anunţă că a demarat, în premieră naţională, un proiect de evaluare serologică periodică a personalului medical şi auxiliar prin determinarea anticorpilor de tip IgM şi IgG anti-SARS-CoV-2 tocmai pentru a identifica eventualele persoane care au trecut prin infecţie fiind asimptomatice.

”Subliniem că acest proiect nu substituie metodologia naţională de indicaţie de testare prin RT-PCR a personalului medical simptomatic. Complementar determinărilor de anticorpi prin ELISA, sunt colectate datele de anchetă epidemiologică, acolo unde este cazul, datele de istoric al manifestărilor clinice anterioare şi datele de laborator complementare, inclusiv testarea prin RT-PCR din exudatul nazal şi faringian al celor care au rezultate pozitive atât pentru IgM cât şi pentru IgG. În cadrul acestui proiect, ne propunem testarea personalului, în etape, pentru a stabili nivelul de seroprevalenţă la baseline, iar ulterior prin evaluări periodice putem evalua dacă datele iniţiale suferă modificări în dinamică”, a mai transmis Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

Potrivit sursei citate, până acum s-au lucrat un număr de 128 de probe, dintre care 22 au fost pozitive pentru IgG şi niciuna pozitivă pentru IgM.

”Persoanele identificate cu IgG pozitiv sunt testate şi prin PCR din exudatul nazal şi faringian pentru a se stabili debarasarea de virus sau nu. Precizăm că, în lucru, mai sunt încă 650 de probe. În lumina datelor preliminare, considerăm mai degrabă că aceste rezultate pozitive de IgG reflectă o infecţie anterioară cu alte subtipuri de coronavirusuri şi puţin probabil cu SARS-CoV-2. Susţinem această ipoteză şi prin faptul că nu s-au identificat anticorpi de tip IgM în niciuna dintre probele testate, eliminând varianta unor infecţii recente, în ultimele 4 săptămâni. În situaţia în care ar fi vorba de o infecţie în antecedente cu SARS-CoV-2 aceasta s-ar fi produs cu cel puţin 6 săptămâni anterior momentului testării, ori acest lucru este puţin probabil având în vedere că în România a fost identificat primul caz de COVID-19 în data de 26 februarie în judeţul Gorj”, au mai transmis reprezentanţii spitalului.

Potrivit acestora, proiectul reprezintă o propunere de supraveghere a infecţiei cu SARS-CoV-2 în rândul personalului medical şi auxiliar din spital.

”Pe măsură ce vom cumula mai multe date şi vom stabili eventuala corelaţie cu expunerea la SARS-CoV-2 vă asigurăm de transparenţă în faţa opiniei publice prin prezentarea rezultatelor aferente acestei supravegheri. Este prematur la acest moment să tragem concluzii fără să avem date solide care să le susţină şi ne delimităm de orice speculaţie apărută în spaţiul public pe o temă atât de sensibilă şi în continuă evoluţie atât pe plan mondial cât şi naţional”, au mai transmis oficialii spitalului.

În România, numărul de cazuri confirmate cu coronavirus a ajuns la 2.245.

Sursa foto: Bioneer

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Extraordinar !!! Dar unde ar fi trebuit sa ajunga virusul asta ? Nu era cunoscut potentialul sau traseu ?

    • Te-am mai intrebat, te mai intreb: vrei sa fiu eu Vali 2 sau tu? Spui tampenii si nu vreau sa ne confunde lumea.

    • Fii cine vrei.Mai bine o tampenie logica,decat o logica nerealista.Daca esti covins de faptul ca doar eu emit tampenii,de ce te mai ingrijorezi?Lumea ta va deduce ale cui sunt postarile . Doar in cazul in care ea contine si indivizi cu logica,sau ,mai grav,daca este reala.

  2. Art. 33 indice 1 introdus prin OUG nr. 34/31.03.2020, publicata azi, 31 martie 2020 in MO nr. 268/2020:

    „Pe perioada starii de asediu sau a starii de urgenta, normele legale referitoare la transparenta decizionala si dialogul social nu se aplica in cazul proiectelor de acte normative prin care se stabilesc masuri aplicabile pe durata starii de asediu sau a starii de urgenta ori care sunt o consecinta a instituirii acestei stari”.

    Poate afla jurnalistii neamului care a fost scopul acestei prevederi.

    • Nu trebuie sa ai IQ peste 200 pentru asta. Mint ca sa faca realitatea sa cada peste „strategia” lor. Isi inchipuie ca scapa asa usor.
      Is obraznici si prosti, aia-i.

  3. Vladimir, te iubesc și dezertor! Just stop!