G4Media.ro

Sărbătoarea rubarbărului, la Saschiz, în prima sâmbătă a lunii mai / Va…

Sursa foto: Facebook

Sărbătoarea rubarbărului, la Saschiz, în prima sâmbătă a lunii mai / Va avea loc ”Parada plăcintelor cu rabarbăr”, pe muzică de fanfară, concerte, precum și concursul ”Mâncăcios de prăjitură cu rabarbăr”

Apreciate de turiștii români și străini de-a lungul anilor, succesul tot mai mare al preparatelor din rabarbăr a convins localnicii că această plantă merită propria sărbătoare, iar în acest an, Sărbătoarea Rubarbărului a a juns la a noua ediție, informează Agenția de presă Rador.

Astfel, Asociația „Vecinătatea Femeilor din Saschiz” organizează anual, în prima zi de sâmbătă a lunii mai, un eveniment dedicat, parte a proiectului de promovare turistică și a tradițiilor locale „Colinele Transilvaniei”.

Ediția cu numărul 9 are loc în weekendul care urmează, la Saschiz, județul Mureș.

Evenimentul va avea loc în curtea Bisericii Evanghelice din Saschiz unde se vor întâlni gospodinele, fermierii și micii producători din localitate și din zona Târnava Mare.

Participanții la eveniment vor avea ocazia să guste din aceste specialități cu rubarbă, pe ritmuri muzicale de fanfară sau orgă.

Pe toată durata evenimentului, vizitatorii pot degusta și cumpăra preparate locale din rabarbăr: prăjitură cu rabarbăr, pizza cu rabarbăr, gemuri, siropuri, înghețată și compoturi.

Programul Sărbătorii Rabarbărului include: Parada plăcintelor cu rabarbăr, pe muzică de fanfară, Atelier de gătit prăjituri cu rabarbăr, Atelier de educație culinară, precum și concursurile cu premii: ”Mâncăcios de prăjitură cu rabarbăr”, ”Ștafeta cu rabarbăr”.

Sursa foto: Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ce „rabarbar” frate ! Planta asta se numeste rubarba.

  2. Asta voiam să spun și eu, dar este posibil ca sașii să îi zică rabarbăr. Ar fi interesant de știut cum o numesc germanii.

  3. Sasii transilvaneni folosesc aceasta planta f mult in bucatarie ( se foloseste lujerul care, atunci cand este copt este rosiatic si are gust dulce -acrisor). Recomand compotul de rabarbar( rubarbar) , placinta cu rabarbar…. Bunica facea si supa dar aia nu era pe gustul meu de „olah” :))
    Veti gasi planta folosita si in zona Brasovului – Tara Barsei …
    Ciudat e insa ca se face festivalul acum , cand planta abia de a iesit din pamant…abia prin iulie/august e buna de recoltat