Sătenii din Ilva Mică, județul Bistrița Năsăud, pun mână de la mână și cumpără tablete pentru copiii nevoiași din comună
Localnicii din Ilva Mică, județul Bistrița Năsăud, nu au mai așteptat cele 250.000 de tablete promise de Guvern și s-au organizat singuri. Au creat o pagină de Facebook „Voluntari Ilva Mică” și au invitat consătenii, oamenii născuți în localitate și pe oricine să doneze o tabletă nouă sau veche pentru copiii nevoiași din localitate, care nu au posibilitate să participe la cursurile online în contextul pandemiei de coronavirus.
„Întinde o mână copiilor care nu au posibilitatea de a învăța online. Îmi face mare plăcere să văd cum toți cei care iubesc Ilva Mica s-au pus în mișcare pentru a rezolva o problemă care este o prioritate zero în aceste zile. Haideți să nu lăsăm nici un copil fără mijloace de a învăța online. Deși nu este așa de simplu pe cât pare, deoarece în afară de tablete sau smartphone-uri este nevoie de conexiune la internet, este nevoie de a instala aplicațiile pe dispozitive și un pic de inițiere pentru cei începători. Împreună cu implicarea celor din școala, primărie, biserică și noi cei din societate putem să reușim”, a scris Lucian Muntean, un locuitor din Ilva Mică, pe Facebook.
„Oamenii au înțeles ca nu e ok să aștepte până în toamnă ca să vadă ce se întâmplă cu școala… Și deși sunt dezbinați, ca toți românii, au reușit să se strângă indiferent de situație, religie, partid… Și se adună tablete, din toate colțurile lumii ajung acolo, unde la toamnă, vor fi împărțite elevilor fără posibilități. Noi și second-hand hand. Găsiți prin acest tag #toamnasenumaratabletele mai multe informații. Gata, v-am scris, cine are vreo tabletă și vrea sa scape de ea să ma anunțe. Se strâng și bani, ajutați cu ce puteți chiar dacă nu aveți nici o treabă cu această localitate. Promit ca vă iau pe munții Rodnei sau vă dau o tură cu caiacul pe Someș. Mulțumesc”, a scris și Călin Munteniță, născut în Ilva Mică.
Lipsa dispozitivelor IT sau a internetului este o problemă reală pentru copiii din țară care nu pot participa la cursurile online în contextul pandemiei de coronavirus.
Potrivit unui studiu IRES, citat de edupedu.ro, numărul elevilor fără acces sau cu acces limitat la laptop, tabletă, desktop e de peste 900.000, de 3,6 ori mai mare decât evaluarea Ministerului Educației.
Foto: Facebook/Calin Muntenita/timponline.ro
NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii