G4Media.ro

Scandalul delapidării de la BRD Pensii Private: cei trei suspecți principali, reținuți…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Scandalul delapidării de la BRD Pensii Private: cei trei suspecți principali, reținuți de procurori

Fosta directoare a BRD Pensii Private, partenerul său și încă o persoană au fost reținute joi seară de procurori, au declarat pentru G4Media surse judiciare. În același dosar, o contabilă a fost plasată sub control judiciar în dosarul presupusei delapidări a 23,5 milioane de lei din fondurile companiei.

Reamintim că 48 de percheziții au avut loc joi dimineață în 12 județe și în Capitală, într-un dosar de delapidare la fondul de pensii privat BRD. „În perioada 2019- 2022, două persoane angajate în cadrul băncii, cu sprijinul unor apropiați și a 7 persoane juridice, și-ar fi însușit și folosit în interes personal suma de 23,5 milioane de lei, din conturile fondului privat de pensii”, se arată în comunicatul Poliției.

În dosar ar fi vizată fosta directoare executiva de la fondul de pensii al BRD, potrivit surselor G4Media. În luna mai 2022, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a retras Alinei Andreescu aprobarea pentru a ocupa funcția de director general al BRD Pensii Private și a amendat-o cu 100.000 de lei pentru încălcarea regulilor de guvernanță corporativă. (sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Remus Truica prejudiciu de 45 de milioane de euro dat BRD, acum astia la cel mai inalt nivel. E clar coniventa din partea BRD la cel mai inalt nivel.

    • @Acasa și câți or mai fi ca Remus , despre care nu s-a aflat . Totul se face pentru binele clientului sau al cetățeanului .

  2. Cum ajung oamenii ăștia într – un sistem privat călare pe un munte de bani? Dacă ar lucra la stat acolo e clar. Probabil 90% din șefi sunt infractori. Dar în sistem privat? La o bancă de renume! E la fel ca la stat?

  3. Hai ca e buna asta. Au incercat sa fure astia privatii si acum fac puscarie. Clar toti privatii sunt rai asa ca hai sa dam toti banii la stat, ca statul ne zice ca va avea grija de noi. Si cand e randul statului sa aiba grija de noi ghici ce. Zice ca trebuie stransa cureaua si pe urma mareste salariile parlamentarilor si pensiile speciale. Noroc bun cu increderea in stat!

  4. E aceasi banca care dadea credite pe ochi frumosi celebrei nutzi udrea din plescoi? Aceasi banca din dosarul musamalizat bancherii? Intreb pt un prieten…

  5. Chiar nu am spus că am încredere în stat singul lucru pe care îl reclam , este OBLIGATIVITATEA . Opinia mea este , că fiecare ar trebui să hotărască, dacă contribuie , unde contribuie , și cât contribuie .

  6. Serios? Intr-o tara cu 0 educatie financiara in care prim ministrul declara public ca tine banii la saltea tu crezi ca oamenii ar fi capabili sa hotarasca singuri daca vor sa contribuie la un fond de pensii privat? Si pe langa asta, 4% din cat dai crezi ca e mult? Asta inseamna ca 96% din banii ce ii dai pt pensie se duc in administratia statului. Ia intreaba un pensionar, e multumit de ceea ce primeste inapoi pt o contributie de 100%? Inainte nu era aceasta obligatie de a cotiza la pilonul 2 deci majoritatea pensionarilor de azi au pensii 100% de la stat.

  7. În România se trăiește bine, pentru că se poate fura la greu; ca Hoț, find și cocoțat undeva mai sus, poți trăi regește!

    Cu atât mai lesne, cu cât ai Puterea, Funcția și eventual un Spate — în baza acelui „pentru că putem!” (Personajele din articol au putut — portarul de la pază, ba).

    În multe cazuri protejat fiind (dacă nu și ajutat) de Lege — aceasta fiind întocmită cu maximă grijă și atenție pentru a facilita anumite lucruri, de pildă acum hoțul/hoața nu trebuie umilit/ă fiind filmat/ă încătușat/ă etc (trebuie deci atenție, acuratețe când scoți astfel de legi astfel încât legislația să țină cu cine trebuie acolo legile votându-se dormind doar cele neimportante, nicidecum pentru hoție; pentru așa ceva trebuie întocmită cu maximă preocupare, dovada: portițele oferite ca să poți părăsi țara etc)…
    Și nu în ultimul rând, protejat fiind de cei ce au influența pârghiile Puterii/Funcțiile.

    În cazul din articol, tre’ să fii corporatist — nu poți să fii portar de la firma de Pază — ca să poți să-ți transferi digital bănetul pensiilor, la tine, în cont!

  8. Trăim în democrație, suntem daci frumoși și liberi.
    Oh, stai!

  9. Partial ai dreptate dar sistemul de pensii e mufat de speciali. Banii care ajung in pilonul 2 de pensii sunt „investiti” majoritar in titlurile de stat, aia 15% care se imprumuta pentru pilonul 1…
    Problema nu este sistemul de pensii, problema este aparatul bugetar imens care daca ar ajunge in varianta privata ar incepe sa produca „bani”. Noi avem prea multi la stat, prea multi pensionari raportat la numarul muncitorilor privati.

    Sau am putea lua exemplul sistemul din China unde nu exista contributii, nu exista pensie. Te descurci cum poti pana crapi. Si poate ar fi mai corect asa, oamenii ar munci mai mult ar avea mai multi bani in timpul vietii pe care ii pot investi in ce vor ei. De ce sa dau banii statului pentru pensie si sa primesc foarte putin raportat la ce le dau. Asa imi cumpar 3 case in timpul vietii le inchiriez si am bani si la pensie.

    Sistemul de sanatate este prost gandit, eu dau bani in functie de salariu, nu beneficiez de mai multa atentie din partea statului ca platesc mai mult. Nu prea sunt multe lucruri corecte in Romanica…

  10. @A320 , credeți ca în SUA toți au educație finaciară? Eu nu sunt nici pentru obligativitatea asigurărilor de sănătate , fiecare să decidă ce este bine pentru el . Dar să îndestulezi în mod OBLIGATORIU niște PRĂDUITORI , nu sunt de acord , sub pretextul că oamenii sunt proști . Dacă nu ești capabil să investești singur , ai la dispoziție fonduri de investiții , din astea mai sunt și unele românești .

  11. Acum multi ani,o cunostinta imi povestea de verisoara ei expert contabil in SUA la o firma de contabilitate care avea colega de birou o doamna in varsta de 82 de ani.Pentru ca nu si platise si nici nu si pusese bani de o parte pentru un venit stabil la batranete era nevoita sa munceasca,numai ca munca ei nu era de contabil ci de om bun la toate pe salariu mult mai mic.

  12. Are legătură cu N.N.