G4Media.ro

Scandalul hidroxiclorochinei: O democrată vrea acuzarea lui Trump de „crime împotriva umanității”…

sursa foto: Facebook

Scandalul hidroxiclorochinei: O democrată vrea acuzarea lui Trump de „crime împotriva umanității” în fața Curții Penale Internaționale

O reprezentantă democrată în legislatura din statul american Ohio, Tavia Galonski, a declarat că va face o „sesizare pentru crime împotriva umanității” împotriva președintelui Donald Trump în fața Curții Penale Internaționale, după ce acesta ar fi promovat folosirea medicamentului hidroxiclorochină ca tratament pentru coronavirus, în ciuda faptului că nu are beneficii dovedite științific și nu a fost aprobat de către Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite.

Medicamentul, folosit în mod normal pentru tratarea malariei, este unul dintre cele câteva despre care liderul de la Casa Albă  a spus că are rezultate promițătoare în lupta împotriva COVID-19, dar eficacitatea sa este disputată de mulți experți. Anunțul făcut de Galonski vine la câteva zile după ce Adam Schiff, congresmanul democrat din California care a fost unui dintre principalii inițiatori ai procedurii de destituire a lui Trump în toamna anului trecut, a anunțat că pregătește legislația care va permite crearea unei comisii de anchetă independente care să investigheze modul în care președintele republican a răspuns pandemiei de coronavirus.

Galonski a făcut anunțul privind plângerea împotriva lui Trump la doar câteva minute după ce președintele și-a încheiat conferința de presă de la Casa Albă duminică după-amiaza.

„M-am săturat. Am fost la Haga. Mâine fac o sesizare pentru crime împotriva umanității,” a scris Galonski într-un mesaj tweet. „Conferința de presă de astăzi a fost picătura care a umplut paharul,” a adăugat ea. “Cunosc necesitatea depunerii unei sesizări de urmărire penală atunci când văd una.”

Haga este orașul unde se află Curtea Penală Internațională – CPI, care are 123 de state membre. Statele Unite nu sunt una dintre ele. Doar statele membre sau non-membrii care acceptă jurisdicția CPI pot face sesizări în fața Curții. În mod alternativ, Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite poate, de asemenea, să facă o sesizare privind declanșarea unei investigații.

„Crimele împotriva umanității” reprezintă o categorie de infracțiuni de care se ocupă CPI. Potrivit curții, lista infracțiunilor care intră sub incidența acestui fapt include omorul, exterminarea, înrobirea, tortura și „alte acte inumane cu un caracter similar care provoacă intenționat mari suferințe sau vătămări corporale ori mintale grave”.

Galonski nu a precizat care este crima împotriva umanității specifică de care îl acuză pe Trump și cum intenționează să facă plângerea având în vedere că SUA nu sunt membre ale Curții Penale Internaționale. Într-un interviu pentru Ohio Capital Journal, Galonski a recunoscut că nu știe care este procedura pentru a depune o astfel de sesizare. „Cât de greu poate fi?” s-a întrebat însă politiciana democrată, care a fost judecătoare în cadrul Common Pleas Court din Summit County, în Akron (Ohio). Ulterior, ea a cerut ajutorul experților în drept penal internațional.

The Hill a reamintit că președintele Trump a promovat în mod repetat hidroxiclorochina, care este aprobată de FDA pentru tratatea unor afecțiuni precum artrita reumatoidă și lupusul, ca un tratament potențial pentru coronavirus. FDA a anunțat săptămâna trecută că recomandările președintelui au dus la epuizarea rezervelor acestui medicament în farmaciile din Statele Unite.

În cadrul conferinței de presă de duminică, președintele a recomandat din nou utilizarea medicamentelui pentru tratarea celor infectați cu COVID-19, în ciuda dovezilor limitate privind eficacitatea sa în eforturile împotriva coronavirusului: „Ce aveți de pierdut? Nu îl privesc dintr-un unghi sau din altul. Dar vrem să trecem de această (criză). Dacă funcționează, ar fi păcat dacă nu am fi făcut-o din timp. ”

Potrivit relatărilor presei americane, directorul National Institute of Allergy and Infectious Diseases, Anthony Fauci – care a devenit cea mai cunoscută figură din echipa administrației de la Washington ce se ocupă de gestionarea crizei – s-ar fi contrazis recent cu consilierul comercial al Casei Albe, Peter Navarro, pe marginea promovării hidroxiclorochinei.

Duminică, Fauci a repetat declarația sa anterioară potrivit căreia beneficiile medicamentului rămân în mare parte necunoscute. „Datele sunt într-adevăr, în cel mai bun caz, sugestive. Au existat cazuri care arată că poate exista un efect. Există și altele care arată că nu are niciun efect,” a spus Fauci în emisiunea „Face the Nation” de la postul CBS. „Deci cred că în termeni de știință, nu cred că am putea spune definitiv că funcționează.”

Galonski nu este singura care a chestionat promovarea de către Trump a hidroxiclorochinei, având în vedere că FDA nu l-a aprobat în mod special pentru tratarea COVID-19. FDA a emis așa-numitele Emergency Use Authorizations (EUA) – Autorizații privind Utilizarea de Urgență (AUU) – atât pentru hidroxicolorochină, cât și pentru clorochină, un alt medicament antimalaric, dar AUU indică în mod specific că acestea sunt destinate pentru „folosirea neaprobată” și că „nu se cunoaște dozarea optimă și durata tratamentului.”

Mai multe state americane au cerut rezidenților lor să nu caute rețete de hidroxiclorochină decât dacă au o nevoie medicală specifică. Unele state, precum Ohio, au implementat, de asemenea, reguli de urgență care restricționează accesul la medicament după ce locuitorii s-au repezit să cumpere medicamentul în urma comentariilor făcute de Trump.

Numeroși guvernatori, oficiali din domeniul sănătății publice și alții au avertizat că medicamentul are efecte secundare majore și eficacitatea acestuia a rămas încă nedovedită ca tratament pentru COVID-19. Unii experți și-au exprimat îngrijorarea că utilizarea pe scară largă a hidroxiclorochinei ar putea face ca persoanele care au nevoie de acesta pentru artrită reumatoidă sau lupus să nu îl poată accesa.

Trump, vizat și de o anchetă în Congres

Anunțul făcut de Galonski vine la câteva zile după ce Adam Schiff, congresmanul democrat din California care a fost unui dintre principalii inițiatori ai procedurii de destituire a lui Trump în toamna anului trecut, a anunțat că pregătește legislația care va permite crearea unei comisii de anchetă independente care să investigheze modul în care președintele republican a răspuns pandemiei.

Liderii Partidului Democrat doresc ca această comisie să fie similară cu cea care a anchetat atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 împotriva Americii.

Schiff, care este președintele Comitetului de Informații al Camerei Reprezentanților, a anunțat intenția de a crea această comisie într-un mesaj tweet: „După Pearl Harbor și 11 septembrie, ne-am uitat la ce a fost greșit pentru a învăța din greșelile noastre. După ce ne ne vom reveni, avem nevoie de o comisie nonpartizană care să ne revizuiască răspunsul nostru și cum ne putem pregăti mai bine pentru următoarea pandemie. Lucrez în prezent la o lege care va face asta.”

Adam Schiff nu a oferit detalii cu privire la momentul în care legislația va fi prezentată în Congres, dar a sugerat că acest lucru se va întâmpla după ce legislativul de la Washington va finaliza o serie de pachete de stimulare menite să atenueze impactul economic al pandemiei. Surse apropiate congresmanului din California au declarat că legislația este în stadiul „foarte preliminar.” În acest moment, discuțiile au loc în principal între democrați, politicienii republicani nefiind implicați.

În ultimele zile, Schiff l-a criticat pe președintele Trump pentru gestionarea crizei, spunând recent: „Nu puteți conta pe Donald Trump pentru a face ceea ce este potrivit pentru această țară. Puteți conta pe el pentru a face ceea ce este potrivit pentru Donald Trump.”

Administrația Trump a fost criticată constant de democrați și media din Statele Unite pentru răspunsul la pandemia COVID-19 – inclusiv faptul că președintele a minimalizat inițial amenințarea reprezentată de virus, cel puțin până la discursul său televizat la din 11 martie, și pentru că nu a folosit întreaga autoritate pentru a distribui materialele necesare.

La 31 ianuarie, după câteva săptămâni în care a căutat să respingă seriozitatea crizei care lovise China, Trump a aplicat restricții de călătorie stricte asupra tuturor persoanelor care fuseseră recent în țara asiatică. Pe 11 martie, liderul american a anunțat că suspendă călătoriile din 26 de state europene, inclusiv Italia. După câteva zile, americanii au suspendat și zborurile din Marea Britanie și Irlanda.

Pe 16 martie, Trump a recunoscut gravitatea situației, îndemnând oamenii să evite adunările mai mari de 10 persoane și cerând angajaților neesențiali și studenților să rămână acasă, dacă este posibil. Din acel moment, administrația de la Washington a avut conferințe de presă zilnice pentru a-i ține pe americani la curent cu privire la ceea ce face guvernul federal pentru a aborda situația.

Republicanii s-au grăbit să critice inițiativa lui Adam Schiff, unul dintre aceștia, David Nunes, acuzându-l pe democrat de „senzaționalism stupid” necesar să-și „justifice operațiunea nesfărșită de relații media.” Republicanii au afirmat că, în primele săptămâni ale anului, democrații sunt cei care au întârziat luarea de măsuri la criză, insistând cu anchetarea liderului de la Casa Albă în loc să se concentreze pe contracararea pandemiei.

Republicanii au reamintit faptul că, atunci când a decis interzicerea zborurilor din China, la sfârșitul lunii ianuarie, Trump a fost acuzat de democrați de xenofobie și isterie, inclusiv de către principalul candidat democrat pentru Casa Albă, Joe Biden, iar New York Times l-a citat pe medicul epidemiolog Michael Osterholm, care a declarat că decizia lui Trump de a restricționa călătoriile din China a fost „mai mult o reacție emoțională sau politică.”

Ulterior, atât democrații, cât și media americană – în general favorabilă stângii politice din Statele Unite – și-au modificat tonul, susținând că președintele nu a reacționat suficient de agresiv în primele momente ale crizei și că modul în care gestionează criza a avut consecințe dramatice pentru Statele Unite.

Surse: The Hill, FoxNews, Ohio Capital-Journal, CBS, Twitter

Foto: Donald Trump / Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Ce nu va spune tovarășul ziarist e ca….

    https://www.foxnews.com/media/karen-whitsett-trump-hydroxychloroquine-saved-my-life

    Ma astept sa fie șters comentariul pentru ca “stare de urgentă la Romanica”, “orange man Bad” și alte aberații cum ca “cuvintele rănesc”

    • Ca si cum m-as uita pe DCNews si as crede tot ce spun aia despre PSD.

    • Fox News e varianta americana a postului Antena 3, nu se poate pune baza pe ce se minte pe Fox News.

      Doar pentru ca are „News” in nume, nu inseamna ca e post de stiri.

    • si CNN are news in nume si e varianta democrata a Antena3.

      Momentan, FOX sunt mai putin de seriosi decat CNN … doar ca in presa de la noi nu ti se spune asta, presa din Europa e inca plina de propagandistii lui Obama. ( adica, nimeni din Romania nu ti-a spus ca CNN si restu democratiilor l-au promovat pe Biden sa fie candidatul lor desii are inceput de dementa si e acuzat de viol).

      Daca vrei stiri cat de cat reale din america, cauta pe youtube. ( chiar daca sunt vlog-uri de stanga)

    • Majoritatea stirilor de pe site-urile de presa din Romania sunt preluate direct, copy-paste si traduse (cateodata si prost), de pe CNN, adica postul ala de televiziune din US care inca supravietuieste pentru ca este difuzat in cam toate aeroporturile din Statele Unite, cat si din Europa. De-aia put a progresism nespalat. In fine, legat de articolul discutat aici – pentru cei care nu vor sa isi ia stirile de pe Fox, pot foarte frumos sa se duca pe Twitter si sa se uite direct la postarile Democratei Karen Whitsett, cea care i-a multumit lui Trump pentru promovarea tratamentului cu hydroxychlorochina. Este atat de simplu. Cat despre tratamentul in sine, pe langa dr. Raoult si dr. Zelenko, care au raportat o rata de succes de peste 90% la sute de pacienti tratati, acum si un doctor din Los Angeles, dr. Anthony Cardillo, spune clar si raspicat ca fiecare pacient care a primit combinatia de hydroxychlorochina cu zinc a trecut de la o stare de „very, very ill” la „basically symptom-free”, in mai putin de 12 ore. Presa stangista de pe peste Ocean este in stare sa denigreze un tratament care are potential doar pentru ca „omul portocaliu rau” a vorbit despre el. Mai cititi o data, nuantat altfel – progresistii din US sunt in stare sa lase mii de oameni sa moara, doar de dragul de a nu-l lasa pe Trump sa castige inca un mandat. Pute a partizanat politic de la o posta.

    • Se pare ca coronavirusul asta are o particularitate interesanta: ataca si creierele unora care aveau o temperatura ceva mai ridicata, peste normal. Asa se explica, cred eu, epidemia de acuzatii la adresa lui Trump, venita din partea democratilor. Adica, pe sleau, membrii si simpatizantii partidului democrat se infecteaza cu virusul ucigas dar efectele se traduc in manifestari lipsite de orice logica: unii il acuza pe Trump de ce face ce face, altii il acuza ca e prea devreme sa aplice masura X, pe cand altii vin cu acuzatia ca totusi a luat cu intarziere masura respectiva. In fine, orice rezultat ar avea masura respectiva, democratii spera ca macar o parte dintre ei sa aiba dreptate.
      Ceea ce ma ingrijoreaza, pe bune, este ca odata cu trecerea timpului si apropierea toamnei, tot mai multi democrati manifesta simptome clare de nebunie, de pierdere a luciditatii si logicii si devin imprevizibili: maine ar putea sa-l acuze pe Trump pentru simplul fapt ca rezista atacului lor nebun si ar putea sa -l excluda din campania pentru przidentiale pentru acest motiv, adica ar fi extraterestru…..

  2. sa dea coronavirusul in totiPC si SJW ( + familiile lor)

    si apoi sa le dea cu hidroxiclorochina ca sa ii faca bine

  3. Hopa! Dar ce avem noi aici (via BBC)?

    Trump ‘has stake in anti-Malaria drug’
    Hydroxychloroquine. Chances are you only heard that word recently. And there’s an even higher chance you heard it because it was mentioned by US President Donald Trump.

    Trump has been pushing the drug – a known anti-malarial drug – as the treatment for the virus, encouraging patients to take it, saying: „What do you have to lose?”

    Perhaps the real question is – what does Trump have to gain? Quite a bit, says a report by the New York Times.

    The report suggests that Trump himself has a „small personal financial interest in Sanofi, the French drugmaker that makes Plaquenil, the brand-name version of hydroxychloroquine”.

    The report also suggests that several other pharmaceutical companies also stand to profit – including those with shareholders that have connections to Trump.

    But one doctor believes there are more noble reasons for the president’s interest.

    „I understand why [he’s] pushing it. He has to project hope,” said Dr Joshua Rosenberg of the Brooklyn Hospital Centre. „Even if there isn’t a lot of science behind it, beccause it is at this point, the best, most available option for use.”

    • Hydroxychlorochina nu mai este de mult patentata. Oricare stat poate sa isi procure materia prima si sa inceapa productia medicamentului fara nici un cost in plus, „know-how-ul” este open sourced. Sanofi nu are monopol pe productia de Plaquenil, deci. Si faptul ca ai citat BBC, latrina de serviciu a Marii Britanii, nu ajuta cu absolut nimic in acest caz. Toate articolele anti-hydroxychlorochina sunt impinse in fata de mass-media care este servila lobby-ului Big Pharma. Lobby care incearca sa preia initiativa si sa faca niste bani frumosi in aceasta criza – vezi cazul Remdesivir, medicament care intradevar functioneaza, dar care costa o caruta de bani (estimat, per pacient internat 2 saptamani, se ridica undeva la 50.000 dolari/pacient). Comparativ, tratamentul cu hydroxychlorochina, raportat la peste 1 milion de pacienti tratati, duce costul tratamentului undeva la 1 dolar/pacient.

    • “Hopa! Ce avem noi aici?”
      Niste materie fecala marca BBC, ingerata pe nemestecate de toti suferinzii de TDS.

    • @tarart
      Big Pharma va trebui sa acepte tratamente cu medicamente ieftine si deja omologate pentru uz uman, pentru ca altfel risca sa nu mai aiba clienti pentru celelalte tipuri de medicamente. O pandemie nu se poate rezolva cu medicamente scumpe si greu accesibile, asta este la mintea cocosului, sper ca si Big Pharma sa inteleaga. In alta ordine de idei, pana la aparitia unui vaccin, existenta unei scheme de tratament eficace scade mult presiunea psihica pe cadrele medicale de toate categoriile, care nu se mai simt trimisi la moarte sigura. Asta va ajuta mult la eradicarea pandemiei. Asa ca recunoasterea eficientei acestui tratament si de catre alte somitati medicale este de bun augur. Eu am informatii despre eficienta acestui tratament inca de acum o luna, dar tot soiul de neispraviti din lumea medicala, plini de aroganta dar care nu au competente in domeniul bolilor infectioase l-au contrat dur pe Didier Raoult,in special pe considerente birocratice de procedura, pana cand ministrul sanatatii din Franta a luat taurul de coarne si a decis peste capul lor testarea in paralel de catre mai multe grupuri de cercetare a solutiei de urgenta propusa de Profesorul Didier Raoult. Iata ca acum si experti din alte tari confirma eficienta tratamentului. O alta veste excelenta vine de la cercetatorii australieni ade la Monash University, tot cu un medicament ieftin si accesibil, Ivermectina (Stromectol), folosit in tratamentul infestarilor cu paraziti precum raia, paduchii sau viermi intestinali si care potrivit cercetarilor in vitro omoara total coronavirusurile in 48 de ore. Exista deci sperante! Dumnezeu sa ne ajute!

  4. Democratii se fac inca o data de ras. In Franta, lumea medicala il acuza pe Macron ca autoritatile nu permite aplicarea protocolul prof Raoult (administrare precoce de hirdoxiclorochina + azitromicina), iar in USA democratii il acuza pe Trump de crima impotriva umanitatii pentru ca recomanda un tratament care are reale rezultate. Are Trump vreo fabrica de hidroxiclorochina?

  5. Oare printre democrații americani mai e cineva care are creierul la locul lui?

  6. Se pare ca devine o certitudine tot mai evidenta: coronavirusul asta are o particularitate interesanta fiindca ataca si creierele unora care aveau o temperatura ceva mai ridicata, peste normal. Asa se explica, cred eu, epidemia de acuzatii la adresa lui Trump, venita din partea democratilor. Adica, pe sleau, membrii si simpatizantii partidului democrat se infecteaza cu virusul ucigas dar efectele se traduc in manifestari lipsite de orice logica: unii il acuza pe Trump de ce face ce face, altii il acuza ca e prea devreme sa aplice masura X, pe cand altii vin cu acuzatia ca totusi a luat cu intarziere masura respectiva. In fine, orice rezultat ar avea masura respectiva, democratii spera ca macar o parte dintre ei sa aiba dreptate.
    Ceea ce ma ingrijoreaza, pe bune, este ca odata cu trecerea timpului si apropierea toamnei, tot mai multi democrati manifesta simptome clare de nebunie, de pierdere a luciditatii si logicii si devin imprevizibili: maine ar putea sa-l acuze pe Trump pentru simplul fapt ca rezista atacului lor nebun si ar putea sa -l excluda din campania pentru przidentiale pentru acest motiv, adica ar fi extraterestru…..

  7. Clorochina si hidroxiclorochina sunt variantele sintetice ale celebrei chinina extrasa din arborele de chinina. Ca orice alt medicament prezinta si contraindicatii, dar nu asa cum se exagereaza din moment ce aceste medicamente se vindeau la liber.

  8. Democratii sunt doar niste plangaciosi penibili care cred ca circul ieftin si mascarada o sa le castige alegeri.
    Senilul Biden e reprezentantul ideal pentru ei. O sa dea Trump cu el de pamant in noiembrie, de o sa-i sara si ultimii 2 neuroni.