G4Media.ro

Scandalul ”Iulian Iancu, omul Gazprom”: Curtea de Apel București i-a dat dreptate…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Scandalul ”Iulian Iancu, omul Gazprom”: Curtea de Apel București i-a dat dreptate lui Ludovic Orban și a schimbat sentința inițială a Tribunalului București

Curtea de Apel București a admis apelul depus de fostul premier Ludovic Orban și a schimbat sentința Tribunalului București, care decisese în 2019 ca Orban să-i plătească deputatului PSD Iulian Iancu daune morale de 20.000 lei, după ce liderul liberal l-a acuzat că este „omul companiei Gazprom” şi „torpilează” construcţia conductei de gaze BRUA.

Decizia Curții de Apel București poate fi atacată cu recurs de Iulian Iancu, potrivit minutei instanței.

Iulian Iancu, susținut de PSD, a fost numit în iunie 2022 în conducerea arbitrului pieței energiei, ANRE. El este membru al comitetului de reglementare, poziție din care are acces la o cantitate semnificativă de date din piața energiei.

Ludovic Orban a declarat, în noiembrie 2017, într-un interviu pentru ziarul „Adevărul”, că Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, face jocurile companiei ruseşti Gazprom în Parlamentul României.

„Uitaţi-vă ce luptă se duce cu Ordonanţa 64 de o parte din PSD, parcă special că distrugă BRUA şi exploatarea de gaze naturale de la Marea Neagră, care poate să reducă dependenţa, nu numai a României, ci a unei părţi din Europa faţă de gazul rusesc. Se încearcă modificarea Ordonanţei 64 astfel încât să introducă nişte stavile suplimentare care pur şi simplu să-i determine să nu dea drumul la exploatare. Domnul Iancu este omul Gazprom. Nu m-am sfiit niciodată s-o zic. Amendamentele sale sunt făcute să torpileze proiectul BRUA şi reducerea dependenţei de gazul rusesc”, a spus Ludovic Orban.

Și Georgian Pop, fost coleg de partid cu Iulian Iancu, l-a descris pe acesta drept apropiat de Gazprom. Într-o telegramă diplomatică americană din 2008 făcută publică în scandalul Wikileaks, Iulian Iancu era descris de colegul sau de partid, Georgian Pop, drept „controlat de Gazprom”. Tot Georgian Pop spunea, citat de oficialii americani într-o telegramă publicată de HotNews.ro, că Iulian Iancu „va susține South Stream și propunerile Rusiei pentru instalații de depozitare a gazului în Mediaș, Moldova și București”. Georgian Pop a fost președintele Comisiei de control SRI din Parlament.

Despre acest subiect a scris și publicația JustNews

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. E OMUL rusilor ? AL rusilor CARE AU JEFUIT romania PANA AU ADUS-O LA SAPA DE LEMN DUPA ’45 ?

  2. Tov. Ciolacu, nu e “expertul” pe care l-ai pus la ANRE? Ce facem acum? Tinem spioni rusi confirmati de instante in functie?

    • E DUPA ciolacul ?

    • Toată industria strategica a României este deținută de Rusia. Inclusiv Alro Slatina.
      În Ungaria tot mai vezi o benzinărie Shell. În romanica i-au dat afara pentru Lukoil, Gazprom, Mol și alte rusisme.
      Până acum 2 luni doar Lukoil Overseas avea voie sa extragă gaze românești din M Neagra (perimetrul Trident) pe care ni le vindea la preț de bursa spot.

  3. Buna, deci daca exista sentinta ca e „omul Gazprom” ce mai cauta prin consilii de administratie si ANRE?!

    • ACOLO II E LOCUL ?

  4. Bun! O solutie de Prim-Ministru daca Putin ocupa Ucraina si vine la granita.

  5. Deci, pisdiștii ar trebui să se ascundă adânc în mizerabila istorie. Poate de aceea, cățelul de partid nu mai apare pe la tembeliziunile partidului roșu. Votați, tovarăși, votați! Mafia nu doarme pe bani puțini!

  6. Tradatorii,la noi,sunt așa de multi,căci sunt si la vedere,și trăiesc regește. Ăștia chiar că „sug sangele poporului”.

  7. Totusi nimeni nu observa ca i-au trebuit justitiei 5 ani sa ajunga la o concluzie?