G4Media.ro

Schimbări majore în Educație, anunțate de Sorin Cîmpeanu: Se renunță la mediile…

Sursa foto: Facebook / ISMB

Schimbări majore în Educație, anunțate de Sorin Cîmpeanu: Se renunță la mediile semestriale și obligativitatea tezelor. Profesorii vor avea mult mai multă autonomie la evaluare pe parcursul anului/ Program de 1 miliard de euro pentru reducerea abandonului școlar

Se renunță la mediile semestriale și obligativitatea tezelor iar profesorii vor avea mult mai multă autonomie la evaluare pe parcursul anului, a anunțat luni dimineață ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Aceste măsuri fac parte dintr-un pachet de schimbări mai mari în sistemul de Educație din România.

Ministrul Educației a explicat faptul că, pe parcursul anului, elevii vor fi evaluați mai des de profesori, astfel că o materie care este învățată de elevi 2 ore pe săptămână va avea nevoie de 5 note.

  • ”E în curs de finalizare întâlnirea comisiei pentru dialog social dintre minister și toți partenerii de dialog pentru definitivarea regulamentului de organizare și funcționare în educația preuniversitară ca mâine să avem un ordin de ministru spre publicare în Monitorul Oficial”, a anunțat ministrul.

Ministrul a făcut precizări și cu privire la primele teste date de elevi la matematică, dar și la chestionarele completate de aceștia:

  • „Astăzi, 30 mai, începând cu ora 08:00 au fost administrate 15 mii de teste de matematică în cadrul programului de evaluare standardizată pentru clasa a 3, a 5-a și a 6-a. Au fost completate de către copii și 10 mii de chestionare de satisfacție. Două treimi, 3/4 din primii elevi au apreciat pozitiv administrarea acestor teste”, a mai declarat ministrul Educației.

De asemenea, acesta a anunțat un program de 1 miliard de euro pentru reducerea abandonului școlar:

  • „Programul va avea o finanțare de 1 miliard de euro pentru 5 ani, va fi coordonat de Ministerul Educației și Agriculturii. În total, aceste surse de finanțare vor trebui să genereze 1 miliard de euro astfel încât să avem o extindere semnificativ[ a programului de sprijin pentru reducerea abandonului școlar pentru un număr cât mai mare de elevi. Critieriile vor fi stabilite de Ministerul Educației. Prima rundă din acest program național a realizat deja selecția de peste 1000 de școli”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Cu privire la vacanțe, ministrul Cîmpeanu a anunțat următoarele:

  • ”În ceea ce privește vacanța mobilă de o săptămână din februarie, inspectoratele județene au decis astfel: Sunt 30 de județe care au decis ca vacanța să fie în ultima săptămână, 10 județe în a treia săptămână, iar București și Suceava au decis să fie în a doua săptămână”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

sursa foto: Inspectoratul Școlar al Municipiului București/Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

  1. 100 de miliarde, nu unul, daca ati aloca si tot ar fi degeaba. Cata vreme la conducerea institutiilor stau analfabeti si hoti cu diplome luate pe spagi educatia nu va prima niciodata. Ce folos sa tragi tare, sa fortezi copii, sa le umpli timpul cu meditatii cand totul se rezolva cu o spaga ori cu s3xul ?!

  2. N-ar fi mai bine sa puneti direct lacatul pe poarta scolii ?

  3. Aici zace învățământul românesc.
    Odihneascăse- n pace.

  4. Pur și simplu, după fiecare an școlar, elevul trebuie să dovedească faptul că stăpânește anumite puncte esențiale din fiecare materie. Ei nu trebuie lăsați să treacă mai departe, până nu dobândesc un anumit nivel de cunoștințe folositor. Cu AJUTORUL profesorilor, nu prin pedeapsă și umilire. Acum, ii lasă un semestru intreg, îi umilesc, nefiind în stare să-i atragă să învețe materia predată și apoi, la sfârșit, le dau note din burtă, doar ca să treacă.

  5. Frasuieli politice, sluteli occidentale… Mos inginerul hidrotehnist revolutioneaza Invatamantul….
    Vai de steaua noastra!

  6. Pe site-ul ismb http://ismb.edu.ro/ se spune că vacanta elevilor bucureșteni din februarie 2023 va fi între 20-26. Câmpeanu spune ca va fi în a 2-a săptămână din februarie.
    Cine are dreptate? Ministrul sau inspectoratul?

  7. Un lucru urât în școala românească este că ți se cere ca părinte să predai tu lecția.
    Am fost la câteva ședințe și nu li se pare nimic în neregulă profesorilor să ceară părinților, care nu au pregătirea pedagocică și de specialitate, să predea și să clarifice nedumeririle elevului
    E ca și când te-ai duce la cafenea și angajatul de acolo ți-ar spune: Ce mă, ți-e lene să îți faci cafeaua acasă? Nu știi să faci cafea? Sau la vulcanizare să ți se spună, Ce bă, nu ești în stare să bagi aer în roți? Și nici să schimbi o roată nu șții?
    La clasa a treia se cere studiu individual cu părinții pentru limba străină!!!
    Unde școala aia care spunea că elevul trebuie să rețină cel puțin 80% din clasă?
    Abandonul școlar începe din momentul în care cel care e la catedră vine la scârbici nu este un îndrumător care ajută pe elevi să înțeleagă sau și mai rău îi pedepsește efectiv că au avut impertinența să pună întrebări. Atitudinea de 10 e al profesorului a creat generațiile de profesori care nu își dau nici un interes. Profesorii de nouă ai profesorilor care credeau că 10 este o notă divină cred acum că ei sunt de 10 și tot așa. S-a scăzut calitatea predării la nivelul de la care profesorul cu nesimțire îți cere la ședință să predai tu lecția copilului, dar nimeni nu te-ar angaja profesor pentru că nu ai calificări. Nu v-ar fi rușine!

    • Nu fiti asa de revolatat! Deja trebuie sa fi inteles ca profesorul nu are legatura cu elevul ci cu faptul ca este si el un slujbas care trebuie sa iasa de undeva la pensie!

    • Asa parinti ciudati, oare cum isi educa copiii?
      Fiind acum sfarsit de an școlar, parintii elevilor cărora nu le place cartea, se manifesta furibund pe site – uri.

    • Ana C Deci sunt probleme doar din partea copiilor leneși și a părinților nesimțiți… Sunteți ori profesor și vă simțiți atacată, ori nu ați avut în ultimii 15-20 de ani copil care să fi făcut școală în România.

  8. Cine poate sa faca ca noi. Costa, dar investitia se intoarce la copil in primii ani de job.
    Aceasta analiza au facut-o toti consultantii educationali privati.

  9. AM O IDEE: Sa-i spunem ABRAMBUREL

  10. Nu cu astfel de ministru al educatiei si astfel de „masuri” se va reduce analfabetismul mai mult sau mai putin functional, ba dimpotriva! Oricum, atata timp cat vor exista parinti in numar majoritar, care vor sustine otinerea de note/diplome „contra cost” (inclusiv sistemul meditatiilor care inlocuieste invatamantul public „pe bune”), Romania nu va avea sanse. Existenta azi, a medicilor, invatatorilor, profesorilor, etc. „de doi bani”, se datoreaza in primul rand, parintilor din urma cu 30 de ani, care au inceput rostogolirea bulgarasului devenit bolovan azi, al „cadourilor” catre invatatori/profesori pentru a avea „grija” de odrasla lor. „Fondul clasei” a inceput, incet, incet cu „bani pentru creta”, pana a ajuns….tot la initiativa parintilor, cadrele didactice, daca au vazut ca „tine”….s-a ajuns la ziua de azi!

  11. Ați votat PSDNL 55%, acum hai la treabă, copiii voștri vor avea pensii speciale de plătit.

  12. Iar lui Ciolacu… ABUREL.
    ABUREL si ABRAMBUREL

  13. Tot e bine ca a venit si momentul ala, dl.bugetar. Daca venea mai devreme, nu ati fi ajuns dvs si astia ca dvs care faceti propaganda anti occidentala mascata ba pe dupa vaccinare, ba pe dupa invatamant, niste loaze needucate de care rade toata lumea, la ce aiureli spuneti.

  14. ce abramburici, toți, au renunțat la trimestre și au introdus semestrele pentru a da continuitate. acum bagă module. iar chestia cu notele, n+3<=2(n+1). papagali abramburici.

  15. De fiecare data cand inchizi o scoala, va trebui sa construiesti o inchisoare. Ceea ce castigi pe o parte, vei pierde pe cealalta. (Mark Twain)

  16. Ideea de a da o masa sănătoasă elevilor mi se pare o măsura buna ,poate prin aceasta acțiune pe lângă altele pe care ar trebui sa le luați cum ar fi asigurarea rechizitelor școlare a celor defavorizați , veți mai putea reduce din abandonul școlar ,In rest cei avizați pe acest domeniu pot ași da verdictul asupra celor propuse

  17. Draggy,
    Ce moment sa vina, doar nu iti imagi.ne.zi ca Tampeanu chiar vrea sa educe pe cineva, el fiind un im.p.ostor se.c.u.r.istoid, p.r.otectorul p.l.agi.atorilor ?

  18. Da..o soluție pentru descongestionarea claselor? Pentru reducerea numărului de ore ? Masa caldă în școli?

  19. Asta încurajează corputia, iar elevii nu vor mai învața nici atât. Ce vrei sa faci cu Învățământul Românesc care a scos genii?! Rușine să-ți fie. Și celor care sunt de acord cu așa aberație. Păi desfiinteazal de tot că asta e și miza cui a propus. Ce treabă ai tu cu învățământul altor state?! Vrei și mai mulți analfabeți. Pur și simplu îi desconsideri în totalitate pe profesori. Va fi o țară de ultra-analdwbeti. Învățământul Românesc era cotat că cel mai bun de pe glob.

  20. Hai cu analfabetii cu diploma si master!!!! Ce cursuri, ce examene……. Paranghelie frate!!!! Cu Campeanu pe prost de DJ!

  21. Nu trece saptamana fara ca Tampeanu sa mai puna o caramida la Romania Needucata