Schimbările majore aduse de noul ChatGPT și de Gemini / Ce poți să faci cu noul ChatGPT
Platformele Chat GPT de la OpenAI și Gemini de la Google aduc o schimbare lumii în care trăim, iar tot mai multe joburi, precum cele de traducători si de programatori sunt în pericol.
Să începem cu OpenAI, care a lansat în această lună o actualizare importantă pentru platforma sa ChatGPT. Această actualizare aduce cu sine nu doar un nou model de inteligență artificială, GPT-4, dar și o versiune desktop cu o interfață îmbunătățită. Astfel, acum GPT-4 va fi accesibil tuturor utilizatorilor platformei gratis si le va oferi acestora o experiență îmbunătățită și mai rapidă decât predecesorul GPT-3.
Dar ceea ce a captat atenția publicului este capacitatea noului GPT-4omni de a analiza imagini și de a oferi răspunsuri în funcție de cerințele utilizatorilor, totul cu o viteză impresionantă.
În plus, această actualizare a fost posibilă cu ajutorul a peste 20 de corporatii din tehnologie, iar upgrade-ul este deja disponibil în versiunea beta pentru unii utilizatori ChatGPT.
Ca să vă dati seama de acuratetea chatbotului, vă pot spune că am încărcat o fotografie cu garajul casei, iar GPT-4omni a reușit să îmi descrie fiecare obiect din încăpere, chiar m-a atentionat că tavanul este puțin crăpat. Și pe platforma Reddit, utilizatorii scriu pe forumuri că sunt uimiți de ceea ce face noul GPT4.
Mai mult, în ceea ce priveste traducerile, atunci când avem un interlocutor, care să spunem că vorbește în italiană, GPT-4omni poate traduce cu rapiditate și acuratețe în engleză. În acest context, actiunile unor companii care oferă servicii de învățare de limbi străine, precum DuoLingo, scădeau cu circa 3 procente.
Noul Chatbot este mai rapid în răspunsuri audio decât modelele anterioare și a fost programat pentru a fi mai vorbăreț, iar uneori chiar filtrează cu interlocutorul în răspunsurile sale, având un un ritm de conversație mai ușor.
Noua versinune poate să identifice și emoții din expresii vizuale. De exemplu, dacă activăm camera și suntem triști, chatbotul își poate da seama de acest lucru, iar într-un alt caz, chatbotului GPT-4omni a ascultat respirația cuiva și i-a spus persoanei să se calmeze.
În aceeași notă a inovației, Apple a făcut o mișcare interesantă, ce a dus la creșterea valorii acțiunilor sale în aceste zile. Totul după ce colosul a anunțat că va dori să implementeze noul sistem și pe viitoare telefoane Iphone, o mutare strategică care ar putea aduce utilizatorilor săi o experiență îmbunătățită de comunicare.
Pe de altă parte, Google, prin compania sa mamă Alphabet, nu a rămas în urmă si a prezentat noi funcții de inteligență artificială în cadrul platformei sale Gemini, care se aseamănă cu ChatGPT. Cu modelul lingvistic Gemini 1.5 Flash, Google promite răspunsuri mai rapide la întrebările utilizatorilor și performanțe îmbunătățite în rezumarea articolelor și extragerea datelor din documente lungi. Pentru că la acest capitol este bun Gemini.
Noul model de inteligență artficială de la Google, Gemini 1.5 Flash, este disponibil pentru previzualizare în cadrul platformelor AI Studio și Vertex AI, iar utilizatorii îl pot testa și se pot familiariza cu funcționalitățile sale în varianta beta.
În concluzie, este evident că industria inteligenței artificiale este în plină expansiune, cu gigantii tehnologici și companiile mici care concurează pentru a aduce cele mai avansate și utile soluții de chatboturi bazate pe AI.
Cu fiecare nouă inovație, ne apropiem tot mai mult de o lume în care comunicarea cu mașinile devine din ce în ce mai naturală.
Notă: Alex Buzică este reporter la Radio România Actualități și realizatorul emisiunii Internet cafe difuzată în fiecare sâmbătă de la ora 18:10.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank