G4Media.ro

“Școala ar trebui să înceapă fizic din nou, este esențial pentru învățare.…

Sursa: Teach for Romania

“Școala ar trebui să înceapă fizic din nou, este esențial pentru învățare. Cred că online-ul va rămâne o opțiune pentru situațiile în care elevul nu poate ajunge la școală”, spune Anca Barbu, profesoară cu 20 de ani de experiență

După 20 de ani de predat Limba Română în stilul tradițional, la clasă, Anca Barbu, profesoară la o școală gimnazială din Galați, a început în martie 2020 să predea online, la fel ca mulți alți profesori care au înțeles că timpurile se schimbă și trebuie să se adapteze din mers. Primele ore, primele săptămâni au fost bulversante, a povestit Barbu pentru Edupedu.ro.

„Am simțit nevoia să îi țin aproape de noi, de activitățile lor zilnice normale fiindcă aveau nevoie de echilibru și predictibilitate. În plus, am simțit și din partea părinților că sunt bulversați, s-au trezit practic de pe o zi pe alta cu cei mici acasă tot timpul. Ca profesor, am încercat să-i ajut să gestioneze situația. Sunt și eu mamă a trei copii, și mie m-a fost greu, deci i-am înțeles și pe ei”, a spus profesoara.

A fost cel mai dificil și confuz an prin care a trecut în cei 20 de ani de profesorat.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: Teach for Romania

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

  1. Începând de la revoluție, scoala romaneasca a distrus câteva generați și va mai distruge daca nu se face o reformă capitala

  2. Scoala romaneasca este cel mai graitor exemplu al esecului guvernantilor post-decembristi.
    O rusine si o bataie de joc la adresa copiilor acestei tari!
    Iar legat de iminenta reinceperii cursurilor: cine si de ce risca acum infectarea in masa? Ne-am imunizat si nu stim noi?
    Inghetati anul scolar, desteptilor!

  3. Intr-adevar e mult mai usor sa inveți copiii face-2-face prostii de tipul „eul liric”, „poetul nepereche” etc.
    F multi profesori s-au adaptat si, pe post de lectie, trimit o fotografie pe wp cu o foaie scrisa de mână.
    Fetele astea de la edupedu, in frunte cu dna Pantazi, fac un deserviciu fundamental invatamantului romanesc (care e în budă). Militeaza pt invatamantul face-2-face neînțelegând că lumea e intr-o schimbare de paradigma si asta le face out-dated.
    Intr-adevar, copiii trebuie sa se intalneasca pt a comunica, pt a si exprima sentimentele, pentru a iubi, etc.
    Dar pt asta dnele de la edupedu si dnele prof „clasice” puteau stimula aparitia unor cluburi pt elevi de discutii, pareri, idei, din primavara pana in iarna, in curtea scolii, pe bancute, cu masca pe figura, drumetii cu grupuri mici etc.
    Dar invatamantul (predarea materiilor in sine) se va schimba dincolo de ideea deja perimata de scoala fizica.
    Daca ar face un efort dna pantazi si edupedu ar face cunostinta cu noile LMS learning management systems care DEJA FUNCȚIONEAZĂ!
    Inclusiv paradigma asta minister-specialisti-mass media va eșua în max 5 ani.
    Pacat de generatiile pierdute ein cauza voastra, minister, prof clasici, presa, inspectorate, „experti”, influenceri etc.

    • Cu siguranță lucrezi într-un mediu corporatist (ceea ce este de apreciat) , din păcate îți dai cu părerea fără sa înțelegi fenomenul în ansamblu. Atât în tarile vestice, cât și în România (mediul universitar, etc) s-a înțeles ca învățământul nu poate fi făcut doar în online. Indiferent de platforme, interes, etc. Mediul online poate ajuta, adauga, din păcate nu poate suplini. Una este sa ai copii și sa îți exprimi o părere subiectiva (având etalon proprii copii sau rude) și alta este sa vezi imaginea de ansamblu, din perspectiva unui profesor, etc. Din fericire din ce în ce mai multe studii confirma cele spuse mai sus, nu le indic aici, e suficienta putina bunăvoința și un search pe google. Multa sănătate.

    • @Corect
      Nu lucrez in niciun fel de mediu corporatist, lucrez la negru in constructii.
      Imaginea de ansamblu (studii, experți, profesori și alte povești) despre care vorbiți este exact ceea ce face ca școala românească de azi să fie încremenită intr un proiect nefast de 30 de ani.
      Realitatea e f simplă si tragica: scoala romaneasca este în budă. Să intru în detalii? Cred că nu are rost.
      Așa cum am menționat, copiii au nevoie disperată de a fi împreună. Dar asta se putea rezolva ușor, nu e rocket science.
      Pe mine nu ma deranjeaza ca mii de parinti vor scoala face 2 face. Ar trebui ca fiecare dintre noi sa aiba dreptul de a alege. Dar ma deranjeaza ca, d p meu de v, mersul la scoala a copiilor mei zi de zi, transport in comun, inseamna timp+bani pierduți.
      Iar experienta (si nu studiile de pe google) mi a demonstrat ca poti face scoala eficienta in online.
      Asa că, multa sanatate va doresc si dvs si generatiilor viitoare care vor fii distruse in numele studiilor puse pe google.

  4. Sigur ca trebuie sa inceapa. Tocmai de asta ne vaccinam… Cu un ATI plin si recorduri de decese, dorinta profei sa mai astepte putin…

  5. Femeia asta nu stie ce vorbeste. 20 de ani de experienta nu inseamna nimic daca nu are si performanta .
    Ati gasit voi cui sa cereti parerea. La un profesor care recita poezii.
    Cu adevarat greu este la materiile – stiinte exacte. Acolo se dezvolta gandirea si imaginatia

  6. De unde pana unde au pescuit-o pe individa asta pentru a-si expune parerile proprii? E vreun geniu, are performante deosebite, e implicata in combaterea pandemiei? Articol de doi bani! Cereti parerea celor ce stiu sa cantareasca lucrurile bine, celor educati corespunzator! Cine e maimuta asta si ce autoritate morala are ea?

  7. Dupa cum se exprima, individa nu pare a avea prea multa minte! Emana banalitati si tampenii! Nimic mai mult! Chiar trebuia sa existe un articol relativ la caraghiasa asta?

  8. Caitatea inferioara de a invata copiii este acum cristalizata datorita invatamantului online. Simplu vorbind invatatorii nu reusesc sa antreneze gandirea critica a mintilor tinere. Sunt depasiti de timp si conceptual ei insusi nu au acest skill. Cand inveti clasa pregatitoare ca 1 plus 1 e doi, un invatator care antreneaza mintea copiilor va intreba fiecare dintre ei „de ce crezi ca unu si cu unu e doi? ” si incurajezi copilul sa raspunda. Raspunsurile vor fi in general unice si samanta gandirii critice va fi plantata. Nu „1+1=2” ca asa zic eu si toceste raspunsul.

  9. Hei anca, mars la scoala, cind o sa devenim siguri ca nu ne infecta, putem merge la scoala, in rest esti doar promotoare a unui razboi bilogic la care asistam. Ma mir ca nu se dau interviuri cu cei care au luat virusul s a ne spuna direct cum se simt, cum a fost si care e lectia invatata. Educatia nu se face prin declaratii ale unei persoane care are doar un punct de vedere fara sustinere.

  10. Pentru cei care vreti sa va exprimati parerea despre situatia scolilor , o puteti face aici:

    Dgip@edu.gov.ro – directia invatamant preuniversitar
    Cabinet@edu.gov.ro – cabinetul ministrului
    Registratura@edu.gov.ro – registratura ministerului educatiei

    Mai aveti Comitetul pentru situatii de urgenta aici:
    https://mai.gov.ro/contact/epetitie

  11. Total de acord. Eu si sotia am avut covid inainte de sarbatori, forma usoara, ca o raceala. Cei doi copii, un scolar si un prescolar, nu au avuy absolutnimic, nici un simptom.
    Sa-i vaccineze pe invatatori si profesori, si sa redeschida cat mai repede scolile si gradinitele ca scoala online nu e o alternativa viabila.

    • Vorbesti ca sa te afli in treaba sau nu intelegi ce citesti:

      About 1.3% of children with a known case of COVID-19 have been hospitalized and 0.01% have died.

    • @Mihai
      De Long Covid la copii ati auzit? Dar de 70% din cazuri la copii care sunt asimptomatici, dar dau boala mai departe ati auzit? De profesori și părinți infectați la școala ati auzit? Pot sa va fac legătura cu familia unui profesor de 41 de ani mort de Covid, infectat la școala, dacă doriți sa practicați putina empatie.

      Va recomand pagina de Facebook LongCovid Kids. O sa va piară tupeul când o parcurgeți.

  12. Cei loviți de forme ușoare consideră că așa este boala. Nu este doar așa. Ați fost norocoși. Lupta pentru aer este foarte grea. Iar dependenta de un aparat de oxigen și perfuzii înfipte în corp, sunt și mai grele. Nu o doresc nimănui. Mai ales copilului meu și în general copiilor. Domnilor profesori și învățători, când o să asigurați calitatea serviciilor oferite de dumneavoastră, iar sistemul va asigura sănătatea copiilor noștri, atunci sa cereți ceva. Pandemia a arătat ce ați făcut în toți acești ani. In școală mai nimic. Facem noi acum acasă. La meditații sunteți foarte eficienți.. Nu înțeleg cum funcționați. Oare acum o să faceți ceva mai bine? Sau o sa cereți meditații pentru recuperarea materiei? De ce sa stau la capul copilului prin spitale? Pentru că nu sunteți în stare să le captați atenția? Eu zic sa nu va mai văitați, să va adaptați, să învățați. Principalii vinovați sunteți dumneavoastră. Când ați ieșit în stradă pentru că materia este amplă și nu o puteți acoperi? Când ați ieșit în stradă pentru că nu aveți condiții? Nu sunteți uniți decât la cerutul banilor. Acum cereti iar. Pentru ce?Impartiti salariile cu noi și nu știm?

  13. Cei loviți de forme ușoare consideră că așa este boala. Nu este doar așa. Ați fost norocoși. Lupta pentru aer este foarte grea. Iar dependenta de un aparat de oxigen și perfuzii înfipte în corp, sunt și mai grele. Nu o doresc nimănui. Mai ales copilului meu și în general copiilor. Domnilor profesori și învățători, când o să asigurați calitatea serviciilor oferite de dumneavoastră, iar sistemul va asigura sănătatea copiilor noștri, atunci sa cereți ceva. Pandemia a arătat ce ați făcut în toți acești ani. In școală mai nimic. Facem noi acum acasă. La meditații sunteți foarte eficienți.. Nu înțeleg cum funcționați. Oare acum o să faceți ceva mai bine? Sau o sa cereți meditații pentru recuperarea materiei? De ce sa stau la capul copilului prin spitale? Pentru că nu sunteți în stare să le captați atenția? Eu zic sa nu va mai văitați, să va adaptați, să învățați. Principalii vinovați sunteți dumneavoastră. Când ați ieșit în stradă pentru că materia este amplă și nu o puteți acoperi? Când ați ieșit în stradă pentru că nu aveți condiții? Nu sunteți uniți decât la cerutul banilor. Acum cereti iar. Pentru ce?Impartiti salariile cu noi și nu știm? Spitalizarea o plătiți dumneavoastră?

  14. Sunt asistenta de radiologie
    Credețimă în viața mea timp de 17 ani nu am vazut plamani asa distrusi ca si de covid
    Nu cred ca ar fi bine sa înceapa copii scoala
    Daca ați vedea registrul într-o zi numai covid si post covid
    Copilul meu este activ la ore
    Acum tot una este
    Nimeni nu va putea recupera nimic cu copii
    Macar din septembrie poate om scapa de covidul ăsta