G4Media.ro

Școala la container: Soluția găsită de o școală din Alba Iulia cu…

Elevii vor învăța în containere modulare. Foto: Alba24.ro

Școala la container: Soluția găsită de o școală din Alba Iulia cu un număr mare de elevi. Părinții nu sunt de acord cu orele de după amiază

O parte dintre elevii unei școli din Alba Iulia vor face ore în containere modulare. Este soluția găstită în condițiile în care conducerea școlii și părinții nu sunt de acord cu învățământul în două cicluri: dimineața și după amiaza. Primarul orașului, Gabriel Pleșa, spune că dacă va funcționa, soluția va fi aplicată și altor școli.

Containerele modulare în care vor învăța o parte dintre elevii Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Alba Iulia au sosit marți.

Containerele sunt amplasate în curtea școlii, lângă terenul de sport.

Termenul de livrare era 31 august, însă acestea au ajuns abia marți, 13 septembrie. Containerele vor avea curent electric, căldură și vor fi utilate complet pentru desfășurarea procesului didactic, spun reprezentanții școlii.

”Este și un proiect pilotși dacă lucrurile sunt în regulă, vom folosi acest proiect acolo unde vom avea nevoie de extindere rapidă”, a spus primarul Gabriel Pleșa.

Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia se află printre unitățile de învățământ din județ în care a fost necesară suplimentarea numărului de clase pregătitoare, având în vedere cererea mare la înscrieri.

În noul an școlar, la unitatea de învățământ vor fi cinci clase zero (pregătitoare), cu 123 de elevi în total, față de planul inițial, de 88 de elevi.

Mai mulți părinți au ales această școală exact pentru acest motiv: elevii nu fac ore după amiază.

Potrivit directorului școlii, Gabriel Teodor Bucur, în cele două construcții modulare ar urma să învețe elevii din două clase – una a VII-a și cealaltă a VIII-a.

Fiecare astfel de construcție modulară are 40 mp, două aparate de aer condiționat și trei convertoare de căldură. Sunt cumpărate deja bănci, videoproiector, tablă interactivă, tot ce este necesar pentru activitate.

Variante similare au fost alese și de alte școli din țară, la Timișoara sau la Brașov.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Dar autorizație de securitate la incendiu pentru spațiile nou amenajate- vor avea? au trecut 7 ani de la Colectiv. Isi mai aduce aminte Primarul Gabriel Pleșa de cauza incendiului? Dar de numărul de victime? Bagam copiii in containere? Asta demonstreaza impotenta administratiei locale sa demareze un proiect de constructie a unei scoli noi. Containerele probabil ca vor fi inchiriate, niste bani se vor duce aiurea iar la final administratia ramane cu nimic. Una e sa iei convectori de incalzire, alta e sa construiesti o cladire eficienta termic. Poate cu panouri solare sa genereze curent, incalzire prin pardoseala, pompa de caldura… Acu sa nu imi zica cineva ca „de unde bani”. In ziua de azi, bani se gasesc, oameni capabili sa-i atraga nu sunt. Cand o sa fie de platit curentul electric folosit pentru incalzire, Primarul Gabriel Pleșa se va duce cu caciula in mana la guvern sa ceara bani ca ingheata copiii de frig. Rusine!

  2. Despre impotenta administratiei numai de bine. Este cunoscuta. Despre a ta:
    1. containerele sunt in mod sigur mai eficiente energetic decat vechea scoala din imagine,
    2. containerele nu necesita alte avize de incediu decat cele de fabricatie (nu sunt considerate cladiri)-pentru asta plangi la ciolos care a dat hg571/2016
    3. Containerele au fost cumparate.
    4. Incearca tu cladirea aia „green” si vezi in cat timp iti amortizezi banii pentru independenta,
    Deci lobby aiurea si gargara multa, sau cum iti place sa zici impotenta.

  3. Stiau autoritatile de 6-7 ani, de cand s-au nascut copiii, ca o sa fie mai multi decat locurile din scoli! Ce au facut in acest timp? Si-au facut firme care vand containere, in loc sa construiasca cladiri?