G4Media.ro

Școlile pot să își suspende activitatea și să treacă în online și…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Școlile pot să își suspende activitatea și să treacă în online și în prezent, pe baza legislației în vigoare, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

„Și în acest moment există cadrul legal care permite școlilor să decidă trecerea la activitatea online”, a spus ministrul Educației într-o declarație de presă, sâmbătă. Acest lucru este decis de Consiliul de Administrație al unității de învățământ, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, a mai precizat oficialul. Declarația ministrului Sorin Cîmpeanu:

“Ministerul Educației a prevazut în ordinul comun cu Ministerul Sănătății ca indiferent de numărul cazurilor de infectare, în situația în care, din motive obiective, normele de protecție sanitară nu pot fi respectate, activitatea didactică să se desfășoare online. Prin urmare, și în acest moment există cadrul legal care permite școlilor să decidă trecerea la activitatea online, dacă acest lucru este decis de Consiliul de Administrație al unității de învățământ, împreună cu Direcția de Sănătate Publică”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Daaa: „împreună cu Direcția de Sănătate Publică”. Care azi nici macar nu stia care a fost incidenta in Bu.c.u.r.esti in urma cu o luna.

  2. cuvinte cheie: impreuna cu Directia de sanatate publica…
    Degeaba cere scoala sa treaca in online, daca DSP considera ca 8 profesori pozitivi e un numar prea mic.
    Mai bine vin copiii la scoala, unde oricum nu fac ore, pentru ca respectivii profesori sunt acasa in izolare. Scoala mai presus de toate!

  3. Sorinel băiatul de aur al Covidului nu știe ce spune. Dacă ai 40 de clase și doar 19 cu cazuri de Covid și trecute în online poți avea incidență de 20 la mie în localitate și câte 10 copii infectați în fiecare din cele 19 clase, nu se închide școala. Dacă avem câte un singur elev infectat în 20 de clase atunci școala e focar și se închide. Plus că aceste clase în online trebuie să fie în același timp. Așa că Sorinel a modificat totul în sprijinul infecției cu Covid. Să sperăm că pe drum de seară îl vor căuta câțiva juni de treflă de la procuratură.

  4. Pentru cei mici se justifică școală online, pentru cei peste 12ani nu. Să poftească la școală și examenul de capacitate și bacalaureat să revină la exigențele de dinainte de pandemie. Părinții care nu s-au vaccinat și își țin și copiii captivi în ignoranță să riște dacă sunt așa grozavi. Copiii vor plăti săracii păcatele și prostia părinților.
    O fac deja, dar noi ne facem că nu vedem și ne dăm îngrijorați pentru ei.

  5. De ce pana acum ministrul a ascuns elevilor, parintilor si cadrelor didactice aceasta portita legala si a preferat sa ii vada pe elevi imbolnavindu-se pe capete si pe profesori facand ore online în clase goale, ore hibrid cu reteaua scolii slaba?

  6. Minte cum respiră!
    Modifică legislația cum vrea si nu îl întreabă niciun procuror nimic.
    Apropo, domnul T ampeanu tot pe WhatsApp luați deciziile legate de rata de incidențã?

    Acest om este rupt de realitate!
    El are o singură placă!
    ,, Școala rămâne deschisă …. uitând să spună si de ce insistă cu asta.

    1. Ca sa nu mai plătească indemnizația parintilor sub 12 ani ce intră in on line
    2. Ca sa forteze Vaccinarea copiilor peste 12 ani.
    3. Ca să nu mai asigure infrastructura digitală din școli
    4. Ca să uite societatea românească cat de eșuată e școala românească
    (Prevederi legale schimbate de azi pe mâine, lipsa manualelor pt liceu, lipsa bibliotecii digitale, toalete in grădină, banci de acum 40 de ani….

  7. Yan