G4Media.ro

Scopul unui spital e să facă pacienții să se simtă mai bine,…

Scopul unui spital e să facă pacienții să se simtă mai bine, nu mai rău decât acasă – Alina ION, manager al Spitalului de Recuperare Medicală Sfântul Sava (P)

După un atac cerebral vascular, intervenția chirurgicală trebuie realizată în cel mai scurt timp, pentru ca sechelele să fie cât mai puține. Pentru ca acestea să fie cât mai mult  remediate, recuperarea medicală ulterioară operației este esențială și este important ca procedurile să fie corect aplicate, constant, în mod profesionist, în centre medicale de specialitate.

Dincolo de dificultățile create de lipsa mobilității, a deficiențelor de vorbire, pacienții se confruntă și cu probleme de natură psihologică, sunt marcați de depresii, descurajați că și-ar mai putea reveni și relua o viață cât mai apropiată de cea anterioară accidentului vascular.

Alina Ion, psiholog și manager al Spitalului pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative spune că ”în procesul de recuperare, care este unul dificil și de durată, este deosebit de important pentru starea pacientului să fie întâmpinat de chipuri senine, care să-i dea încredere și speranță, care să-l încurajeze să execute exercițiile de kinetoterapie recomandate și să-i laude și cel mai mic progres. Boliile se vindecă și cu mintea, nu sunt suficiente doar medicamentele, iar dacă creierul este cuprins de teamă, de întristare, de disperare, niciun medic specialist nu mai poate învinge vreo boală”.

Pornind de la aceste considerente, a fost creată o echipă medicală și de recuperare care să funcționeze, în relația cu pacienții, ca o familie. ”În spital nu se ridică niciodată tonul, nu se trântesc găleți când se face curat și nu se întoarce privirea de la niciun pacient, oricare ar fi starea acestuia. Chiar dacă este în stare vegetativă, pacientului i se vorbește ca și când ar fi conștient. La noi în spital, orice angajat  cunoaște fiecare pacient și nimeni nu trece pe lângă un internat fără să-i zâmbească sau să-l întrebe dacă se simte bine. Toți pacienții sunt primiți, la internare, cu un set nou de îngrijire personală, pornind de la săpun și pastă de dinți până la papuci, sunt așezați cu căldură sufletească în paturi impecabile și, deși pare ireal, vă asigur că sunt și mângâiați. Ne comportăm cu pacienții ca și cu membrii propriilor noastre familii, căci știm cât de important este pentru confortul psihic ca mediul spitalicesc să fie cât mai cald, prietenos, familiar, așa încât rezultatele tratamentului să fie optime”, afirmă managerul Spitalului Sfântul Sava.

Alina Ion consideră că este obligatoriu ca pacienților care vin la recuperare medicală, mai ales după AVC sau accidente grave, să li se spună că totul e posibil, că pot merge din nou, dacă vor avea încredere în specialiștii spitalului, care știu cum să îi pună, la propriu, pe picioare. ”Spitalul este locul în care mergi ca să-ți fie bine, iar noi știm cum să facem ca totul  să pară mai ușor, indiferent că este vorba despre recuperare medicală sau îngrijiri paliative. Toate echipamentele noastre sunt noi, de ultimă generație, căci Spitalul Sfântul Sava este ridicat de la zero, în urmă cu trei ani. Nu există infecții nosocomiale, nici urmă de praf, totul strălucește de curățenie. Scopul nostru e să facem pacienții să se simtă mai bine ca acasă, atunci când se află în suferință. Acasă nu sunt supravegheați medical 24 de ore din 24, nu pot face exercițiile de kinetoterapie necesare așa cum se realizează sub îndrumarea specialiștilor, nu beneficiază de masaje medicale și tratamente de fizioterapie și așa mai departe. Toate aceste proceduri au rolul de a grăbi revenirea la o stare cât mai apropiată de cea anterioară accidentului”.

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative are 180 de angajați pentru 118 paturi avizate și de aceea fiecare pacient în parte este tratat cu multă atenție. În echipă sunt 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie, precum și 8 medici specialiști.

Spitalul Sfântul Sava deține peste 70 de echipamente medicale de ultimă generație, precum și o ambulanță tip C, dotată cu aparatură de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență și, de curând, a deschis și o secție cu 18 paturi, de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale, după sistemul de terapie intensivă.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro  

https://spitalulsfantulsava.ro/   

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/  

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/ 

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/    

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează