G4Media.ro

Scrisoare deschisă către Iohannis a peste 20 de organizații din proiectul România…

sursa foto: CNE

Scrisoare deschisă către Iohannis a peste 20 de organizații din proiectul România educată: Promulgați legea prin care elevii și profesorii primesc laptopuri sau tablete conectate la internet, pentru e-learning

Scrisoare deschisă către Klaus Iohannis trimisă de peste 20 de organizații consultate permanent în cadrul proiectul prezidențial România educată. Elevii, părinții, sindicatele, comunitatea Declic și numeroase ONG-uri îi cer președintelui să promulge legea prin care elevii și profesorii trebuie să primească dispozitive și acces la internet pentru școala online.

“O investiție în sectorul educațional înseamnă o investiție în societate, motiv pentru care noi, semnatarii acestei scrisori deschise, reprezentanți ai organizațiilor de profil, vă solicităm promulgarea și implementarea L327/2020, o inițiativă legislativă prin care Executivul va putea să asigure accesul nemijlocit la educație online pentru toate categoriile de elevi și profesori, astfel încât procesul instructiv-educativ va putea continua independent de evoluția pandemiei provocate de Coronavirus. Această inițiativă legislativă trebuie promulgată de urgență și implementată cu rigurozitate, astfel încât luna septembrie va fi o lună în care toți elevii se vor întoarce la școală, nu doar cei care au un statut socio-economic confortabil”, se arată în scrisoarea deschisă inițiată de Consiliul Național al Elevilor.

“Orizontul spre care țintim este ca digitalizarea echitabilă a educației să devină o prioritate pentru sistemul de învățământ. În acest sens, autoritățile publice trebuie să facă eforturi pentru îndeplinirea acestui scenariu: procesul educațional devine parte din viața elevului și nu se limitează la o clădire pe care o numim școală. Procesul instructiv-educativ trebuie să devină unul participativ, incluziv, transparent și să se plieze pe realitatea impusă de evoluția tehnologică”, spun organizațiile semnatare.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Inteleg elevii, dar mai exista profesori care nu au acces la internet in anul 2020 in Romania? Fac si ei parte din categoria „sa ne dea” ? Probabil ca si acest aspect explica „performantele” din invatamantul romanesc.

  2. Eu as zice ca legea a fost semnata de cei care vand laptopuri si tablete mai mult decat de elevi.
    Cu greu se poate spune ca tabletele ajuta la educatie, cei mai multi copii folosesc tabletele pentru jocuri. Laptopurile ar putea fi utile dar nu se justifica investitia, daca ne asteptam ca pandemia sa nu afecteze si alti ani exceptand cel care urmeaza.
    Invatamantul de acasa poate avea succes daca o parte din rolurile profesorului sunt preluate de catre parinte, in sensul de a supraveghea desfasurarea orelor de curs dar cei mai multi parinti nu isi permit sa faca asta deci, pe termen lung, invatamantul de acasa este o alegere proasta.
    Se poate alege calea de mijloc, adica de a achizitiona laptopuri pentru elevi, dar nu mai multe decat sunt necesare pentru dotarea laboratoarelor de informatica ale scolilor. Adica ar putea fi achizitionate laptopuri si lasate in custodia elevilor defavorizati pe durata pandemiei, urmand ca laptopurile sa fie returnate si sa ramana in dotarea scolilor.

    • Pentru 900000 de elevi este necesar un buget de aproape 2 miliarde euro, daca luam in calcul costul de achizitie pentru partea hardware, licentele software si abonamentele de internet pentru un an.

  3. In „comunism”, Ceausescu nu dadea la toti elevii caiet si pix. Dar acum e capitalism. Nu mai produce statul caietele, deci avem oameni motivati sa creasca vanzarile.

    In realitate, 20% dintre profesori sunt suplinitori, chiar si in Bucuresti. In Vasluiuri, copii se c in curtea scolii. Nici in cazul asta, leptopurile nu vor ajunge la saraci.

    Trebuie sa fii foarte imbecil ca sa achiesezi la comunism pentru bogati.

  4. Oare asociațiile au indicat și sursa acestei cheltuieli????Anisie spunea când a fost numită că,învățământul nu are nevoie de 2%din PIB!

  5. Am citit textul integral al scrisorii.
    Multe idei marete, nici o legatura între acele idei si dotarea cu tablete. Scoala eficienta se desfasoara în scoala, chiar cu masca pe figura. Scoala on-line a fost o cârpeala pentru situatia care ne-a prins „cu pantalonii în vine”, a fost mai mult decât nimic, dar nu e o solutie pe termen lung.