G4Media.ro

Scrisoare deschisă către viitorii senatori și deputați ai României, semnată de 50…

Scrisoare deschisă către viitorii senatori și deputați ai României, semnată de 50 de personalități din mediul academic și societatea civilă: Cine ne apără de următoarea Ordonanță 13? / Cinci măsuri împotriva imposturii în politică

50 de personalități din mediul academic, universitar si din societatea civilă au semnat și transmis redacției G4Media.ro o scrisoare deschisă trimisă către viitorii parlamentari, în care sunt enumerate cinci măsuri concrete menite să reformeze sistemul corupt care, potrivit inițiatorilor, ”în ultimii 30 de ani, a permis unei armate de impostori să pună stăpânire pe România”.

Ea somează pe viitorii candidați la parlamentare să-și manifeste în mod explicit pe platformele-program dorința de a se curăța, din interiorul partidelor, de impostură. ”Scrisoarea este menită să afirme voința societății civile, în preajma zilei de 6 decembrie, de a pune capăt unui parcurs politic de 30 de ani care echivalează de fapt cu un genocid spiritual”, a explicat Gabriel Liiceanu pentru G4Media.ro.

Redăm mai jos integral textul scrisorii deschise:

”Stimați politicieni, viitori senatori și deputați,

Vă aflați la începutul unei noi campanii electorale în care dumneavoastră, politicienii, vă pregătiți să cuceriți alegătorii și să le depozitați speranțele pentru încă patru ani. Dar nu cumva ați uitat un punct esențial în platformele program cu care tocmai ați intrat în campania electorală? Cu ce drept ne cereți votul, câtă vreme nu spuneți nimic despre ce veți face pentru ca legile din următorii ani să nu mai fie legi date de impostori și hoți, în apărarea imposturii și a hoției? Cine ne apără pe noi, alegătorii, de următoarea Ordonanță 13?

Veți fi în următorii ani cei care, ca membri ai Parlamentului, unica autoritate legiuitoare a țării, veți face propuneri legislative și veți vota legile care ne vor jalona tuturor viețile. Dorim să ne spuneți ce veți face pentru a deparazita viața publică și instituțiile statului de „frăția penal-academică“, de pegra falsificatorilor de diplome, a plagiatorilor de licențe și doctorate, de mistificatori care și-au inventat biografii mincinoase pentru a primi funcții și demnități, pe scurt, pentru a obține, prin înșelăciune, votul românilor? Ce veți face cu oamenii lipsiți de calificări și de competențe reale, care și-au falsificat actele de studii, și-au cumpărat titluri academice și au inventat episoade de viață doar pentru a simula abilități pe care nu le-au avut niciodată? Ce veți face cu cei care gestionează bugetul și resursele acestei țări, care fac trafic de influență, promovează legi și iau decizii prin care spoliază și corup societatea în care trăim?

Sărăcia, lehamitea, disperarea care au împins milioane de români în afara granițelor se datorează în cea mai mare măsură impostorilor. De trei decenii, ei comit nestingheriți un adevărat genocid spiritual. Într-o țară în care managementul contraselecției a devenit metoda de guvernare – nu mai contează cât de agramați, de nepricepuți, de proști sunt cei numiți în funcții publice –, senzația pe care o avem este de moarte lentă a unui întreg popor. Contraselecția e boala letală a României, pentru că ea secătuiește rezervorul de inteligență și moralitate care asigură forța oricărei națiuni. Ea suprimă în fașă elitele și performanțele acestei țări.

Acest dezastru poate fi oprit doar prin voință politică și prin asumarea unor decizii ferme. Vă solicităm, deci, să promovați în campania dumneavoastră actele normative care să reglementeze introducerea măsurilor de mai jos și să ne garantați că, odată aleși, le veți adopta urgent:

1. Înființarea unui Registrului Național al Diplomelor (RND), gestionat de o autoritate în subordinea Ministerului Învățământului, care să alcătuiască o evidență informatică (bază de date) accesibilă pe internet oricărei persoane interesate. În Registrul Național al Diplomelor trebuie să figureze toate diplomele de studii emise pe teritoriul României începând cu anul 1990, pentru învățământul liceal, universitar și postuniversitar, atât de stat, cât și privat. Este revoltător și inacceptabil faptul că Ministerul Învățământului nu are niciun control asupra emiterii actelor de studii pe teritoriul României, furnizând instituțiilor de învățământ doar suportul fizic (hârtia) pe care sunt tipărite diplomele!

2. Instituirea obligației legale ca toți angajații din instituțiile de stat să dea declarații pe proprie răspundere, prin care să-și asume, sub sancțiunea legii penale, faptul că actele de studii depuse la angajare sunt autentice. De asemenea, angajatorii să fie obligați să afișeze, pe site-ul fiecărei instituții de stat, listele centralizate cu numele angajaților și elementele de identificare ale diplomelor. Studiile angajaților statului trebuie să fie publice, așa cum sunt și averile lor, verificate de o autoritate națională, pe baza declarațiilor de avere.

3. Modificarea de urgență a art. 14 din Legea 153/ 2017 (cunoscută drept Legea salarizării), în sensul eliminării sporului de doctorat pentru toate persoanele angajate în sistemul public, cu excepția celor care lucrează în domeniile învățământului, cercetării, culturii și sănătății. Este imperios necesar ca titlul de doctor să revină la semnificația lui firească, de atestare a excelenței academice, nu de marcă a „succesului“ social! O astfel de măsură legislativă ar opri inflația de doctorate obținute de persoane cu profesii complet irelevante în raport cu un astfel de titlu academic.

4. Introducerea obligativității postării CV-urilor pe site-urile instituțiilor publice, pentru toate persoanele din sistemul public care ocupă funcții de conducere. De asemenea, instituirea unui model unic de CV, cu norme stricte de completare, pentru toate persoanele angajate în sistemul public. Este revoltător să existe instituții de stat conduse de persoane care au CV-urile „la secret”, guvernanți și politicieni cu biografii care nu pot fi verificate de nimeni. Obligativitatea completării unui model unic de CV ar face imposibilă omiterea unor perioade din biografia profesională, sau redenumirea instituțiilor în care o persoană a lucrat înainte de 1989. Astfel, n-am mai fi siliți să citim în zilele noastre minciunile insultătoare prin care foștii ofițeri de Securitate se prezintă, la depunerea candidaturii sau la numirea în funcții publice, drept „ofițeri de informații“.

5. Redactarea unui Statut al Demnitarului, similar Statutului Funcționarilor Publici, în care să fie prevăzute standardele de etică și integritate obligatorii pentru persoanele care își depun candidatura, ori sunt numite în funcții în urma procesului electoral. Printre incompatibilitățile care trebuie instituite obligatoriu sunt condamnările penale pentru fapte de corupție sau alte fapte grave (chiar dacă au fost amnistiate), anchetele penale în curs pentru acte de corupție sau alte fapte grave, precum și colaborarea sau apartenența la structurile represive ale statului comunist, constatată definitiv de o instanță de judecată.

Societatea, noi, cei care vă alegem, suntem îndreptățiți să știm că există un mecanism legal eficient și neșantajabil de control al competențelor și moralității celor care vor ocupa punctele-cheie în societatea românească. Nimeni n-ar urca într-un autobuz condus de cineva care nu are licență de șofer de transport public sau despre care se știe că și-a falsificat licența. Credeți oare că alegătorii dumneavoastră sunt dispuși să se lase pe mâna celor care nu au nici o competență din cele pe care le presupune funcția ocupată prin impostură? „Oamenii care înșală“, impostorii, sunt cei care ne împing astăzi în prăpăd. Nu mai putem – pur și simplu nu se mai poate! – să asistăm în tăcere la moartea lentă a acestei țări încăpute pe mâna lor.

Semnatari:

Radu Cornel Andreica, consilier juridic, Consiliul Civic Local Cluj
Alexander Baumgarten, istoric al filosofiei, profesor, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
Ioana Bican, profesor univ., Universitatea Babeș-Bolyai
Ana Blandiana, scriitor
Lidia Bodea, director Editura Humanitas
Florin George Călian, cercetător ştiinţific, Centrul de Cercetare Ecumenică Sibiu
Alexandru Călinescu, profesor universitar emerit, Universitatea „Al.I.Cuza“ Iași, scriitor
Mircea Cărtărescu, scriitor, profesor Universitatea București
Carmen Chifiriuc, profesor, Universitatea București
Melania Cincea, jurnalist
Cătălin Cioabă, lector dr., Universitatea București
Ciprian Ciocan, Fundația Comunitară Sibiu
Romanița Constantinescu, conf. univ.dr., Universitatea din București, Universitatea din Heidelberg
Robert Coravu, lector dr., Universitatea București
Prof. Univ. Dr. Ioana Crăciun-Fischer, Universitatea din București
Gabriela Creția, profesor emerit, Universitatea București
Anca Dan, cercetător la Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică, Franţa
Cristi Danileț, judecător, Asociația „VedemJust“
Ștefan-Marius Deaconu, doctorand, Universitatea din București; secretar general și reprezentant al studenților în Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU)
Oana Gheorghiu, Asociația „Dăruiește Viață“
Dana Jalobeanu, conferențiar Universitatea București
Gabriel Liiceanu, scriitor, profesor emerit, Universitatea București
Liviu Marin, profesor, Universitatea București
Diana Mărgărit, conferențiar, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea Al.I. Cuza – Iași
Mircea Mihăieș, profesor, Universitatea de Vest Timișoara
Ciprian Mihali, profesor, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca
Mihaela Miroiu, prof. univ. dr. SNSPA
Germina Nagâț, cercetător științific, CNSAS
Alexandru Nicolae, conferențiar universitar, lingvist
Horia-Șerban Onița, președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România
Ioana Pârvulescu, scriitor, profesor Universitatea București
Andrei Pleșu, scriitor, profesor emerit, Universitatea București
Iosif Pop, economist, inițiator al Consiliul Civic Local Cluj-Napoca
Marian Popescu, profesor universitar, reprezentant al MEN la Consiliul Europei/ETINED, membru al Board-ului IRAFPA (Institutul de Cercetare și Acțiune pentru Frauda și Plagiatul Academic, Geneva)
Cristian Preda, decan, Facultatea de Științe Politice, Universitatea București
Raluca Prună, jurist
Antoaneta Sabău, filolog, cercetător științific, Centrul de Cercetare Ecumenică, Sibiu
Ana-Sorana Scutelnicu, profesor, voluntar în cadrul organizației „Voci pentru Democrație și Justiție“
Iulia Stanciu – arhitect, profesor Universitatea de arhitectură și urbanism „Ion Mincu“, București
Ioan Stanomir, scriitor, profesor Universitatea din București
Vladimir Tismaneanu, profesor, Universitatea Maryland, SUA
Virgiliu Țârău, profesor, Universitatea Babeș-Bolyai
Carmen Uscatu, Asociația „Dăruiește Viață“
Radu Vancu, scriitor, profesor Universitatea „Lucian Blaga“ Sibiu
Catalin Vasilescu, profesor, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“, București
Alfred Vespremeanu-Stroe, profesor, Universitatea București
Smaranda Vultur, scriitoare, conferenţiar universitar
Vlad Zografi, scriitor
Marian Zulean, profesor, Universitatea București

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

56 comentarii

  1. Tot respectul și susțin aceste propuneri dar de ce se face referirea la Ordonanța 13?
    Aia n-a fost dată din cauza unor impostori cu diplome false sau plagiate ci din corupție și sete de putere. Asta nu se vindecă prin mecanismele propuse aici ci prin repararea legilor justiției, desființarea secției Gestapo, etc, toate măsuri blocate de Predoiu.
    Iar inițiativa Fără Penali ar curăța niște păcătoși mai mari decât plagiatorii din sectorul public.

    • Era de preferat o intervenţie civică în chestiunea de actualitate: iniţiativa Fără penali în funcţii publice. În ce priveşte doctoratele 1990-2020, nu costă prea mult verificarea lor riguroasă de către o comisie cu invitaţi din UE. În totalitate, nu pe alese, cum apar şi dosarele CNSAS.

    • „standardele de etică”?
      a semnat si Dr. h. c. Fănel IACOBESCU. Preşedintele RENAR?
      cu el ar trebui inceput…

    • Dar de Rudotel sau orice caz similar nu pare a se regăsi nimic.
      Rudotel sau CCR au facut mult rău la Ro.
      Asta cu plagiatele s-ar rezolva cu anularea art 14 din legea salarizării 153/ 2017).
      Se opresc venituri necuvenit.
      Mai mult ar trebui un control al Curții de Conturi care sa stabilească sume încasate ilegal si masuri de recuperare.
      Masuri si termene înscrise in lege.

    • E lăudabilă inițiativa.
      Si atat.
      Clasa politica actuala si viitoare nu se va metamorfoza.
      Ce asteptări aveti de la Monta, Eba, ParțTariceanu, Tudose samd.
      Peste o saptamana va ramane o inițiativă.
      Trebuie o lege cu cerințe clare si corecte de a accesa la demnități publice.
      Cu răspunderi penale pentru mincinoși!

  2. Atunci sa taiem si indemnizatiile de conducere, nu? Ca sinteti mult prea multi cu functii si functioare, platiti cu mii de euro (rectori, prorectori, decani, prodecani, directori de tot felul de departamente)! Sau, mai bine, sa facem publice tezele?

    • Buna dimineata. Valoarea acestor indemnizatii de conducere a ajuns la valori astronomice. Uitati-va, de curiozitate, pe declaratiile de avere, bine „ascunse pe site-urile universitatilor.

  3. D-le Liiceanu una dintre soluții ar fi implicarea în politică a oamenilor din tagma dvs înlăturând de pe liste oportuniștii și neaveniții din toate partidele iar atunci prezența la vot va fi mult mai mare și mai determinată, doar așa prin oameni politici de calitate superioară.

    • Nicidecum analfabeți ca trolii ”penali”.

    • Vrem sa invatam istoria Romaniei din ultimii 100 de ani si nu cea povestita de la 100-1600…
      vrem sa sa stim… cum sunt inlaturati cei care vor si pot sa faca treaba punandu-i si pe restul la munca. Ce e dragostea de tara?

    • @vali: tu esti omu’ cu tastatura, nu?

    • Nu, e chiar ”tastatura”. E un bot.

  4. Cum Boss cine va apara? Predoiu si PNL-ul va apara, Iohanita va apara, cu geaca lui Rosie. Nu ati iesit in strada sa dati PSD-ul jos? Luati PNL cu paine si lamaie ca sa nu vi se aplece. Interesati-va cator afaceristi, politicieni, cu probleme penale, apropiati de PNL , li s-au albit dosarele importante de coruptie in anul 2020 si o sa aveti raspunsul la justitia pe care voi, imbecilii din strada ati pastorit-o. Ati trimis un politician la inchisoare care a angajat fictiv 2 persoane cu un prejudiciu de zeci de mii de lei si ati „eliberat” marii corupti care au prejudiciat statul cu sume de zeci/sute de milioane de euro. Felicitari!!! Oficial sunteti niste imbecili!

    • pe langa PSD si PNL si toate partidele vechi si pline de aceiasi politicieni mucegaiti, mai exista si USR-PLUS, nu uitati.

    • Nu uitam Tudor. La alegerile astea le-o tragem si PSD-ului si PNL-ului. Ambele vor avea 25% iar USR+ va avea 30%. Dar ne ajuta asta? Ca ei tot se vor coaliza si vor forma guvernul.

    • Sper sa nu te reproduci…

    • Adi are dreptate, chiar dacă PNL se va alia formal cu USR după alegeri, mi-e teama ca PNL a demonstrat deja ca aliatul lor real sunt colegii din USL. Mare diferență nu pare a fi, o singura litera acolo.
      Se pare ca Românica mai trebuie sa sufere un mandat de Parlament corupt, cu USR in opoziție, înainte ca procentul de desteptati care votează USR sa fie suficient de mare ca sa poată prelua rolul de vioara întâi.
      Dar e totuși posibil ca USR sa intre în guvern și măcar în acele domenii unde au ei miniștrii (sper Justiția) sa se facă treaba.

  5. Îți lipsește PSD, este? Nu că aș fi mare fan PNL, dar totuși PSD a fost la un cu totul alt nivel de ticăloșie…

  6. Aceeasi placa o pun de 30 de ani si degeaba.

  7. Corect, nimic de zis. Așa nu se mai poate. Ar fi tare bine, dac-ar auzi cine trebuie să audă. Problema e totuși în mâna alegătorilor. Oaameni buni, nu mai votații oameni incapabili și incorecți. Și treuie neapărat umblat la constituție și la legea electorală, că-s croite de PSD și ele generează situații anormale, ca cea semnalată în prezenta scrisoare. Dar ca să fiu răutăcios l-aș imita pe celebru Iorache. Da, altă-ntrebare.

  8. Fara impostura ramanem fara clasa politica. Nu poate fi mai rau ca acum.

  9. Susțin inițiativa, e foarte oportuna si necesară.

  10. Recunoștință inițiatorilor! Este bună si necesară.

  11. ………….mesaj pentru romani:

    Malheur à moi, je suis né ici
    J’ai voulu m’faire une raison, on m’a dit : „C’est ainsi”
    Malheur à moi, j’ai vu ces cornes dans la nuit
    Papa m’a dit : „Ne dis rien car, ici, c’est ainsi
    Car, ici, c’est ainsi
    Car, ici, c’est ainsi” (Maitre Gims)

  12. Ma bucur ca initiativa nu a semnata si de cei de la principalele pepiniere de gunoaie politice, gen.Ecologica…Dimitrie Cantemir etc….Ar fi trebuit limitate universitatile in Romania!

  13. Totul e la modul general. Multi de pe lista au fost sau sunt in politica ( Plesu, Danilet, Ana Blandiana, etc.). Nu dau nume de politicieni, de partide, de parca toti ar fi vinovati de situatia actuala. Si mai vorbesc in numele societatii ( noi care va votam e sintagma). Iar cu Ordonanta 13 nu inteleg legatura. Grindeanu e la PSD, vorbeste zilnic la tv, de ce nu il suna?

    • Da….imi aduc aminte cum Cartarescu și Pleșu aduceau osanale lui Băsescu.Cartarescu chiar într-o carte. Iar Liiceanu numit și Licheanu a pus mâna pe editura Humanitas.Multii din distinșii semnatari predau la tot felul de nulități de facultate: ecologica, Spiru Haret,d. Cantemir…..etc.

  14. Senatul , Parlamentul , Președenția sunt niște joburi pana la urma nu?
    De ce nu s-ar face pentru fiecare o fisa a postului cu cerințele necesare pentru ocuparea unui asemenea post pentru fiecare candidat in parte iar domnii candidați sa dea unul sau doua examene indiferent de culoarea politica și abia apoi sa fie votați popular (cei ce trec de examene și de cerintele postului) in felul asta fiecare din ei știe ce are de făcut acolo unde câștiga, in felul asta nu mai avem tot felul de pușlamale și oameni de doi lei doi bani in funcții cheie.

  15. Unele propuneri sunt ciudate. GDPR rezolva totul. Nu se poate publica nimic fără acordul persoanei in cauza.
    Declarații sub sancțiune penală mai merge, dar registrul ăla este cel puțin discutabil prin raportare la ce am spus anterior.
    Iar dacă autoritățile in drept vor sa verifice diplome, au tot dreptul sa o facă și nu au nevoie de acordul nimănui.
    Căutați soluții nu creati alte probleme.

    • Se poate. Vrei functie publica? Esti de acord ca CV-ul sa fie public. Nu vrei? Angajeaza-te in alta parte. Simplu.

  16. „Stimați politicieni”, si Miorita la fel incepea… si s-a terminat prost.
    lasati politicienii, mergeti din poarta in poarta, din student in student, din asistat in asistat.
    Exista viata si fara PSD sau PNL sau pempe sau Ponta…
    dar sunteti … impartiali pana la moarte

  17. Ponta o duce bine pentru ca populatia iubeste coruptia altfel era demult pe tusa. O adeverinta falsa, o diploma falsa, un permis de conducere fara examen, un doctorat plagiat, o pensie de handicapat falsa, un spor fals, o absolvire de la plata de taxe falsa samd. Votacii care-i pun in Parlament pe corupti sunt corupti !
    Cum sa ramana ” Doctorii” fara sporuri, eminentele cenusii ale mafiei PSD fara sinecuri si cum sa ramana omul de rand fara coruptie cu evantaiul de documente false prin care obtine tot felul de beneficii ?!

    • Prietene, Ponta asa nashpa si impostor cum e el si cu doctoratul plagiat, macar si-a dat demisia cand au murit 60 de oameni la Colectiv.

      Sica Mandolina al tau ce face acum cand mor 200 de oameni pe zi de COVID si spitalele romanesti se plang ca nu au oxigen. Nu au Oxigen frate, asta dupa 8 luni de pregatiri pt valul doi. Tu auzi cum suna asta?

      Nu sunt fan Ponta sau PSD, dar sincer incep sa-l reconsider pe Ponta cand il compar cu Orban si cu gasca lui de incompetenti de la PNL.

  18. Cand se incheie delirul asta? Opriti natiunea, vreau sa cobor. Desi ordonanta 13 nu a existat de facto niciodata, desi romanii mor din lipsa de locuri de munca si de locuri ATI, desi unii copii se ineaca in haznaua scolii, niste Nimeni™ ne invata cum sa conducem tara.

    E foarte simplu: nu vrei ordonanta X? candidezi la parlamentare, castigi, faci guvernul. Nu strigi tu de pe tusa la reprezentantii poporului sa faca ce vrei tu.

    Vin alegerile chiar acum, PSD isi va primi (sau nu pedeapsa) pentru ordonanta 13. Veorica deja si-a luat-o. Prin contrast, care este responsabilitatea si responsabilizarea unui Plesu scriitor de scrisori deschise? Ministrul lui Roman-Iliescu ne tine noua predici despre coruptia PSD?

    Se deschide cutia cu sinecuri in decembrie. Au iesit din nou sugativele eterne, care nu pot fi deranjati cu munca de campanie. Acesti penelisti-de-vreme-buna nu intra pe liste, pentru ca nu vor sa stim care este de fapt impactul compunerilor lor. Daca sunteti noi pe planeta, cautati „Partidul Aliantei Civice” pe goagal, si aflati de acolo.

    La munca, bai intelectualilor, nu la intins mana.

    • Vezi? De aia nu intrati tu si partidul tau in parlament. Pt ca nu aveti niste intelectuali. E o chestie treaba asta cu intelectualii. O sa mai treaca o vreme pana o sa intelegi si tu asta.

    • Adica intelectuali care au demonstrat performanta profesionala nu au voie sa strige la reprezentantii poporului pentru ca striga un anonim de pe tusa ca nu au voie.
      Ha,ha, bravo coane , logica proletara heirupista sa fie :))))))))))))))))!
      Si muie PSD.

  19. Domnule Liiceanu ați greșit „andrisantul”. El e reprezentat de „lichele”. Lichelele noastre de zi cu zi.

  20. Sunt convinsa de-acum ca PSD va face opozitie puternica: cele de mai sus „dezavantajeaza toti competitorii electorali”!!!

    „Organizația PSD Dâmbovița a forumulat o plângere la Biroul Electoral de Circumscripție Nr.16, cerând ca Alianței USR PLUS să i se interzică folosirea „mijloacelor de propagandă electorală care sunt interzise de lege”.
    În plângerea PSD se face referire la sloganul Alianței USR PLUS: „O țară fără hoție”.
    PSD motivează că acesta „dezavantajează toți competitorii electorali”.!!!!!!!!!

    In ce Tara traim…cand spun ca Romania profunda, aia de la Teleorman si Dambovita si Vaslui si Botosani si Vrancea si Giurgiu si Mehedinti…

  21. Octombrie 2020: „Consilier județean repetent, cu 11 clase!
    Lăcrămioara Ursu de la PSD Iași a depus ieri jurământul!
    PSD Iași a livrat un consilier județean repetent, în clasa a 11, anul acesta!
    La vârsta de 15 ani, Lăcrămioara Ursu a absolvit clasa a 9-a la Liceul Industrial Dimitrie Cantemir, specializarea ”mecanic”, după care a renunțat la școală.
    Anul acesta, la 45 de ani, a rămas REPETENTA în clasa a 11-a la Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” din municipiul Iași.
    Potrivit unei adrese remisă presei de unitatea de învățământ, Lăcrămioara Ursu a rămas repetentă deoarece nu s-a mai prezentat să-și încheie situația școlară.
    Instituția de învățămant a mai transmis că Lăcrămioara Ursu s-a înscris în anul școlar 2018-2019 în clasa a Xa seral pe baza unei foi matricole din anul școlar 1989-1990.
    În anul 2018 , la vârsta de 43 de ani s-a gândit că ar fi bine să termine măcar liceul dar între timp a fost angajată de Maricel Popa pe un post de Consilier personal pentru problemele rromilor pe o LEAFA de încadrare de 5.570 lei.”

    • A renuntat pentru ca s-a gandit ca „decat” o diploma de bac ar putea sa-i strice siviul.
      Intai sa se asigure de un doctorat si dupa aia mai vede dansa.
      Oricum, cu liceul e mai usor. Trebuie doar sa te inscrii, de regula. Dansa nu a fost exmatriculata pentru ca a fost – ma scuzti – proasta, ci pentru ca nu s-a inscris pentru incheierea situatiei scolare.

  22. Buna dimineata. In invatamantul superior din strainatate nu exista spor de „doctorat”. Vad ca cei care au semnat, multi din ei profesori in universitati, doresc sa-l mentina in domeniul lor de activitate. Fara comentarii…

  23. 1. Deja registrul exista la UEFISCDI, numitul RMU, 2009-2011, buget cheltuiala implementare 5 000 000 EURO, beneficiar Ministerul Educatiei si alte.

    2. Declarator: scoala este cu totul altceva azi, dar numai scoala nu: ba parcare supraetajata, ba platou de film, ba anuala arhitecturala jurizata de Scoala de Cadre, ba amplasament al nu stiu carui wc ecologic al parazitilor sociali din Stelea, Manasia.

    3. Mai ales prentru sutele de mii de doctori in Stiinte Sociale, spor de periculozitate, Imediat!

    4. Tot degeaba, Elena Trifan, are 20 de locuri de munc la stat, la partid, la ong-uri etc. Si tot nu posteaza nimeni CV-ul cucoanei.

  24. Poate reusesc sa ne explice distinsii semnatari ai scrisorii si cum au ajuns in 30 de ani universitatile romanesti sa organizeze cursuri si masterate in domeniul ….” securitatii nationale” , ” culturii de intelligence” , workshop-uri de „bune practici si evaluari psihologice pentru permisul de port-arma” , doctorate in filosofie pentru ofiterii SPP (https://www.contributors.ro/draci-peste-tot-ii/ ) , etc.pentru ca nu aceste „realizari epocale” nu intra la capitolul corectii si contestari.

  25. „Impostura”…
    Il mai tineti minte pe dl Lazslo Borbely de la UDMR, ala cu Dosare penale si cu multe functii de la UDMR?!
    Dupa alea multe Dosare penale, UDMR l-a „ascuns” intr-o functie mareeeeeee: e Consilier de Stat, Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului Romaniei(DA, Romania are un Departamanet de dezvoltare durabila condus de dl Borbely!) iar Ieri a participat la o Videoconferinţa organizată de Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Covasna (ASIMCOV), cu sprijinul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, în parteneriat cu Institutul de Prognoză Economică al Academiei Române şi Agenţia pentru Dezvoltarea Regiunii Centru.
    László Borbély a declarat că România este considerată un „hub regional“ pentru dezvoltare durabilă(!!!) şi va continua să joace un rol proactiv în asigurarea unui viitor sustenabil şi implementarea obiectivelor Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, document strategic adoptat de ONU în urmă cu trei ani.
    Cum, probabil, participantii isi dadeau coate chicotaind, auzind aberatiile lui, dl Borbely a continuat:
    „Eu NU am spus că în România avem o dezvoltare durabilă extraordinară. NU, din păcate nu. Eu am spus următorul lucru: datorită VIZIUNII noastre, datorită faptului că am fost printre primele ţări din lume care au REVIZUIT strategia pe baza Agendei 2030 (…), datorită faptului că VOM AVEA un plan de acţiune, acum depinde, evident, de politicieni ca să ia decizii şi mai înţelepte pe baza unor studii de impact, pe baza unor sugestii venite de la noi. Avem baza legală, vom înfiinţa un consiliu consultativ format din eminenţe cenuşii, personalităţi în domeniul 34, nu întâmplător VOR FI 2 pe fiecare ODD (obiectiv de dezvoltare durabilă) şi vom face planuri de acţiune şi indicatorii împreună cu ei. SE VA înfiinţa o coaliţie a dezvoltării durabile, e pe ultima sută de metri, vom deveni parteneri (…) Deci, iată că pentru viitor avem o CONCEPTIE şi putem să colaborăm în continuare“, a menţionat consilierul de stat.
    Dl Borbely a SPUS vorbe goale, adica!!
    Ma indoiesc eu ca ati inteles ceva!

    Ce Salariu are dl Borbely de la UDMR, in Guvernul Romaniei pe aceasta functie?!
    Salariu frumusel: pe Anul 2019, conform Declaratiei de avere din 2020, a primit 106.808 lei PLUS 16.632 ca membru in CA al S.N. Radicomunicatii SA!
    Orice politruc respectabil e membru in cel putin 1 CA!!
    Ati auzit ceva depsre Dl Borbely de ANI de zile de cand UDMR l-a „ascuns” la Guvern, ce-o FACE Dl Borbely in acea functie?!

  26. Sansa de a transpune in practica cele 5 principii enuntate de mediul universitar,stiintific si academic este schimbarea structurii politice a Parlamentului cu una noua care modifice legislatia cu incidenta in transpunerea acestor principii(electorala,statutul functionarilor publici,Codul Muncii,salarizarea unitara,educatia nationala,statutul demnitarilor publici etc) si sa implementeze in mediu electronic bazele de date corespunzatoare,astfel incat acestea sa fie accesibile oricarei institutii sau entitati care pune in practica respectivele modificari legislative .Aceasta sansa poate fi concretizata dupa alegerile legislative parlamentare din acest an,de catre noul Parlament.
    Daca Parlamentul nu-si asuma aceste modificari legislative,firesti intr-un stat de drept ,care se ghideaza pe promovarea integritatii si competentei ca deziderat al unei societati normale ,democratice-organizatiile civice pot pune presiune prin mobilizarea cetatenilor.Pentru ca tot s-a vorbit de OUG13/2017,in cazul acesteia valorile democratice au fost aparate in strada,prin cele mai ample proteste din istoria Romaniei.Daca societatea va fi constransa de lipsa de interes a legislativului de ce n-ar interveni in acelasi mod si acum pentru a determina implementarea absolut justificata in lege a celor cinci principii enuntate in articol?

  27. de asemenea scenarii ne apara doar faptul ca nfractorii condamnati penal definitiv trebuie sa stea in puscarie nu in parlament cu privilegii de speciali …

  28. „eliminării sporului de doctorat pentru toate persoanele angajate în sistemul public, cu excepția celor care lucrează în domeniile învățământului, cercetării, culturii și sănătății” , de ce intotdeauna in Romania trebuie sa apara exceptii ?
    Diplomele din sistemul medical sunt 99% hartie igienica, nu au nici o valoare stiintifica, chiar daca nu sunt plagiate. Marea majoritate a doctoratelor in medicina sunt la nivelul unei lucrari de diploma mai stufoase, niste statistici sterile, ajustate dupa cartile straine, fara vreo utilitate, sporul de 5 % in baza lor nu se justifica.

  29. eu propun o a 6-a masura.

    Totzi semnatarii acestei scremeri jegoase sa intre la parnaie complect nevinovatzi, nu mult, acolo „doar” vre-o 5-6 ani.
    O sa ma intrebatzi de ce ? Ce mi-a cashunat pe ei ?

    Pai simplu, doar dupa 5-6 ani de parnaie cu dreptatea in mana intzelegi tragedia celorlaltzi care au patzit-o. Shi doar dupa ce o patzeshti …. s-ar putea sa o intzlegi.

    Asha ca curat neconstitutzional da umflatz-ii.
    Ca dupa, doar dupa, o sa intzleaga shi ei ce conteaza shi ce e … de importantza secundara.
    Sau poate ca aidoma lui Adamescu ori lui Mustatza o sa putrezeasca de vii si o sa moara incet shi dureros putrezind de vii prin inchisorile patriei incercand in zadar sa ishi probeze nevinovatzia.

    Hahahahaha.

    Daca DNA nu mai poate sa te ia , tralala lala
    Lasa ca poate sa te ia parnaia tralala lala asha deorece asha scrie la gazeta.

  30. Tot respectul pentru initiativa.

  31. Ar trebui toți cei care au probleme si diplome false si dovedite să răspundă în fața legii că toată lumea să restituie banii obținuți ilegal indiferent de ce pozitie si ce culoare politică are să respecte legea să nu se ascundă în spatele imunității chiar dacă recunosc ca au frauda cu diplome false să dea bani inapoi pus sechestru asiguratoriu pe avere fie cai comisar de poliție cai primar parlamentar senator ministru sunt plăți din bani noștri scuze că nu putem să producem cit puteți voi să furati

  32. Chiar domnul Ponta cînd restituie banii obținuți ilegal inapoi simplu puneți sechestru asiguratoriu pe avere pînă la recuperarea prejudiciul

  33. Asteptam ca si in aceste cazuri sa se aplice legile tarii pentru frauda, iar banii sa fie recuperati.

  34. De treizeci de ani asteptam ca elita tarii sa-i traga de urechi pe cei din parlament.
    Este bine ca ati facut-o si acum, dar speram ca aceasta scrisoare sa fie urmata si de fapte.
    Toata stima!

  35. Induiosator cum ii tot trageti cu Ponta! Laurentiu Baranga e un prunc nevinovat, doar e de la PNL, fost PDL si „regreta sincer”. Lui nu-i cereti banii, lepre postacesti?