Se întorc acasă. Peste 21.000 de persoane au revenit, vineri, în țară. Cei mai mulți prin punctele de frontieră dinspre Ungaria
11.700 de mijloacele de transport și peste 21.000 de persoane au revenit vineri în ţară, potrivit unui comunicat al IGPF. Cel mai mare trafic a fost înregistrat la punctele de trece a frontierei dinspre Ungaria (14.300 de persoane/7.800 mijloace de transport). La nivelul întregii ţări, vineri, au efectuat formalităţile de control aproximativ 44.400 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 23.000 mijloace de transport (din care 14.600 automarfare), relatează Agerpres.
Pe sensul de intrare au fost aproximativ 21.400 persoane cu 11.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 23.000 persoane cu 11.300 mijloace de transport.
Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 29.500 de persoane şi 15.000 de mijloace de transport (8.600 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 14.300 de persoane cu 7.800 mijloace de transport.
În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuinţă, 5.309 de persoane.
Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: Nădlac I – 2.966 (din care 905 pe jos), Borş – 1.582, Petea – 145, Nădlac II – 448, Vărşand – 69.
În prezent, la frontiera de vest sunt operaţionale opt puncte de trecere a frontierei pentru efectuarea formalităţilor de control atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire, pentru traficul de persoane, respectiv automarfare (în funcţie de specificul fiecărui punct), după cum urmează: PTF Petea – judeţul Satu Mare, PTF Urziceni – judeţul Satu Mare, PTF Valea lui Mihai – judeţul Bihor, PTF Borş – judeţul Bihor, PTF Vărşand – judeţul Arad, PTF Turnu – judeţul Arad, PTF Nădlac I – judeţul Arad, PTF Nădlac II – judeţul Arad.
Poliţia de frontieră foloseşte la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar personalul planificat să desfăşoare activităţi la controlul de frontieră lucrează neîntrerupt, acesta fiind dotat inclusiv cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră.
Conform IGPF, formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.
Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.
În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat: 49 fapte ilegale (24 infracţiuni şi 25 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini; au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 32.413 lei; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 9.430 lei; nu s-a permis intrarea în ţară pentru trei cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a doi cetăţeni români din diferite motive legale.
Sursa Foto: Inquam-photo (Virgil Simonescu/Vama-Ndlac1, 17 mai)
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii