Se mai întâmplă și minuni: un pacient, emoționat până la lacrimi, de modul în care a fost îngrijit în Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”
S-a trezit, într-o zi, că i-au paralizat o mână și un picior. Domnul Alexe Brașoveanu a suferit un accident vascular cerebral (AVC) și din această cauză și-a pierdut mobilitatea membrelor stângi. După astfel de episoade, sunt necesare perioade lungi de recuperare medicală, astfel încât pacientul să poată reveni la stadiul de a se descurca singur, fără sprijin. Pentru ca șansele de recuperare să fie cât mai mari, procedurile trebuie să înceapă cât mai curând posibil după intervenția chirurgicală.
”Am fost internat în Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava” pentru două săptămâni. Am văzut aici un comportament al angajaților, de la bucătărie, până la manager, pe care îmn alte părți nu l-am întâlnit. Sunt uimit de modul cum colaborează tinerii aceștia între ei. La sala de kinetoterapie, nu rămâne niciun pacient descoperit. Sunt foarte bine pregătiți și se ajută foarte mult între ei, spre binele nostru, al pacienților.
Aici am învățat un lucru: când ieși din sala de gimnastică, nu trebuie să intri la fel de odihnit cum ai intrat. Dacă vrei să te odihnești, stai în cameră. Din sală, trebuie să ieși cu mușchi care tremură de efort.
Eu reușesc, iată, în timp atât de scurt, să mișc mai bine piciorul și gândesc mult mai echilibrat decât atunci când m-am internat.
Față de ce e într-un spital public, e mult, mult mai bine. Totul e mult mai bine organizat și mai serios. Specialiștii de la Spitalul ”Sfântul Sava” nu sunt doar buni, sunt foarte buni. Chiar dacă nu rezolvi chiar totul, după ce ai trecut prin mâna acestor oameni, te vindeci și sufletește, nu doar fizic. Asta e foarte important”, povestește, cu lacrimi în ochi, domnul Alexe Brașoveanu, pacient al Spitalului de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”.
În Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”, sunt internați pacienți în stare gravă și foarte gravă, unii chiar și la 48 de ore după anumite intervenții chirurgicale, și care încep recuperarea medicală pasivă, după modelul clinicilor din străinătate.
Recuperarea medicală pasivă începe chiar din salonul de tip ATI, la patul pacientului, fără să implice efort fizic din partea acestuia, ci doar folosind echipamente performante, de ultimă generație.
Specialiștii în recuperare medicală din Spitalul Sfântul Sava au la dispoziție mai multe echipamente de ultimă generație, care au efecte vizibile în scurt timp asupra pacienților, precum Thera Trainer, electroterapia cu curenți Trabert, galvanic și diadinamic, terapia cu ultrasunete, laserterapia, magnetoterapia, regeneratorul TECAR, electroterapie cu curenți stereodinamici, curenți de înaltă frecvență, electroterapie skanlab, termoterapie, terapie cu lumină Bioptron etc.
Spitalul de recuperare medicală, în fapt, un centru de excelență în domeniu, singurul din România construit de la zero, după standarde europene, are în dotare peste 150 de echipamente de ultimă generație, multe dintre acestea regasindu-se aici în premieră pentru România.
Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava” deține una dintre cele mai mari capacități de fizioterapie din România. Este un centru medical multidisciplinar, cu o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri și personal nemedical. Are 118 paturi avizate, ambulanțe de transport pacienți și o ambulanță tip C, cu echipamente și personal specializat în intervenții de urgență și resuscitare.
Numărul atât de mare de specialiști raportat la numărul maxim de pacienți care pot fi internați simultan face ca atenția pe care o primește fiecare persoană internată să fie la limite maxime.
Spitalul ”Sfântul Sava” acordă servicii medicale de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale ale pacienților, în regim de terapie intensivă, în care pacienții pot fi internați la scurt timp după intervențiile chirurgicale, fără riscuri de contaminare cu virusuri sau fungi, precum în spitalele vechi.
Date de contact ale Spitalului de Recuperare Medicală Sfântul Sava:
0724.021.090 | 0724.338.881
contact@spitalulsfantulsava.ro
https://spitalulsfantulsava.ro/
https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/
http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank