Sebastian Bodu: Comisia de Etică și Deontologie a unei mari universități a stabilit, cu valoare de precedent, că preluarea de către un autor a articolelor anterior publicate de el între două coperți reprezintă o operă și poate fi punctată pentru obținerea de titluri științifice
O decizie a Comisiei de Etică și Deontologie a unei universități din Consorțiul „Universitaria” (atașată) a stabilit, cu ocazia soluționării unei sesizări formulate împotriva unui profesor universitar din cadrul facultății sale de drept (facultate membră a Hexagonului), că preluarea într-o nouă carte a unor articole de el publicate anterior conferă cărții respective calitatea de operă, ca creație științifică. În cazul sesizat, cartea a fost utilizată și punctată în procesul de obținere a abilitării doctorale (atașat extras de pe fișa de verificare a autorului-candidat la abilitare), susținută la o altă facultate de drept din cadrul Hexagonului (abilitarea reprezintă principala condiție pentru conducerea de doctorate și pentru încadrarea în funcția de profesor universitar).
Articolele preluate, în număr de 12, fuseseră anterior publicate de profesorul universitar-subiect al sesizării în diferite reviste cu profil juridic. În noua carte, cele 12 articole au fost preluate integral, unul după altul, cu indicarea, la finalul fiecăruia, a revistei în care fusese publicat. Preluarea a fost asumată și în prefața cărții, sub forma unui „argument” în care autorul își exprimă „dorința de a reuni, între aceleași coperți, texte pe care le consideră semnificative pentru contribuția sa la evoluția dreptului bancar în România”. Reunire specifică unei antologii, ca tip de operă (științifică) derivată, adică o culegere de opere.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank