G4Media.ro

UPDATE Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, își însușește în discursul public un citat…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

UPDATE Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, își însușește în discursul public un citat din James Freeman Clarke, fără să precizeze autorul

UPDATE: Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a transmis o precizare potrivit căreia în discursul susținut marți a atribuit citatul unuia dintre mentorii săi.

Într-adevăr, așa cum rezultă din înregistrarea video, Sebastian Burduja a spus: „Închei cu ceea ce unul dintre mentorii mei mi-a spus la un moment dat, și anume că diferenţa dintre un politician şi un lider este simplă: politicienii se gândesc la următoarele alegeri, iar liderii se gândesc la următoarele generaţii”.

În citatul publicat de Agerpres și preluat de G4Media.ro în știrea inițială nu apărea partea „închei cu ceea ce unul dintre mentorii mei mi-a spus la un moment dat”.

Totuși, într-un articol publicat în anul 2014 în Adevărul, semnat de Sebastian Burduja, apare citatul respectiv fără nicio atribuire.

Sursa: captură ecran adevarul.ro

Știrea inițială: Liberalul Sebastian Burduja, ministru al Digitalizării în guvernul Ciucă, a folosit, marți, din nou, într-un discurs public, un citat din James Freeman Clarke, fără nicio precizare la autor.

„Diferenţa dintre un politician şi un lider este simplă: politicienii se gândesc la următoarele alegeri, iar liderii se gândesc la următoarele generaţii”, a spus, marți, Sebastian Burduja (PNL), cu ocazia inaugurării a două linii tehnologice noi destinate Fabricii de Timbre.

Citatul îi aparține lui James Freeman Clarke, iar Sebastian Burduja l-a mai folosit fără citare. Un exemplu este un articol de opinie semnat de Burduja în Adevărul în anul 2014.

„Poşta se modernizează, este un important mesaj care ne arată cât de vitală este stabilitatea unei echipe de conducere. Vorbim de o echipă care a performat, deşi nu este pe un mandat plin. Îmi doresc foarte mult să avem o stabilitate, o predictibilitate. În PNRR vizăm reforma Ordonanţei 109, o îmbunătăţire a ei, nu doar o normalitate de procedură prin care unii sau alţii sunt numiţi în posturi de răspundere, ci chiar printr-un proces transparent, public. Deîndată ce cadrul de reglementare va fi finalizat şi Ministerul Digitalizării este gata să demareze această procedură în mod accelerat şi să avem o echipă de management care se gândeşte la România viitorului. Diferenţa dintre un politician şi un lider este simplă: politicienii se gândesc la următoarele alegeri, iar liderii se gândesc la următoarele generaţii. Ceea ce vedem astăzi, aici, este o echipă, o companie care se gândeşte la următoarele generaţii, priveşte şi respectă trecutul, o istorie de 160 de ani, dar are şi o perspectivă de viitor. Dacă am ajuns ca Poşta Română să anunţe un NFT, cred că suntem pe drumul cel bun”, a afirmat Sebastian Burduja, citat de Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Da, e important pentru PSDNL e să înrobească generațiile viitoare, fiindcă străinii nu muncesc cât românii.

  2. Faptul ca posta a anuntat sau emis un NFT, iar in continuare cand iei un pachet de la Posta trebuie sa semnezi intr-un registru de pe vremea lui Caragiale arata intr-adevar ca Posta Romana este pe drumul cel bun….
    Credeam ca un politician cu studii facute la facultati particulare care s-au desfiintat inainte sa fie infiintate este o problema a clasei politice, din pacate nici noua generatie de politicieni cu studii facute in afara nu este prea departe de cea veche.

  3. …2 noi linii pentru fabrica de timbre… Super investitie pentru generatiile urmatoare!

  4. Multe studii in afara sunt facute pe bani multi, dar nu inseamna si calitate. In acest guvern sunt numai hoti de idei . hoti de doctorate, spagari si corupti. Parca suntem blestemati sa fim condusi de lepre.

  5. Prost să fii, noroc că ești, că uite, ajungi ministru.

  6. Asta ca asta, dar ce facem cu digitalizarea? De ce inca mai avem adresa pe buletin? Adresa legala inca nu poate fi schimbata la un click distanta. De ce nu avem cardul de identitate european? De ce nu am restructurat municipalitatile? Ce stim despre diaspora, avem registrul digital al rezidentilor si non-rezidentilor? Digitalizarea include si debirocratizare? Sau o sa ajungem sa facem treburile bugetarilor completand in bezna PDF-uri si alte formulare digitale, care ulterior vor fi respinse de aceiasi oameni in functie? Cat de sigur este procesul, avand in vedere atacurile cibernetice crescande? Norvegia si Marea Britanie nici nu mai au acte de identitate de tip buletin si sunt mai digitalizate si debirocratizate decat toata Uniunea Europeana. Va exista transparenta? Adica vom avea un jurnal unde putem vedea cine ne-a accesat datele personale? Eu nu am incredere in voi, cu nivelul prezent de etica si educatie al autoritatilor, Romania condusa ca un Google ne duce spre distopia lui George Orwell.

    • Nu s-au facut CI-uri ca nici acum n-au reusit sa-l trezeasca pe Bode de pe bancheta.
      Doarme de cand le-a facut pe alea 24 pilot de la Clu’.
      De ce te grabesti, termenul e 2030. Abia in ’29 or sa se apuce.

  7. N-ai plagiat nimic? Atunci nu existi….toti marii lideri actuali ai Romaniei au realizat un copy/paste de succes. Invata de la ei, e arta! Cum ai indrazni sa stai la masa cu Primu-Ministru fara sa fi copiat nik…ambitii desarte!

  8. Ciuca&Iohannis oare in ce categorie se incadreaza? Problema cu baietii astia de la PNL este ca au o parerea mult prea buna despre ei si se cred „lideri”. Sa ne aducem aminte si de curiosul caz al domnului Florin.
    Inca nu au inteles ca tot ce fac sau spun (mint) ei s-a mai intamplat si in trecut. Exact la fel minteau si amicii lor de la PSD.

  9. TOVARASUL GRADU? burduja ESTE FIUL UNUIA DIN CONDUCATORII bancorex, BANCA PENTRU A-L CAREI FALIMENT PLATIM SI ACUM.