Sebastian Ghiță anunță că a denunțat-o pe Codruța Kovesi la secția specială de anchetare a magistraților, acuzând-o că i-a cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa
Sebastian Ghiţă a declarat, duminică seară, într-o intervenție telefonică la România TV, că a făcut o plângere penală împotriva fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor, acuzând-o pe aceasta că i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa.
„După ce am prezentat statului român toate elementele privin activitatea infracţională a acestui grup Onea-Kovesi, am văzut că nimic nu s-a întâmplat şi că tot ce face acest grup – dosare fabricate – este ascuns, pitit. Ce m-a făcut să fac această plângere este că această secţie de urmărire a magistraţilor permite cetăţenilor să prezinte probe“, a declarat Sebastian Ghiță.
„Nu cred că e străină informaţia că doamna Kovesi a minţit când a spus că nu se cunoştea cu mine, că nu a fost la mine acasă şi că nu a avut o relaţie cu mine. Ce cred eu, mai grav, este cum a acţionat ulterior. Cum după aceea a încercat zi de zi, lună de lună, să îşi construiască acest grup de lucru cu care să îşi permită aproape orice în societate. Să facă dosare oricui şi să domine ilegal societatea. Toţi ne miram cum aceste dosare ajungeau la Onea şi la Negulescu. Aţi văzut că în mesajele domnului Negulescu cu doamna Kovesi, am auzit cu toţii înregistrările. Doamna K era doamna Kovesi. Rând pe rând a venit momentul ca procurorii de la Parchetul General să ancheteze şi activitatea acestei doamne, în coordonarea celor doi astăzi urmăriţi penali“, a mai afirmat Ghiță.
Sebastian Ghiță a susținut aceste acuzații și într-o intervenție telefonică la Antena 3.
El spune să denunțul său se bazează pe găsirea facturii acestei plăți. Ghiță a spus că a făcut denunțul la începutul acestei săptămâni și că au fost făcute deja și audieri.
El a explicat că a făcut acum denunțul pentru să săptămâna trecută a aflat faptul că există un raport de la Antifraudă de care nu a știut până acum. „Într-un raport al Antifraudei, acea firmă a fost obligată să scoată acea factură de la cheltuieli și acel control de la Antifraudă a făcut un raport în care a rămas menționat numărul facturii, data, suma și beneficiarul. Și atunci dintr-odată am avut dovada”, a spus el.
Sebastian Ghiță a susținut că Kovesi a vorbit direct cu el despre banii pentru acea cursă. „Kovesi a cerut suma personal, a avut discuția personal cu mine și viza interesul ei personal“, a susținut Ghiță spunând că aceasta avea „un stil nazist“. „Statul român are niște mecanisme, acum le și cunosc. Doamna Kovesi nu avea ce să caute în această poveste și tocmai de aceea a încercat să facă lucrurile pe ascuns și a apelat la mine”, a mai spus el.
Ghiță a menționat că a scris în denunț că principalul beneficiu căutat de Kovesi era de creștere în carieră. „Și sunt convins că a folosit această chestiune și în fața lui Traian Băsescu“, a adăugat el.
„La acel moment aveam o relație destul de apropiată și consideram că doamna Kovesi știe ce face, știe care sunt procedurile, se consultă cu Traian Băsescu. Nu puteai să o chestionezi pe Kovesi. Despre această relație doamna Kovesi a mințit și minte. (…) Sunt convins că procurorii de la Secția de investigare a magistraților o să aibă suficiente dovezi să stabilească dacă doamna Kovesi a mințit oribil milioane de oameni”, a afirmat Sebastian Ghiță, întrebat dacă s-a consultat cu cineva atunci când i s-a cerut să plătească respectiva cursă.
Aflată în studioul Antenei 3, Andreea Cosma, deputat PSD, condamnată la 4 ani cu executare în primă instanță, a anunțat că are calitatea de martor în denunțul depus de Ghiță și că a dat deja declarație la parchet. Ea a spus că, în timp ce dădea declarația, era condamnată la închisoare de către un judecător care a fost consilierul Codruței Kovesi.
La începutul anului 2017, Sebastian Ghiţă susţinea că o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, din Jakarta, la cererea Codruței Kovesi şi a statului.
Nicolae Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii. Popa a fost arestat în 2 decembrie 2009 de către autorităţile indoneziene şi a fost adus în ţară din Indonezia în 22 aprilie 2011, presa relatând la acea vreme că a fost adus în România cu „o cursă privată”. Nicolae Popa a fost eliberat la sfârşitul lui august 2017.
Sursa foto: Inquam Photos/ Florin Albei
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
21 comentarii