Sechestrul samsarului din Vrancea ridicat de pe mașinile instituțiilor, susține prefectura. Sechestrul fusese pus într-un dosar de retrocedare de păduri
Sechestrul pus de Maricel Cosor, un cunoscut samsar de terenuri și păduri din Vrancea, pe toate autoturismele din dotarea Prefecturii Vrancea și din dotarea Direcției Silvice Vrancea, a fost ridicat, anunță prefectura.
G4Media a relatat îne xclusivitate despre sechestrul pus de executori în cadrul unui proces de retrocedare a unei suprafețe de pădure în instanță. În plus, Maricel Cosor a obținut și sechestrarea unor mașini de filaj și operațiuni speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, potrivit informațiilor G4Media.
Executorul judecătoresc a anunțat, prin adresă oficială, că a ridicat sechestrul asigurator de pe bunurile mobile ale MAI, ale Prefecturii și ale Direcției Silvice.
„Măsura de sechestru instituită asupra autovehiculelor din proprietatea Ministerul Afacerilor Interne, aflate în dotarea Instituției Prefectului Vrancea, cât și cele utilizate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva – Direcția Silvica Vrancea, a fost suspendată astăzi (n.r. ieri, 25 mai). Demersurile făcute de prefectul Nicușor Halici au vizat asigurarea continuității activității Instituției Prefectului Județului Vrancea, cu prioritate, în ceea ce privește specificul instituției, de intervenție în situații de urgență și nu numai. Totodată, sechestrul instituit ar fi periclitat în mod iremediabil activitatea Direcției Silvice Vrancea, împiedicând astfel acțiunile angajaților de protecție a pădurilor și a mediului înconjurător. Menționăm faptul că procesul datează din anul 2007, iar Comisia de Fond Funciar Vrancea a contestat deja hotărârea judecătorească, respectând toate procedurile legale”, arată prefectura Vrancea.
Context. Maricel Cosor este un cunoscut cumpărător de drepturi litigioase din Vrancea. El a tranzacționat, de-a lungul timpului, drepturi litigioase de la moștenitorii legali ai foștilor latifundiari din regiune, precum urmașii boierilor Apostoleanu, Lahovary sau Gussi.
Cosor a cumpărat, de la descendenta familiei boierului Gheorghe Apostoleanu (aflată acum în Canada) drepturile de moștenire a zeci de mii de hectare de pădure, dar și a imobilului din Focșani unde s-a semnat armistițiul cu Puterile Centrale. Gheorghe Apostoleanu a fost un important latifundiar născut la Focșani – jurist, avocat şi om politic important pe plan local în secolul XIX.
În urma unei cereri de retrocedare a unei importante suprafețe de pădure, pentru că nu a fost pus în posesie pe amplasamentul dorit de către Comisia de Fond Funciar (din care fac parte reprezentanți ai Prefecturii Vrancea și ai Direcției Silvice Vrancea), procuratorul Cosor s-a adresat instanței Judecătoriei Focșani care, pe fond, i-a dat câștig de cauză. Decizia nu este definitivă.
Judecătoria a obligat RNP Romsilva – Direcția Silvică Vrancea și Prefectura Vrancea – adică Comisia Județeană Vrancea Pentru Stabilirea Dreptului De Proprietate Privată Asupra Terenurilor – la plata unui cuantum definitiv al penalităţilor datorate reclamantei Apostoleanu, în solidar, în suma de 2,09 milioane lei.
Cosor a apelat la un executor din Târgu Bujor – județul Galați, care a obținut sechestru pe toate autoturismele aflate în dotarea Prefecturii Vrancea, pe toate autoturismele din dotarea Direcției Silvice dar și pe unele mașini de filaj și operațiuni speciale ale Ministerului Afacerilor Interne. (sursa foto: Pexels.com)
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
2 comentarii