G4Media.ro

Secretar de stat în Ministerul Justiției despre combaterea traficului de persoane: Noua…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Secretar de stat în Ministerul Justiției despre combaterea traficului de persoane: Noua strategie națională anticorupție va aborda integrat corupția și criminalitatea organizată

Noua strategie națională anticorupție pentru perioada 2021-2025 se va concenta pe rolul corupției de facilitator al activității grupurilor de crimă organizată, ceea ce va duce și la abordarea din această perspectivă a traficului de persoane, a anunțat Bogdan Ilea, secretar de stat în Ministerul Justiției.

”Proiectul strategiei include un obiectiv specific care are în vedere abordarea integrată a corupției și criminalității organizate, incluzând aici și traficul de persoane, granița dintre cele două fenomene fiind doar una formală”, a spus vineri Bogdan Ilea în cadrul conferinței Împreună împotriva traficului de persoane: Provocări ale României în lupta împotriva traficului de persoane”, ediția a VII-a, desfășurată vineri. Conferința a fost organizată de Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER).

Oficialul român a spus că Ministerul Justiției a primit ”mesaje îngrijorătoare din comunitatea internațională” pe tema traficului de persoane și, ca urmare, a demarat o cercetare privind compensațiile acordate victimelor traficului pentru a identifica ”motivul aparentei lipse de atractivitatea a mecanismului de compensații din cadrul legislativ actual”.

”A fost readusă în atenție problematica prevenirii criminalității organizate ca fenomen integrant al unor forme grave de criminalitate, în condițiile în care România nu a mai acționat într-un cadru strategic de combatere a criminalității organizate de 13 ani, de când și-a încetat efectele ultima strategie în domeniu. În acest sens, în septembrie 2021 a fost adoptată strategia națională împotriva criminalității organizate care va intensifica și eforturile pentru prevenirea și combaterea traficului de persoane. Păstrăm o abordare integrată a problematicii atât intern, cât și la nivel internațional”, a mai spus secretarul de stat Bogdan Ilea.

Vineri a avut loc la București conferința ”Împreună împotriva traficului de persoane: Provocări ale României în lupta împotriva traficului de persoane”, ediția a VII-. Conferința a fost organizată de Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) în cadrul proiectului STOP-AT (Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic) cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Să o văd și pe asta, mai ales când ai foarte mulți politicieni implicați în așa ceva.

    • Vrăjeală! Nu o să facă nimic. Iar dacă ar face ceva cu adevărat ar fi acuzați de rasism știut fiind faptul cine se ocupa cu traficul de persoane. Cel puțin pe prostituție și cerșetorie este un monopol etnic absolut!

  2. cheia marilor succese sunt dezbaterile, conferintele si abordarile integrate finantate pe masura x,y,z pilonul a,b,c

  3. Bla, bla, bla, in realitate justitia este la pământ.tergiversarea termenelor atat in civil cat si im penal.Sunteti penibili chiar si la nivel declarativ.

  4. Stau bine in documente, bani si personal enorm pentru PREVENIRE, la combatere sunt varza!

  5. Aha….. la Paștele cailor…. sau pas cu pas🤢

  6. Blablablablabla.

    Blablablablabla.

    Proiecte.

    Fonduri europene.

    Integritate.

    La Caracal niciun procuror nu este proxenet.

    Şi niciun poliţist.

    Anticorupţie.

    Abordare integrată.

    Ne facem că lucrăm.

    Blablablablabla.

    Blablablablabla.

  7. Exceptie crima organizata din MAI, Parlament, grupari politice, CCR, SIIJ, Justitie, etc…

  8. Vorbe goale. In Romania nu se va schimba vreodata ceva.