G4Media.ro

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene: UE va întâmpina probleme existențiale…

Sursa Foto: Facebook/ Amelie de Montchalin

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene: UE va întâmpina probleme existențiale dacă nu dă dovadă de solidaritate în criza generată de coronavirus

Uniunea Europeană va întâmpina probleme ”existenţiale” în cazul în care nu dă dovadă de solidaritate în criza privind epidemia COVID-19, a afirmat duminică secretarul de stat francez pentru afaceri europene Amélie de Montchalin, transmite AFP.

”Trebuie să pregătim împreună ieşirea din criză, relansarea, şi să arătăm că suntem eficienţi pentru că suntem împreună”, a spus Amélie de Montchalin în emisiunea pentru emisiunea „Întrebări politice” a postului de radio France Inter, pentru cotidianul Le Monde şi pentru France Télévisions.

Fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jacques Delors, a avertizat sâmbătă că lipsa solidarităţii ar putea duce la ”un pericol mortal pentru Uniunea Europeană”.

Pentru relansarea economiei post-criză sunt avute în vedere ”instrumente tehnice”, a afirmat secretarul de stat francez pentru afaceri europene, care a evocat un ”plan de relansare european ce poate fi adoptat de Comisia” Europeană.

Uniunea Europeană a acceptat joi, la presiunea Italiei, unde pandemia COVID-19 a cauzat cele mai multe decese din UE, să examineze în termen de 15 zile măsurile cele mai ferme pentru a face faţă recesiunii anunţate.

Sursa Foto: Facebook/ Amelie de Montchalin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. Fals! O salveaza Ciolos si ai lui.

  2. Gata nene sa se destrame odata UE si sa ne capatam suveranitatea inapoi, va curge lapte si miere, e clar ca ne trag in jos astia de la UE

  3. Un lucru e clar: nimic nu va mai fi la fel ca pana acum. Nici măcar omul, darămite o suprastructura ca UE!

  4. Dacă UE nu are nici o putere in astfel de situatii critice, inseamna ca este inutilă aceasta administrație europeana alcătuită din niste functionarasi care au mii si zeci de mii de Euro pe luna. La ce folos atunci? Doar ca sa faca umbra Pământului degeaba?

  5. După ce va trece pandemia Italia și Spania vor ieși din UE apoi multe state vor pune condiții care nu vor fi acceptate și UE va intra în terapie intensivă și va deceda .Să-i fie țărâna ușoară!

    • Pai sa iasa ca nu are nimeni nevoie de trantori in UE, din pacate si noi intram in aceeasi categorie

  6. UE este deja un mort ambulant!

  7. Pt sustinerea economiei UE mobilizeaza :
    37 miliarde € din buget + 28 miliarde din fondurile structurale + 800 milioane din fondul de solidaritate.
    40 miliarde mobilizate prin Banca Europeana de Investitii, pt sustinerea IMM.
    750 milioane puse la dispozitie de BCE pt cumpararea materialelor de urgenta sanitara

    PT cercetare, tratamente si vaccinuri :
    301,5 milioane €

    In plus, masurile de stabilitate bugetara nu mai sunt de actualitate, fiecare tara poate sa cheltuie cat doreste pt a iesi din criza cat mai bine.

    Cine vrea mai mult de atat ? Toti puturosii si hotii din sud si din est. Pt dezastrul sanitar din Romania si economia subrezita sa plateasca Germania ? E normal ?

    NU corona bonds !!!!!

    • Foarte corect ce spui ,fiecare sa isi asume imprumuturile si sa fie raspunzatori concomitent cu specificatiile necesare folosirii banilor imprumutati ,sumele uriase de bani nu pot fi cheltuite aiurea cum ar vrea unii .

    • După ce au murit atâția oameni s-a trezit UE Păi dacă nu era groasă pe mamelucii de la UE îi durea la bascheți .Când premierul Italiei a cerut ajutor au zis că trebuie să analizeze și peste 15 zile vor da un răspuns ,iar în 15 zile mai mor 15.000 de oameni.UE este un mastodont cu picioare de lut care se va prăbuși. Amin!

    • Guvernul , nu intelegi mai nimic, amin

    • UE e buna doar ca spolieze germania si intr-o masura mai mica olanda restul de fraieri. Franta a cam pierdut si ea trenul, UK a zis pas nemtalailor. Cand e vorba de dat ceva, maimutele teutonice scriu un roman inainte cu proceduri dupa care poti traga apa ca deja ai murit pana transfera ei un euro cand ei ti-au luat 10!

  8. Atata vreme cat Polonia isi bate joc de justitie iar UE nu poate sa ia nicio masura, pt ca se opune unul ca Viktor Orban sau atata vreme cat Ungaria nu poate fi sanctionata pt ca se opune unul ca Dragnea, e absurd sa discutati despre „solidaritatea UE”
    Reveniti la democratie, aia de 50+1 si lasati basmele alea cu „unanimitate de voturi” daca nu vreti sa ajungeti de batjocura istoriei!
    Ia uite domnule, UE cedeaza la presiunea Italiei in cazul coronavirus..
    Dar pana acum cateva luni , aceeasi Italie facea presiuni asupra UE prin intermediul unor mascarici ca Salvini, pe motiv ca Italia nu are nevoie de UE.
    Acum Italia, Polonia, Ungaria toti vor solidaritate in UE, dar daca nu era aceasta pandemie, ar fi continuat sa batjocoreasca si sa santajeze Uniunea.

    Hai sictir!
    (Sictir si postacilor sputnikari-PSD-isti)
    Se stiu ei care!

    • @Lana. Excelent. Felicitari!!! Ai pus punctul pe i.

    • @ lana h-ai ragione.non solo salvini,ma ancheDIMAIO sto cornuto. noi voleamo la nostra suveranita, non possiamo accetare ,, il Dicctat di ue.devono lasciarci in pace noi. cosi vogliono impore le loro condizioni ……merdachioni gli 5 stelle. e la Lega di Salvini…

  9. Nu este nimic grav, tot ceea ce se face, se poate desface. Nimic nu este batut in cuie. Cei 4 care nu doresc sa mutualizeze? Este dreptul lor de a nu fi de accord. Nimeni nu forteaza pe nimeni si nimeni nu baga mana in buzunarul nimanui.
    Nu avem nici timp, nici energie, pentru a dezbate asemenea lucruri. Urgentele sunt altele: sanitare, umane.
    Vom trece peste aceasta criza, cum am trecut de fiecare data. Vom vedea odata criza trecuta, cum putem imbunatati Uniunea. Prin federalizare sau, prin separare in uniuni mai mici. Atata timp cat accordul de neagresiune (baza UE) ramane, putin importa daca X sau Y paraseste Uniunea, sau daca Uniunea nu mai exista asa cum este astazi.
    Este intr-adevar greu de avut in acelasi timp, cel putin doua modele de societate: cel anglo-saxon si cel latin. Nu critic nici unul dintre ele, amandoua avand bune si rele. Probabil, tarile se vor reuni in jurul modelelor de soietate sus-numite.

    Doresc mai multa protectie sociala, va trebui sa accepte modelul latin. Doresc mai putina si libertate de a o avea (sau nu), modelul anglo-saxon este la dispozitia lor.

    Personal, ma simt bine intre latini. Sunt nascut intre latini si acest model de societate imi convine. Traind ani si ani in diverse modele de societati (Europa de Nord, de Est, britanica) am putut face o comparatie, la nivelul meu. Si prefer modelul latin. La latini, intr-ajutorarea, empatia, familia, sunt principalele axe ale societatii. Iar lucrul cel mai important, este: plasa sociala, care ii recupereaza pe cei care au nevoie, care au accidente, etc. Altfel spus, nimeni nu este lasat la o parte.
    Chiar daca o buna parte din budget este alocat acestui aspect.

    Sa trecem cu bine peste aceasta criza si cei 4 (A, D, NL, FI) si cei care vor dori, sunt liberi sa isi creeze clubul lor. Nimeni nu le (va) mai cere ajutorul, vor putea fi linistiti pe viitor.