G4Media.ro

Secretomania din jurul legilor Deca. Florian Lixandru: Secretarii de stat din Ministerul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Secretomania din jurul legilor Deca. Florian Lixandru: Secretarii de stat din Ministerul Educației au văzut proiectele legilor Educației pe 5 ianuarie, cu 5 zile înainte de a fi prezentate în coaliție

Florian Lixandru, secretarul de stat din ministerul Educației, a spus la TVR Info, că toți secretarii de stat, inclusiv el, au primit proiectele legilor Educației în forma finală Deca, abia în data de 5 ianuarie, cu doar 5 zile înainte ca ministrul să le prezinte în coaliție. Lixandru mai spune că până atunci a văzut doar porțiuni din proiectele de lege. Secretarul de stat nu a putut preciza cine au fost specialiștii care au lucrat la proiectele legilor Deca. Amintim, Florian Lixandru și-a reprimit atribuțiile joi seară, după ce ministrul Deca i le retrăsese pe motiv că a criticat proiectele legilor Educației pe pagina sa de Facebook. 

Secretarul de stat Florian Lixandru a precizat la TVR Info, toți secretarii de stat au primit proiectele legilor Educației, varianta Deca, abia pe 5 ianuarie 2023, cu doar 5 zile înainte să fie prezentate coaliției, în data de 10 ianuarie. Înainte de 5 ianuarie, el a văzut doar porțiuni de legi: “Până acum, nu s-au pus în discuție (n. red legile Educației). Noi, secretarii de stat, am intrat în posesia proiectelor în data de 5 ianuarie, le-am studiat, fiecare și-a formulat și-a format propria părere pe care a spus-o la partidul pe care îl reprezintă. (…) S-a discutat și cu noi secretarii de stat pe anumite secțiuni înainte de a fi asamblate. (…) Fiecare pe aria lui de competență. Am fost consultat anumite secțiuni din proiecte, după care au apărut proiectele”, spune Lixandru.

Întrebat care sunt specialiștii care au lucrat la proiectele legilor, secretarul de stat, Florian Lixandru a precizat că nu știe care sunt aceștia: “Nu pot să vă spun nume. Nu știu cine sunt specialiștii”.

Nici până la ora publicării acestui text, ministrul Ligia Deca nu a făcut publice Legile educației și nici numele persoanelor care au scris aceste legi, transmise spre dezbatere numai partidelor. Edupedu.ro a solicitat oficial Ministerului Educației în urmă cu două luni, pe 21 noiembrie 2022, să comunice “Cine sunt persoanele consultate în vederea elaborării variantei finale a Legilor educației, de la preluarea mandatului de ministru de către doamna Ligia Deca?“. Nici până astăzi, Ministerul nu a răspuns solicitării Edupedu.ro.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Pastrezi secret mare cand ai ceva de ascuns!
    De ce ar ascunde dna Ligia aceste Legi?!
    Pentru ca sunt un dezastru!!!!
    Le tine ascunse, apoi le vor trece rapid intr-o dupa masa pana la miezul noptii, „noaptea ca hotii”, si gata, vor fi adoptate in Parlament!
    E clar ce Romanie educata va iesi din ele, daca le tine la secret, ii e jena ca vor fi facute harcea parcea pe la TV de specialisti!!!

    • Legile astea sunt ambiția lui Iohanis și sunt făcute special pentru doamna Iohanis și cei de la Colegiul Bruckental din Sibiu, pentru ca ei sa isi poată selecta elevii la liceu și doamna Iohanis sa aiba un cuvânt greu la examenul debac.
      În rest nu e nicio graba și nicio nevoie de ticăloșia denumita pompos și ipocrit ,,România educata”

  2. partidu unic strikes again

  3. Pai asa sunt „indicațiile pretioase”.O alta sluga proasta care va nenoroci și mai mult școală românească.Asta este clasa politica romaneasca:hoata,prost pregătită,fără oameni cu școală,fără oameni care vor sa facă ceva pt noi.De unde a mai apărut și panarama asta?Numai nulități.

  4. Ce grad are dna asta ?
    Tine ascunse legile pentru ca acestea sa poate fi aprobate la dataz la care a primit ordin sa le aprobe ! Daca le-ar pune in transparenta ar putea primi argumente pertinente la tampenii sau chiar ”plimbari” ale cetatenilor la minister care i-ar impiedica sa mai foloseasca ca argument la orice : stbilitatea !
    Si cumva e corect ca exista un soi de stabilitate in mediocritate, impostura, imoralitate, coruptie … Tot ce difera fata de 2017 incoace -dupa mine- e ca cetatenii clocesc si privesc cum Romania se intoarce spre inapoi , catre 1989…….